سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۹:۵۵
مهمترین ویژگی سرای اهل قلم در این دوره حضور واقعی نخبگان است

«مالك شجاعي جشوقاني» مدير سراي اهل قلم بيست و هفتمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران با بیان این كه تاكنون تمام برنامه‌ها و اهداف پيش‌بيني شده سرا محقق شده است گفت: مهمترین ویژگی این دوره از سرای اهل قلم حضور واقعی کارشناسان، نخبگان و مردم در نشست ها بود.

دکتر «شجاعي جشوقاني» در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) اظهار كرد: در تمام روزهاي برگزاري بيست و هفتمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران همه برنامه‌هايي كه از قبل اعلام كرده بوديم به مرحله اجرا رسيدند. به اذعان اغلب مخاطبان، اين برنامه‌ها سطح كيفي شايسته و قابل قبولي داشتند.
 
وی افزود: از چالش های سال های گذشته استقبال محدود از نشست های سرای اهل قلم بود و به دلیل اینکه برای هر نشست هزینه های فکری و مادی می شود استقبال محدود از نشست ها چالش مهمی بود که امسال با تدابیر اندیشیده شده شاهد حضور موثر مردم در این نشست ها بودیم.

شجاعی دلیل مهم استقبال از نشست های سرای اهل قلم را توجه به نیاز مخاطبان و مسایل روز نشر دانست و افزود: در سرای اهل قلم به دنبال پر کردن ساعت برنامه نبودیم و تمامی نشست ها کارشناسی شده پیش رفته است.

فنی بودن مباحث نشر
 
مدير سراي اهل قلم در این باره گفت: از دیگر نقاط قوت نشست های امسال فنی بودن مباحث نشر بود که به معضلات نشر از نگاه فنی و کارشناسی می پرداخت. مخاطبان نخست این نشست ها، کارشناسان و پیشکسوتان صنعت نشر بودند.

وی افزود: از دیگر نکات مهم این نشست ها تدوین و مستندسازی آن است تا به عنوان یک نسخه اجرایی در صنعت نشر و فعالان حوزه کتاب قابل استفاده باشد.
  
شجاعی در ادامه خاطرنشان کرد: استقبال نخبگان حوزه کتاب و فرهنگ از دیگر شاخصه های خوب این دوره از برگزاری نمایشگاه کتاب و سرای اهل قلم بود که به رونق نشست ها افزود.
 
تحقق مطالبات فرهنگي مقام معظم 
شجاعی با بيان اين‌كه در روزهاي سپري شده از اين دوره از نمايشگاه كتاب تهران تحقق مطالبات فرهنگي مقام معظم رهبري را مدنظر داشتيم و خواهيم داشت گفت: برنامه‌هاي سراي اهل قلم اين دوره از نمايشگاه كتاب تهران مباحثي مانند الگوي اسلامي ـ ايراني پيشرفت، تحول در علوم انساني، آزادانديشي در علوم انساني و سبك زندگي ديني را دنبال مي‌كنند.

مدير سراي اهل قلم افزود: در روزهاي سپري شده از نمايشگاه كتاب تهران تمام تلاش خود را به كار گرفتيم تا بحث وضعيت‌شناسي كتاب و نشر در حوزه علوم انساني و اسلامي را پيگيري كنيم و در اين راستا نشستي با عنوان وضعيت فلسفه معاصر ايران را با حضور بزرگان فلسفه مانند دكتر داوري اردكاني، دكتر ديناني، دكتر پورجوادي، دكتر سيدجواد طباطبايي و دكتر كريم مجتهدي برگزار كرديم.

شجاعي جشوقاني افزود: كپي رايت از ديگر مباحث مطرح شده در برنامه‌هاي سراي اهل قلم بود و در اين راستا دو نشست تخصصي برگزار شد. همچنين وضعيت نقد كتاب را در ايران براي نخستين بار با حضور برجسته‌ترين سردبيران مجلات نقد كتاب مانند دكتر مهدوي راد (مجله آينه پژوهش)، نصرالله پورجوادي (مجله نشر دانش)، فرخ اميرفريار (مجله جهان كتاب) و سيدفريد قاسمي (تاريخ نگار مطبوعات كتاب در ايران) به صورت مبسوط دنبال كرديم.

اين پژوهشگر حوزه فلسفه افزود: از ديگر موارد مطرح شده در برنامه‌هاي سراي اهل قلم مي‌توان به بايسته‌هاي نشر از ديدگاه مقام معظم رهبري اشاره كرد كه به صورت گفت‌وگوي مفصل از سوي ديدگاه‌هاي گوناگون بررسي شد. همچنين وضعيت كتاب‌هاي مرجع را با حضور مديران علمي دايره‌المعارف بزرگ اسلامي مانند دكتر سيدصادق سجادي و حجت‌الاسلام حسن طارمي راد،مدير علمي دانشنامه جهان اسلام و داود موسايي، مدير انتشارات فرهنگ معاصر و استاد كامران فاني بررسي شد.

وي عنوان كرد: در اين دوره از نمايشگاه كتاب تهران تاكنون چند رونمايي از كتاب‌هاي شاخص برگزار شده كه مهمترين آن‌ها رونمايي از ترجمه عربي تفسير نور با حضور حجت‌الاسلام محسن قرائتي بود. در اين مراسم شيخ محمدحسن زراقط و دكتر نجفعلي ميرزايي، مترجمان اين اثر حضور داشتند.

شجاعي جشوقاني با اشاره به ساير رونمايي‌هاي انجام شده در اين دوره از نمايشگاه كتاب تهران گفت: كتاب «الگوي اسلامي ـ ايران پيشرفت»، كتاب «معماري زمان و حدوث جهان»، همچنين كتاب «سيري در تاريخ روشنفكري ايران و جهان» رونمايي شدند. كتاب نخست مجموعه مقالات مركز الگوي اسلامي ـ ايراني پيشرفت را در بر دارد. دومين اثر به قلم دكتر غلامحسين ابراهيمي ديناني تاليف شده است و دكتر رضا داوري اردكاني كتاب «سيري در تاريخ روشن فكري ايران و جهان» را به رشته تحرير درآورده است.

وي توضيح داد:دوازدهم ارديبهشت ماه بزرگداشت مقام علمي استاد شهيد مرتضي مطهري را برگزار كرديم. در اين بزرگداشت دو برنامه با عناوين «عقلانيت از ديدگاه شهيد مطهري» و «نگاهي به كارنامه فكري استاد مطهري» با حضور آقايان محمد سعيدي مهر، دكتر رضا اكبري، حجت‌الاسلام دكتر جبرئيلي و دكتر مهدي علي‌پور اجرا شدند .

مدير سراي اهل قلم عنوان كرد: «چيستي و الزامات اقتصاد مقاومتي» عنوان نشست ديگر سراي اهل قلم بود كه با حضور دكتر داود دانش جعفري عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام و وزير اسبق اقتصاد برگزار شد. در اين مراسم كتاب «جهاد اقتصادي» رونمايي شد؛ اين اثر گزيده‌اي از ديدگاه‌هاي مقام معظم رهبري درباره اقتصاد مقاومتي را در بر دارد. همچنين مجموع كتب تازه منتشر شده از سوي وزارت امور خارجه در اين سراي رونمايي شدند.

شجاعي جشوقاني بيان كرد: برنامه‌هاي سراي اهل قلم اين دوره از نمايشگاه كتاب تهران با اتفاق خوب و جديدي مواجه بودند و آن هم حضور پررنگ و موثر سيدعباس صالحي،‌ معاون فرهنگي وزیر ارشاد و رييس بيست و هفتمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران در 4 نشست سراي اهل قلم بود كه در نوع خود بي‌نظير بود.

سرگروه فلسفه و كلام استقبال از نخبگان و انديشمندان اين دوره از نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران افزود: تاكنون اغلب نخبگان حوزه فلسفه و كلام در اين سرا حضور يافته‌اند كه از آن ميان مي‌توان به دكتر داوري اردكاني، دكتر غلامحسين ابراهيمي ديناني، دكتر محمدرضا وصفي، دكتر سيدحميد طالب‌زاده، دكتر قاسم پورحسن، دكتر سيدجواد طباطبائي، دكتر كريم مجتهدي، دكتر علي كرباسي‌زاده، دكتر هومن پناهنده، دكتر حميد شهرياري، دكتر قاسم پورحسن، دكتر عبداله نصري و دكتر نصرالله آقاجاني اشاره كرد. 

بيست و هفتمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران از 10 ارديبهشت ماه آغاز به كار كرده است. اين نمايشگاه به مدت 10 روز از ساعت 10 تا 20 ميزبان علاقه‌مندان به كتاب و كتابخواني است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها