پنجشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۵
از فلسفه آموزش و پرورش و اخلاق، تا فلسفه دین، سیاست و فیلم‌های جنگی

تا پایان سال جاری میلادی دو اثر در نشر دانشگاهی با موضوع فلسفه آموزش و پرورش و اخلاق، فلسفه دین و فلسفه سینما روانه بازار کتاب خواهند شد.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،- سعیده زادقناد: «چشم‌اندازهای جدید در فلسفه آموزش و پرورش: اخلاق، سیاست و دین» و «فلسفه فیلم‌های جنگی (فلسفه فرهنگ عامه پسند)» نام دو کتابی هستند که دو ناشر در مقوله نشر دانشگاهی تا پایان سال 2014 میلادی به بازار عرضه خواهند کرد:

«چشم‌اندازهای جدید در فلسفه آموزش و پرورش:
اخلاق، سیاست و دین»
:New Perspectives in Philosophy of Education
Ethics, Politics and Religion
این کتاب اثری مشترک از «دیوید لوین» (David Lewin)، «الکس گویلهرم» (Alex Guilherme) و «مورگان وایت» (Morgan White) است که انتشارات «بلومزبری» (Bloomsbury Academic) در پایان سال جاری میلادی، روانه دنیای کتاب‌های فلسفی خواهد کرد.

به گزارش سایت آمازون، کتاب «چشم اندازهای جدید در فلسفه آموزش و پرورش: اخلاق، سیاست و دین»، ساخت پلی میان تأملات فلسفی و عمل سیاسی ـ اجتماعی را از رهگذر توسعه طیفی از مباحث انتقادی در حوزه اخلاق، سیاست و دین، دنبال می‌کند. این کتاب مقامات رسمی و نسل جدیدی از نخبگان را گرد هم می‌آورد تا از آنها بپرسد: آیا فلسفه آموزش و پرورش می‌تواند به گفتمان‌های سیاسی و اجتماعی کمک کند؟ یا مقدر شده که به عنوان یک مزاحم در حاشیه جریان اصلی و مسلط باقی بماند؟

این کتاب فلسفه آموزش و پرورش را حوزه‌ای در معرض خطر غفلت قلمداد می‌کند؛ آن هم درست در زمانی که باید هزینه‌های فزاینده نگرش‌های تکنوکرات بر آموزش و پرورش انعکاس داده شوند. همچنین کتاب، این مسئله را مطرح می‌کند که با وجود این که در سال‌های اخیر، بسیاری از بحث‌های سیاسی آموزش و پرورش، گسترده و رادیکال به نظر می‌رسند، اما گفتمان انتقادی پیرامون این حرکت‌های پیشگام، به صورت گسترده در سطحی عوامگرایانه باقی مانده‌ است.

علاوه بر این، کتاب حاضر، واکنش‌های معاصری برای موضوع‌هایی فلسفی‌ فراهم می‌آورد که حاوی مطالعات، سیاست‌ها و شیوه‌های آموزش و پرورش هستند و افزون بر این، به گفتمان نقش فلسفه آموزش و پرورش در یک محیط فکری شکننده‌ کمک می‌رسانند.

«فلسفه فیلم‌های جنگی»
(فلسفه فرهنگ عامه پسند)
The Philosophy of War Films
(The Philosophy of Popular Culture)

 

این کتاب نوشته «دیوید لاروکا» (David LaRocca) از مجموعه کتاب‌های انتشارات دانشگاه کنتاکی قرار است در دسامبر 2014، روانه بازار شود.
به گزارش سایت آمازون، کتاب «فلسفه فیلم‌های جنگی»، جنگ را پدیده‌ای قلمداد می‌کند که نقشی مهم در شکل دادن به تاریخ بشر دارد؛ چرا‌ که شبح همیشه حاضر جنگ و درگیری آن را تبدیل به موضوعی پایدار و مورد علاقه فرهنگ عامه ساخته است به طوری‌ که از بسیاری فیلم‌های پرفروش هالیوود گرفته تا آثار مستقل، به دنبال نمایش جنایات و وحشت ناشی از آن روی پرده هستند.

در «فلسفه فیلم‌های جنگی»، «دیوید لاروکا» مجموعه‌ای از مقالات مورد تایید محققان برجسته را گرد هم آورده است که اثر بازنمایی جنگ بر فیلم و تاثیری که تصاویر سینمایی بر آگاهی، اعتقاد و عمل انسان دارند را تشریح می‌کنند. این پژوهش، موضوع‌هایی متنوع را ــ‌ نظیر زیبایی‌شناسی جنگ درحالی که روی پرده نمایش به تصویر کشیده‌شده است، اثر جنگ بر هویت فردی و مسائل اخلاقی نمایش داده‌شده در جنگ ــ را شامل می‌شود.

این بررسی روی فیلم‌هایی صورت گرفته که مورد تحسین منتقدان فیلم بوده‌اند. آثاری نظیر: «نجات سرباز رایان» (1998)، «خط باریک سرخ» (1998)، «طلوع نجات» (2006)، «رست رپو» (2010)، و «سی دقیقه بعد از نیمه شب» (2012).

بررسی این حجم از ژانر جنگی، روشی نو از تفکر درباره فلسفه جنگ را پدید آورده است که می‌تواند اثری جذاب برای فیلسوفان، فیلمسازان، اهل کتاب و تماشاگرانی باشد که خواستار درک عمیقتری از جنگ و بازنمایی فرهنگ عامه هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها