به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) «قصههای شیخ اشراق» تصحیح، بازخوانی و ویرایش جدید جعفر مدرس صادقی ــ رماننویس و محقق ادبی ــ از رسالههای عرفانی شیخ شهابالدین سهروردی، فیلسوف شهیر ایرانی است. نخستین چاپ این کتاب در سال 1375 و همچنین چاپ نهم آن نیز در سال 1391 از سوی نشر مرکز منتشر شده بود.
مدرس صادقی در متن اصلی این کتاب، تصحیح و بازخوانی هشت رساله فلسفی ـ عرفانی شیخ اشراق با نامهای «قصه مرغان»، «عقل سرخ»، «فی حال طفولیت»، «روزی با جماعت صوفیان»، «آواز پر جبرییل»، «لغت موران»، «صفیر سیمرغ» و «فی حقیقت عشق» را درج کرده است. این رسالهها در زمره آثار فارسی شیخ اشراق قرار دارند.
همچنین این کتاب سه پیوست دارد که عناوین آنها به ترتیب عبارتند از «قصه زنده بیدار» ترجمه رساله عربی «حی بن یقظان» اثر ابن سینا، «قصه غربت غربی» ترجمه رساله عربی «غربة الغربیه» اثر شیخ اشراق و «در احوال شیخ اشراق: از گفتار شمسالدین محمد بن محمود شهرزوری».
این کتاب هفتمین جلد از مجموعه بازخوانی متون مدرس صادقی است که در نشر مرکز منتشر میشود. از این مجموعه همچنین کتابهایی چون «سیرت رسول الله»، «تاریخ سیستان»، «مقالات شمس»، «مقالات مولانا: فیه مافیه»، «عجایب نامه»، «تاریخ بیهقی» و «ترجمه تفسیر طبری» نیز منتشر شده است.
دهمین چاپ «قصههای شیخ اشراق» با شمارگان هزار نسخه، 114 صفحه و بهای هشت هزار و 900 تومان از سوی نشر مرکز روانه بازار اندیشه شده است. دهمین و نهمین نوبتهای انتشار این کتاب با کمترین شمارگان در بین دیگر نوبتهای چاپ این کتاب است. نوبتهای نخست تا هشتم انتشار این اثر به طور متناوب شمارگان دو هزار نسخه را داشته است.
شیخ شهابالدین یحیی بن حبش بن امیرک سهروردی، ملقب به شیخ اشراق، فیلسوف شهیر ایرانی در قرن ششم و هفتم هجری است. او بنیانگذار روش فلسفی خاصی است که از آن با عنوان «فلسفه اشراق» یاد میشود. سهروردی این فلسفه را با استفاده از آرای افلاطون، ارسطو و نوافلاطونیان و همچنین تفکر ایران باستان، سنت هرمسی و تفکرات برخی صوفیان نخستین ابداع کرده و پرداخته است.
مهمترین کتاب فلسفی سهروردی که بالطبع منظومه فکریاش در آن به روشنی عیان شده، «حکمة الاشراق» است. این کتاب دو بخش کلی دارد: بخش نخست، شامل سه فصل درباره علم منطق است و بخش دوم شامل پنج فصل در مباحث حوزه الهیات.
«هیاکل النور»، «اللمحات»، «المشارع و المطارحات: در منطق، طبیعیات و الهیات»، «الالواح المعادیه»، «بستان القلوب» و «النفحات المساویة» نام شماری دیگر از آثار شیخ اشراق است.-
چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۳:۲۰
نظر شما