به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی انتشارات سروش، کتاب «بیتالحکمه» در قالب چهار بخش با عنوانهای «عشاء»، «فجر»، «ظهر» و «عصر» تدوین شده است.
بخش نخست این اثر شامل دو فصل جنگجویان الهی و شباهت زمین به چرخه است. در بخش دوم نویسنده مطالب را در قالب سرفصلهایی همچون بیتالحکمه، نقشهبرداری جهان و اولین دانشمند تدوین کرده است.
منظور از جسم کروی و حکیمترین فیلسوفان جهان، دو موضوع محوری سومین بخش کتاب حاضر است و بخش پایانی این اثر نیز با محوریت دو موضوع ازلی بودن جهان و ابداع غرب نوشته شده است.
مولف در این کتاب تلاش دارد که میزان و عمق دانش مسلمانان در قرون وسطای غرب را به تصویر بکشد و ماجرای ناگفته اروپاییانی را شرح کند که با جسارت بینظیری در جستجوی این علوم به شهرهای اسلامی مثل انطاکیه، بغداد و قرطبه که در اوج تحرکات علمی بودند، سفر کردند و یا انتقال دانش و فلسفه از سرزمینهای اسلامی به غرب، پایههای رنسانس یا نوزایی غرب را بنا نهادند.
وی در یک نتیجهگیری، غرب امروز را مدیون فرهنگ و تمدن باشکوه قرون گذشته اسلامی دانسته و آنچه در جریان رنسانس «احیای معرفت کلاسیک» نامیده میشود، در واقع حاصل تلاش معرفتشناسان بزرگ عربی (اسلامی) از جمله در «بیت الحکمه» بغداد در سده هشتم میلادی است.
نویسنده این اثر معتقد است که روشنفکران غرب به کمک معرفت عربی موفق به ابداع و نوسازی غرب شدند و عربها را معماران ماهر جهانبینی نوظهور غرب مینامد.
در نهایت جاناتان لیونز در پی آن است که درک بهتری میان شرق و غرب ایجاد کند و با یادآوری زمینههای مشترک میان اسلام و مسیحیت و کشورهای عربی و غربی توصیه میکند که تمدنها علاوه بر مواجهه میتوانند از گفتوگو با یکدیگر نیز بهرهمند شوند.
معرفی مولف
جاناتان لیونز، بیش از ۲۰ سال بهعنوان سردبیر و خبرنگار خارجی خبرگزاری رویترز، در کشورهای اسلامی از جمله ترکیه، ایران و اندونزی فعالیت داشته است.
نخستین چاپ جلد چهارم از مجموعه علمشناسی با عنوان «بیتالحکمه» با شمارگان 500 نسخه در ۳۵۸ صفحه، به بهای 16 هزار تومان از سوی انتشارات سروش به بازار نشر عرضه شده است.
دوشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۱:۰۰
نظر شما