به گزارش خبرگزاري کتاب ايران(ايبنا)، در این نشست که با حضور «برزین ضرغامی» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و کارشناسان حوزه خلیج فارس برگزار شد، «سیدقاسم یاحسینی» گفت: بوشهر براساس آخرین پژوهشهای باستانشناسی 10 هزار سال تاریخ ثبتشده دارد.
این پژوهشگر افزود: قدیمیترین نامی که از این منطقه به چشم میخورد، «لیان» است. لیان یکی از مهمترین مناطق شهرنشین در سراسر محدوده خلیج فارس بوده است.
یاحسینی درباره موسیقی بوشهر نیز گفت: آنچه بیش از هر چیز بوشهر را مهم میکند، سازهای آن است. سازهایی نظیر نیانبان و دایره میراث تمدنهای بینالنهرین است. در این منطقه، نوعی موسیقی ریتمیک بدون ساز به نام «یزده» هم وجود دارد که این موسیقی متعلق به دوران پیش از آریاییها است.
وی درباره مذهب مردم لیان نیز گفت: مردم بوشهر 5000 سال پیش الههای داشتند و در معبدی عظیم آن را می پرستیدند. همچنین قطع کوچک مجسمه این الهه را به کشورهای حوزه صادر می کردند. در لیان زنان و مردان از حقوق مالکیت یکسان برخوردار بودند.
این پژوهشگر در پایان درباره سابقه کتابت در این منطقه توضیح داد: قدیمیترین کتیبههای ایرانی در لیان کشف شده است. حداکثر تاریخ خط در بینالنهرین 6000 سال است و به فاصله 500 سال بعدش در ایلام و شوش قدیمیترین سنگنوشتهها به دست آمده است.
در پایان این مراسم، از سنگنوشته ایلامی با حضور «برزین ضرغامی» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در سالن خلیج فارس رونمایی شد.
نظر شما