این معاونت با غرفه ای بزرگ در طبقه دوم مصلی حضور دارد اما افرادی که به این غرفه می آیند با کتابی در آن مواجه نمی شوند. آنها دو دستهاند؛ عده ای که با شبکههای برون مرزی آشنایی دارند و افراد دیگر هم مخاطبان عام نمایشگاه که با دیدن غرفهای بی کتاب، علامت سوالی بزرگ در ذهن شان نقش می بندد که شبکههای برون مرزی درنمایشگاه کتاب چه میکنند و دنبال چه هستند؟
«می خواهیم با انعکاس صحیح اخبار انحصاررسانهای غرب را به چالش بکشیم. بدون شک رسانه ها در زمانه ای که عصر ارتباطات و اطلاعات نام گرفته، نقش محوری و اساسی در آگاهی و شکل دادن به افکارعمومی دارند.» مدیر روابط عمومی شبکه جهانی سحر که به نمایندگی از این معاونت به سوال های خبرنگار ما پاسخ می داد، با اشاره به اینکه «معاونت برون مرزی یکی از معاونتهای سازمان صدا وسیماست که ماموریت تولید وپخش برنامههای رادیو تلویزیونی برای مخاطبان برون مرزی را برعهده دارد» گفت: درحال حاضر 33 رادیو در قالب 4 اداره کل در این مجموعه کار میکنند و به صورت منطقهای شامل مناطق آسیای میانه و قفقاز، اروپا و امریکا، شبه قاره و شرق آسیا و عربی آفریقایی فعالیت دارند.
شیدا اسلامی افزود: 6 شبکه تلویزیونی «هیسپان تی وی»،آی فیلم عربی وانگلیسی ،الکوثر ،سحر و پرس تی وی درحوزههای تعریف شده و ماموریت خود فعالیت میکنند؛ به عنوان مثال پرس تی وی شبکه خبری 24 ساعته انگلیسی زبان است. هیسپان تی وی به زبان اسپانیایی برای مخاطبان امریکای لاتین و اروپا پخش میشود و آی فیلم عربی برای عرب زبانهاست اما پخش داخلی این شبکه با زبان فارسی هم با استقبال ایرانی ها مواجه شده است. شبکه آی فیلم انگلیسی هم شبکه تخصصی فیلم و سریال به زبان انگلیسی است.
وی هدف از این فعالیتها را شناساندن جمهوری اسلامی و تبلیغ اسلام به دنیا عنوان کرد و گفت: به دنبال افتتاح شبکههای مختلف رادیویی و تلویزیونی سراسری و استانی، معاونت برون مرزی نیز با اهداف یاد شده اقدام به تاسیس شبکههای رادیویی و تلویزیونی کرد.
دلایل حضورمعاونت برون مرزی در نمایشگاه
مدیر روابط عمومی شبکه جهانی سحردر پاسخ به این سوال که معاونت برون مرزی صدا و سیما در نمایشگاه کتاب چه میکند؟ گفت: چند علت مهم برای حضور در نمایشگاه کتاب وجود دارد؛ یکی اینکه میخواهیم معاونت و فعالیتهایی را که شبکه های برون مرزی ارایه میدهند به مردم معرفی کنیم و با گرفتن فیلم و پخش آن درشبکههای برون مرزی به دنیا بفهمانیم که ایران کشوری است که امنیت دارد و فضا برای فعالیتهای فرهنگی مردم ایران فراهم است.
اسلامی در ادامه تاکید کرد: از آنجا که نگاه برخی خارجیها به ایران خوب نیست و فکرمیکنند در کشور هرج و مرج وجود دارد، توریستهای خارجی اشتیاقی برای سفر به ایران ندارند. حالا شبکه های برون مرزی با تولید و پخش برنامه در این شبکهها این باور را درمخاطب خارجی به وجود میآورند که به شنیدهها اکتفا نکنند و ببینند که ایران کشوری با امنیت کامل است و ازدحام مردم در نمایشگاه کتاب نشاندهنده علاقه و اشتیاق مردم به فرهنگ وکتاب و کتابخوانی است.
اسلامی به حضور ناشران و نمایندگان کشورهای خارجی درنمایشگاه اشاره کرد و گفت: وقتی حضور این نمایندگان را در نمایشگاه نشان میدهیم به صورت غیرمستقیم مخاطبان را از وجود امنیت و فرهنگ بالای مردم مطلع می کنیم. نکته مهمتر اینکه مخاطبان خارجی را متوجه این امر می کنیم که از 27 سال پیش این نمایشگاه هر سال با این وسعت و با حضور تعداد زیادی ناشر برگزار شده و با پخش این تصاویر مخاطب ما در بیرون از مرزها شاهد رشد و بالندگی ایرانیان درحوزه فرهنگ وکتابخوانی میشوند.
وی ادامه داد: در بیست و هفتیمن نمایشگاه بین المللی کتاب خبرنگاران معاونت برون مرزی حضوردارند و گزارشهای میدانی خود را از حضورمردم را در شبکههای برون مرزی منعکس میکنند.
اسلامی با بیان این مطلب گفت: در کنار این لوکیشن برنامههای زنده شبکه سحر درنمایشگاه مستقراست و گزارشهای زنده را مستقیم از نمایشگاه پخش میکند.
نظر شما