عطاءالله حسنی، دانشیار گروه تاریخ دانشگاه شهید بهشتی معتقد است کتابهای تاریخی کاربردی هستند پس باید نگاه ما به کتابهای تاریخ متفاوت باشد زیرا تاریخ هویت ماست و به حفظ هویت ایرانی کمک بسیاری میکند.
وی افزود: در دیداری که از غرفه کتابخانه ملی، انتشارات کتابخانه مجلس و میراث مکتوب در نمایشگاه کتاب داشتم به نظرم تعداد و عناوین کتابهای تاریخی مانند سالهای گذشته نبود و عناوین کتابها نیز محدود بود. به نظر میرسد مرکز پژوهشی میراث مکتوب و کتابخانه مجلس از لحاظ چاپ کتابهای فاخر تاریخی افت کردهاند.
حسنی با اشاره به کیفیت کتابهای بینالملل در حوزه تاریخ ترکیه افزود: من به حسب رشته و تخصصم بیشتر دنبال متون قدیمی هستم به همین منظور به بخش بینالملل کتابهای مربوط به ترکیه مراجعه کردم اما آنچه به عنوان کتاب عرضه شده بود بیشتر شامل کتابهای نمایشگاهی میشد و در قسمت فروشگاهی کتابهای رمان نازلی عرضه شده بود که کاربردی برای من نداشت.
وی درباره اهمیت کتابهای تاریخی بیان کرد: کتابهای تاریخی کتابهای کاربردی هستند پس باید نگاه به کتابهای تاریخ متفاوت باشد. تاریخ هویت ماست و به حفظ هویت ایرانی کمک میکند، تنها راه برای ورود به توسعه از طریق تاریخ ممکن است اما آنهایی که فارغ از دانش تاریخ برای امور توسعه دست به تلاش میزنند ناچار به اصلاح برنامههایشان هستند و هرگز به توفیق نخواهند رسید.
دانشیار گروه تاریخ دانشگاه شهید بهشتی درباره کتابی که در دست نگارش دارد، گفت: مجموعه مقالههایی با موضوع قزلباشها در تاریخ صفویه را گردآوری میکنم که امیدوارم منتشر شده و در دسترس علاقهمندان قرار گیرد.
دکتر عطاءالله حسنی دارای مدرک دیپلم ادبی از دارالفنون است، وی تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته کارشناسی تاریخ در دانشگاه شیراز آغاز کرد و مدرک کارشناسی ارشد تاریخ را از دانشگاه علامه طباطبایی و دکترای همان رشته را از واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی دریافت کرد. حسنی اکنون عضو هیات علمی و دانشیار گروه تاریخ، دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی است.
«اسنادی از دانشگاه ملی 1338-1358»، «تاريخ فرهنگی ایل شاهسون بغدادی»، «گفتگو: تاملاتی درباره تاریخ نگاری اسلامی» و ترجمه کتاب «مطلع الاعتقاد فی المعرفه المبدا و المعاد» برخی از کتابهای حسنی را تشکیل میدهند.-
نظر شما