وی از «کنگره سرداران استان فارس» به عنوان ناشر این کتاب یاد کرد و درباره محتوای «راز حسن» توضیح داد: این کتاب درباره «حسن حقنگهدار» از فرماندهان دوران جنگ تحمیلی استان فارس است. وی از رزمندگانی بود که از 19 سالگی به جبهههای نبرد رفت. حقنگهدار هشتسال در جبههها حضور فعال داشت و در آخرین عملیات جنگ تحمیلی (عملیات بیتالمقدس 7) به شهادت رسید، اما پیکرش هیچگاه به میهن بازنگشته است.
به گفته صحرایی، این فرمانده شهید تجربه عملیات چریکی در سوسنگرد و دهلاویه تا بیتالمقدس و فتحالمبین را داشته و اوج حضور وی در عملیات بدر و نیز مبارزه با گروهک کومَله در کردستان بود.
نویسنده «هزارو نه» درباره دلیل نامگذاری اثر تازهاش با عنوان «راز حسن» به روحیه طناز شهید حقنگهدار اشاره کرد و افزود: در پس این روحیه شاداب و بشاش، رازی وجود داشت که همان مناجاتهای شبانه شهید با پروردگارش بود. در واقع، روحیه طنزپرداز او پردهای برای پنهانکردن معنویاتش محسوب میشد.
وی در پاسخ به سوالی درباره نحوه پرداختش به «راز حسن» اظهار کرد: به دلیل هشت سال حضور وی در جبههها به نوعی با تاریخچه جنگ مواجهایم. بنابراین در قالب زندگینامه داستانی به شخصیت حقنگهدار پرداختهام. البته نگارش «تپه جاویدی و راز اشلو» تجربه خوبی برایم بود و «راز حسن» را به نوعی در امتداد این کتاب میدانم.
صحرایی با بیان اینکه 90 درصد مصاحبه برای تالیف این کتاب با همرزمان شهید انجام شده است، گفت: این شهید، پیش از انقلاب نیز مبارزاتی علیه حکومت شاه داشته است و بخشی از مصاحبهها، با یاران شهید در اینباره انجام شده است. مختصری هم با خانواده و فرزند شهید حق نگهدار گفتو گو داشتهام.
نظر شما