به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی سومین کنفرانس الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت، این کنفرانس با موضوع «واکاوی مفاهیم و نظریههای رایج توسعه و تجارب ایران و جهان؛ به سوی نظریه اسلامی ـ ایرانی پیشرفت» صبح امروز 31 اردیبهشت به مدت دو روز در کتابخانه ملی آغاز شد.
در بخشی از مراسم افتتاح این کنفرانس از 30 تکنگاشت مرکز الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت رونمایی شد. هادی اکبرزاده، معاون علمی و تقسیم کار ملی اين مرکز در سخنانی گفت: مرکز الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت در نظر دارد با هدف تولید دانش و گسترش و تعميق ادبیات موضوعی در حوزه الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت، کتابهایی را به صورت تکنگاشتهای علمی منتشر کند.
وی افزود: تک نگاشت (monograph) نوشتاری تخصصی و نیمهمبسوط است كه توسط يك پژوهشگر خبره در يك موضوع خاص نگاشته میشود. تكنگاشت در حدود 40 تا 60 صفحه دارد که از نظر حجم و محتوا حد فاصل مقاله و كتاب است و نويسنده با پردازش و تحليل یافتهها و مطالعات تخصصي پيشين و افزودن يافتههاي پژوهشي خود و تحليل جامع و منسجم آنها افقهای تازهاي را در زمينه مورد بررسي میگشاید.
معاون علمی و تقسیم کار مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت تصریح کرد: برای شروع فرایند تدوین تکنگاشت در گام اول کمیتهای متشکل از سه نفر از استادان خبره از بین مقالات ارائه شده در کنفرانسها، همایشها و نشستهای اندیشههای راهبری مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت تعدادی را انتخاب کردند و از نویسندگان آنها برای تدوین تک نگاشت دعوت به عمل آمد که با استقبال خوبی نيز مواجه شد.
وی به شاخصهایی که در انتخاب یک مقاله برای تدوین تک نگاشت مورد توجه قرار گرفتند اشاره کرد و گفت: میزان ارتباط موضوعی مقاله با مباحث مربوط به الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، کیفیت مرور ادبیات یا سیر موضوع (literature survey)، نقاط قوت مقاله به لحاظ استحکام در نحوه استدلال یافتههای پژوهشی، انسجام و همبستگی موضوعی، طرح ایدههای بدیع و گشودن افقهای تازه ارائه پیشنهادهاي راهبردی، سؤالات کلیدی اساسی و کلیدی مطرحشده و نحوه پاسخیابی آنها، موضوعات و سؤالات مرتبط و نظاممندی موضوعی آنها، طرح سؤالات آزاد (open question) و میزان و ارجاع به پژوهشهای دیگران (به ویژه جدیدترین پژوهشها) از جمله شاخصهای این همایش است.
به گفته وی، در ادامه از سخنرانان کنفرانسها، همایشها و نشستهای راهبردی مرکز الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت نیز برای تدوین تک نگاشت دعوت به عمل آمد. سپس در رویکردی نوین پایان نامهها و رسالات مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشگاههای برجسته کشور نیز بررسی و از بین آنها تعدادی برای تدوین به صورت نگاشت انتخاب شدند و در نهایت استادان و پژوهشگران برجسته حوزه و دانشگاه که در امور مربوط به الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت متخصص هستند نیز از جمله دعوت شدگان برای نگارش و تدوین تک نگاشت هستند.
وی در پایان سخنانش بیان کرد: پس از ارزیابی تک نگاشتهای دریافتی، سری اول آنها در بهار 93 منتشر و به استادان و محققان کشور ارائه خواهد شد. همچنین در سال جاری 30 تکنگاشت چاپ و رونمایی شد و این هدف وجود دارد که این کار تداوم داشته باشد.
چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۹
نظر شما