سه‌شنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۳:۰۰
طبقه‌بندی در«جامعه‌شناسی علم مناقشه برانگیز» به پختگی بیشتری نیاز دارد

دکتر غلامعباس توسلی استاد پیشکسوت جامعه‌شناسی در نقد کتاب «جامعه‌شناسی علم مناقشه برانگیز در ایران» گفت: نویسنده در کتاب خود به مساله «نسل» اشاره کرده است اما باید توجه داشته باشیم در مرحله کنونی با انقطاع نسلی مواجهیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این استاد جامعه‌شناسی در بیان برخی مفاهیم این کتاب گفت: ارمکی در کتاب خود مسایل جاافتاده جامعه‌شناسی را مطرح کرده است اما این کتاب نیاز به یک ویراستار حرفه‌ای دارد تا در چاپ‌های مجدد مشکلات ویرایشی آن حل شود.

مولف بیش از 20کتاب مرجع دانشگاهی در ادامه نقد کتاب دانشجوی خود گفت: گروهی که در سال‌های قبل از انقلاب بنیانگذار این رشته بودند و تالیفات فراوانی نیز به چاپ رسانده‌اند امروزه هیچگونه ارتباطی با دانشجویان کنونی ندارند و دانشجویان نیز به هیچ‌عنوان این استاد را نمی‌شناسند و به همین دلیل انقطاع نسلی معنای روشنی پیدا می‌کند.

توسلی ادامه داد: نویسنده در کتاب خود 4 نسل از جامعه‌شناسان را بررسی کرده است، نسل نخست در این کتاب بنیانگذاران مانند صدیقی و مهدوی را شامل می‌شود که بانیان ایجاد رشته جامعه‌شناسی درایران بودند همچنین نسل دوم اشاعه‌دهندگان نام دارند که خود بنده نیز در این نسل جای گرفته‌ام.

از منظر این استاد نسل سوم در کتاب ارمکی بازنگران هستند که آثار تولید شده در عرصه جامعه‌شناسی را بازنگری و اشاعه داده‌اند.

مولف کتاب نظریه‌های جامعه‌شناسی با اشاره به بررسی نسل چهارم رشته جامعه‌شناسی گفت: نسل چهارم از منظر مولف این کتاب دانشجویان جامعه‌شناسی معرفی شدند که دارای آرای دموکراسی‌خواهی هستند که به نظر این طبقه‌بندی باید معقول‌تر و پخته‌تر انجام شود، همچنین باید توجه داشته باشیم که در کشورمان جامعه‌شناسی ایران داریم نه جامعه‌شناسی ایرانی.





عدم بلوغ در جامعه‌شناسی
تقی آزاد ارمکی مولف کتاب «جامعه‌شناسی علم مناقشه‌برانگیز در ایران» درباره این اثر دانشگاهی خود به ایبنا گفت: جامعه‌شناسی با یک مشکل درونی مواجه است که خودش به عنوان یک مساله مناقشه‌برانگیز مطرح می‌شود به همین دلیل جامعه‌شناسی در مرحله عدم بلوغ به سر می‌برد.

وی با بیان اینکه شنیده می‌شود که جامعه‌شناسی در بحران است اظهار کرد: رسانه یکی از ابزارهای ویران‌کننده جامعه‌شناسی است چرا که بسیاری از فعالان عرصه رسانه بدون اشراف به علم جامعه‌شناسی دست به تحلیل می‌زنند.

ارمکی در پاسخ به سوالی مبنی بر طرح مساله نسل گفت: برای بررسی این موضوع در کتاب باید پیش‌زمینه طرح می‌کردم.

این استاد دانشگاه تهران، برخی حوزه‌های جامعه‌شناسی ایران را بدون سامان دانست و گفت: جامعه‌شناسی حقوقی و هنر از جمله موضوعاتی است که نیاز به بررسی و تولید آثار دارد.

کتاب جامعه‌شناسی علم مناقشه‌برانگیز در ایران در 288 صفحه از سوی نشر علم منتشر شده است.-

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها