به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) چهارشنبه هفته گذشته ( 30 اردیبهشت) ماموران اجرایی شهرداری منطقه 6 تهران برای پلمب بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان به ساختمان این بنیاد مراجعه کردند که با مقاومت کارکنان بنیاد مواجه شدند و در گزارش خود اصطلاح «ممانعت از پلمب» را ذکر کردند. این موضوع باعث واکنش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد و همایون امیرزاده، مشاور معاون فرهنگی ارشاد اعلام کرد این معاونت با شهرداری به توافق رسیده تا زمان پیدا کردن یک ساختمان مناسب، بنیاد به فعالیتش در مکان فعلی ادامه دهد.
در ادامه این اتفاقات روزگذشته متن نامهای با امضای برخی نویسندگان با موضوع مشکلات بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان روی خروجی یکی از خبرگزاریها قرار گرفت. نویسندگان این نامه با انتقاد از اضافه کردن نام «شعر» به بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان، خواستار رسیدگی به مشکلات این بنیاد و تنفیذ امور مربوط به ادبیات داستانی از وزارت ارشاد به این موسسه شدهاند. پس از انتشار این نامه برخی نویسندگان درباره این نامه و وضعیت بنیاد شعر و ادبیات داستانی با ایبنا گفتوگو کردند.
بیاطلاعی آبیار از ذکر نامش در نامه
نرگس آبیار، نویسنده و فیلمساز از ذکر نامش در بین امضاکنندگان این نامه اظهار تعجب کرد و گفت: چند دقیقه پیش پیامکی به این مضمون به دستم رسید اما هنوز پاسخی به آن ندادم و این کار اصلاً قابلتوجیه نیست که بدون اجازه یک نفر اسمش را بین امضا کنندگان نامه قرار دهند.
آبیار اضافه کرد: من هنوز متن نامه را مطالعه نکردهام و نمیدانم در آن چه چیزی خطاب به رییسجمهوری نوشته شده اما از اینکه بدون هماهنگی با من نامم را در این نامه ذکر شده ناراحتم. این کار درست نیست و نمیدانم چه باید بگویم.
وزارت ارشاد یا دفتر رییسجمهوری؟
محمدکاظم مزینانی، با اظهار بیاطلاعی از نوشتن این نامه برای رییسجمهوری، گفت: به من گفته شده بود، قرار است نامه برای وزیر فرهنگ و ارشاد ارسال شود و نمیدانستم مخاطب آن رییسجمهوری است.
وی درباره یکی از مطالبات امضاکنندگان مبنی بر انتخای هیات امنای بنیاد از سوی داستاننویسان گفت: این اتفاق بسیار خوشایندی است و میتوان بعد از آن بحث واگذاری ممیزی به ناشران را هم مطرح کرد.
ارجاع نامه به رییسجمهوری برای تاکید بیشتر
قاسمعلی فراست، درباره اینکه گفته میشود این نامه را وی تنظیم کرده، توضیح داد: من فقط یکی از امضاکنندگان آن بودم و نه متن آن را تنظیم کردم، نه امضا جمع کردم. البته یک بار این نامه را برای وزارت ارشاد فرستادیم و برای تاکید بیشتر و قائل شدن شان بالا برای خواست نویسندگان آن را برای رییسجمهوری هم ارسال کردیم.
وی درباره عملکرد بنیاد شعر و ادبیات داستانی گفت: شخصاً از محمد حسنی راضی هستم و فکر میکنم تا جایی که توانایی و امکانات داشت کار کرد. ماجرای پلمب بنیاد و نداشتن بودجه موضوعی است که باید علت آن را جای دیگری جستوجو کرد.
مظلومیت نویسندهها
ناهید طباطبایی هم از نویسندگانی بود که نامش در فهرست امضاءکنندگان این نامه به چشم میخورد. وی با بیان این که میدانسته این نامه خطاب به رییسجمهوری است، گفت: انسانهای صادقی این نامه را تنظیم کردند. ادبیات مظلومترین هنرهاست. ما نه تابلوهای 70 میلیون تومانی میکشیم نه فیلمهای تبلیغاتی و پردرآمد درست میکنیم. کار ما نوشتن است و باید حمایت شویم.
وی درباره واگذاری بنیاد به بخش خصوصی گفت: معتقدم دولت باید به کارهای مهم دیگری بپردازد اما واقعیت این است که وضعیت زندگی نویسندگان خوب نیست و باید حمایت شویم.
لفظ کلی مسوولان
علیالله سلیمی هم که از امضاءکنندگان این نامه بود، عنوان کرد: خیلی در جریان نبودم که نامه به دست چه کسی میرسد. به ما گفته شد قرار است برای حمایت از بنیاد نامهای به مسوولان بنویسیم و من هم با کمال میل پذیرفتم.
سلیمی درباره عملکرد بنیاد شعر و ادبیات داستانی گفت: بنیاد جایی برای جمع شدن نویسندهها بود و متاسفم که این اتفاقات برایش افتاده است. در بنیاد دغددغه نویسندهها مطرح میشد و مکانی بود که در آن حرف اصلی، داستان به حساب میآمد. امیدوارم مشکلات این بنیاد مظلوم به زودی حل شود.
موسسه ویژه، کار ویژه
حمیدرضا داداشی، نویسنده کودک و نوجوان هم دیگر که این نامه را امضاء کرده است، عنوان کرد: در جریان ارسال این نامه برای رییسجمهوری بودم و میدانستم که نامه مشابهی هم برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال شده است.
وی درباره عملکرد بنیاد گفت: بنیاد ادبیات داستانی با نگاه مثبتی تاسیس شد و از نکات قابل توجه وجود آن میتوان به حضور این موسسه در نمایشگاه کتاب و راهاندازی انتشارات عصر داستان اشاره کرد اما این نهاد از روز اول مشکل تشکیلاتی داشت و حتی چند بار تا مرز پلمب شدن رفت. اگر وزارت ارشاد می خواد مشکل را حل کند و در زمینه ادبیات داستانی به تولید محتوا برسد باید فکری اساسی کند. بنیاد ادبیات یک موسسه ویژه است و باید کار ویژهای برای آن انجام داد.
بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان فعالیت رسمی خود را از مهرماه 1390 آغاز کرد. انتشار ماهنامه داستان، تاسیس انتشارات عصر داستان، برگزاری مراسم رونمایی و نقد و بررسی کتابهای داستانی و حمایت از نویسندگان نوقلم برخی فعالیتهای این بنیاد هستند.-
دوشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۰
نظر شما