فرهاد حسن زاده در گفتوگو با ايبنا:
نوشتن براي کودکان اصلا راحت نيست/ مسوولان به همين 10 روز بسنده نکنند
کمتر نویسنده ای می توانیم پیدا کنیم که در رده سنی کودک و نوجوان کتاب با دستمایه طنز بنویسد و در نوشته هایش از طنز استفاده کند، اما فرهاد حسن زاده به عنوان نویسنده این حوزه از دیر باز برای کودکان ایرانی قلم می زند و طی سالهای اخیر آثار او در حوزه کودک و نوجوان جزء پرفروشها بوده است.
حسن زاده در پاسخ به این سوال که به نظر شما امروز یک داستان طنز خوب برای کودکان و نوجوانان باید چه ویژگی هایی داشته باشد تا قابل خواندن شود گفت: به نظر من نوشته هایی که به خواسته ها، نیازها و دغدغه های کودکان امروزی توجه کنند به نسبت دیگر نوشته ها گیرایی بهتری خواهند داشت.
نویسنده رمان «حیاط خلوت» گفت: از آنجایی که نوشتن برای کودکان کار بسیارسخت و دشواری است، نویسنده باید مسائل و موضوعات را در قالب مفاهیمی که برای کودک قابل فهم باشد در بیاورد. به عنوان مثال جایگزین کردن شخصیت ها در قالب شخصیت حیوانات می تواند کمک زیادی به درک موضوع مورد بحث به کودک و نوجوان بکند.
به کودک و نوجوان اهمیت داده نشده
حسن زاده در ادامه و در مورد مشکلات موجود در غرفه های کودک و نوجوان بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب گفت: متاسفانه در سالهای اخیر اهمیتی که باید به کودک و نوجوان داده شود، داده نشده است و امسال نیز مانند سالهای گذشته غرفه های کودک و نوجوان در بدترین جای نمایشگاه برپا شده است و آنچنان که باید مناسب رده سنی کودک و نوجوان نیست و برگزاری این غرفه ها در چادرهای کثیف و زمین های آسفالت و نبود امکانات باعث نارضایتی کودکان و خانواده های آنها و حتی ناشران حوزه کودک و نوجوان شده است.
نویسنده کتاب «نمکی و مار عینکی» گفت: فارغ از مشکلات موجود، امسال طی روزهای ابتدایی برگزاری نمایشگاه شاهد استقبال بسیار زیاد مردم از این غرفه ها بودیم، اما با توجه به شرایط اقتصادی خانواده ها و همچنین افزایش قیمت کتابها می توان گفت که آنگونه که باید و شاید خانواده ها قدرت خرید کتاب را ندارند و در حال حاضر با توجه به شرایط موجود، کتاب در اولویت اول سبد خانواده ها قرار ندارد.
پیشبرد اهداف فرهنگی در نمایشگاه
این نویسنده در ادامه سخنان خود اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه کتاب در پیشبرد اهداف فرهنگی در حوزه کودک ونوجوان نقش بسیار زیادی خواهد داشت، اما مسوولان ما برای جا افتادن فرهنگ مطالعه در بین کودکان و نوجوانان کشور نباید تنها به همین ده روز برگزاری نمایشگاه بسنده کنند و می توانند در طول سال در جاهای مختلف از جمله مدارس و به بهانه های مختلف با دعوت از نویسندگان و ناشران حوزه کودک و نوجوان در رابطه با کتابها صحبت کنند و با این کار باعث تشویق نسل امروز به خواندن کتاب و بالا بردن فرهنگ کتاب و کتابخوانی در بین کودکان و نوجوانان شوند.
وی نقش والدین را در این زمینه بسیار مهم و موثر دانست و گفت: در این میان نمی توان نقش والدین را نیز انکار کرد، چرا که اگر پدر و مادری به خواندن مبادرت کنند به عنوان یک الگوی خوب برای فرزندان خود خواهند بود و کودک نیزاز آنها یاد می گیرد و به دنبال آن به خواندن علاقه مند می شود.
نظر شما