شماره پنجم و ششم مجله ایرانشناسی مارلیک با اختصاص ویژهنامهای به استاد محمود موسوی با عنوان «شاهتیر خیمه و خرگاه باستانشناسی ایران» منتشر شد.
«بزرگترين اشتباه در تاريخ نوع بشر» نوشته جَرِد دايمند و ترجمه کاميار عبدي، «نژاد و قوميت» نوشته ريموند اسکوپين با ترجمه حامد وحدتينسب و سرور خُراشادي، «هيچ چيز در زيستشناسي قابل درک نيست مگر در پرتو نظريه تطور» نوشته تئودوزيوس دابژنسکي با ترجمه کاميار عبدي، «گذار از پارينهسنگي به ميانسنگي» نوشته مارسل اُت با ترجمه مهدي آذريان، «روشهاي آناليز شيميايي سفال در باستانشناسي» نرگس نظري، «گياهباستانشناسي در ايران، گذشته و آينده» نوشته نائومي ميلر با ترجمه شهرزاد خمان و «رشد و تکامل معماري و سفال در استقرار نوسنگي تل جري B، مرودشت، جنوب غرب ايران» نوشته يوشيرو نيشياکي با ترجمه محمدحسين عزيزي خرانقي برخی مقالههای این نشریه را تشکیل میدهد.
«کاوشهاي اخير در تپه بلوچ (پشته بلوچ): محوطهاي نوسنگي در دشت نيشابور، شمال شرق ايران» نوشته عمران گاراژيان و ترجمه هادي صبوري، «تحليل جايگاه زن در جامعه عيلامي (دوره عيلام مياني) بر اساس پيكرکهاي مكشوفه از كاوشهاي باستانشناسي» نوشته مشترک زهرا گلمحمدي، يعقوب محمديفر، «نقش شيردال در هنر هخامنشي و معرفي شيردال نويافتهاي از نقشرستم» نوشته مشترک مرتضي خانيپور و بهمن فيروزمندي شيره جيني، «نگاهي گذرا به چند اثر باستاني در سَرمَشهد، کازرون» نوشته احسان (اسماعيل) يغمايي، «بررسي نقشي فرش کلاردشت و ريشهيابي نقشمايههاي بهکار رفته بر مبناي دادههاي مردمشناختي و باستانشناختي» نوشته شيوا وطنخواهان از دیگر مقالههای نشریه مارلیک است.
«شاهتيرِ خيمه و خرگاه باستانشناسي ايران»، ويژهنامه محمود موسوي و «در سوگ فرزند کوچه هفت پيچ تاريخ» در بخش چهره این نشریه آمده است. «فسونِ فسانه» نوشته مهرداد ملکزاده و «خالقي، خالق ميهنيترين سرود ايران» نوشته شاهين آريامنش نیز در بخش نقد و معرفي کتاب به چشم میخورد.
«ايرانشهر داراي مرزهاي سياسي و فرهنگي است» گفتوگو درباره انديشه ايرانشهري و مرزهاي فرهنگي ايران با تورج دريايي است که در بخش گفتوگو و بزرگداشت نوشيندخت نفيسي، پيشگام موزهداري ايران و سي و دومين همايش بينالمللي مطالعات شرقشناسي آلمان در بخش گزارش آمده است.
پایانبخش نشریه مارلیک نیز چکیده بخش انگلیسی است
مارليك، نشريه موسسه و گروه باستانشناسي و تاريخ هنر، ضميمه مجله دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه تهران است.-
نظر شما