دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۸
علی احمدی: سبک زندگی، دستوری تغییر نمی‌کند

رییس کمیسیون سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی شورای عالی انقلاب فرهنگی معتقد است تغییر در سبک زندگی نیازمند نقش آفرینی رهبران فکری است، چراکه سبک زندگی، دستوری تغییر نمی‌کند.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) نشست «سبك زندگي ديني» با حضور عليرضا علي‌احمدي ــ رئيس كميسيون سبك زندگي اسلامي ـ ايرانی شوراي عالي انقلاب فرهنگي، امروز (15 ارديبهشت) در سراي اهل قلم بيست و هفتمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران برگزار شد.

وي در ابتدای این نشست درباره ضرورت پرداختن به مسئله سبك زندگي گفت: وجه نخست هر تمدني سبك زندگي اوست، چرا كه سبك زندگي از فرهنگ معاشرت و آداب زندگي تشكيل شده است و براي اينكه شرق و غرب را با توجه به جنبه‌هاي محتوايي آن بشناسيم بايد به سبك زندگي آنها توجه كنيم تا اگر آسيبي در اين زمينه وجود داشت بتوانيم آن را برطرف كنيم.

به گفته اين مقام مسئول، سبك زندگي هر فرد تابع تفسير او از زندگي است؛ بدين معني كه بايد ببينيم هر فردي نظام ترجيحاتش چيست و چه چيزهايي را مي‌پسندد و چه چيزهايي را قبول ندارد.

وي با بيان اينكه هدف‌مداري و ايمان به هدف يكي از ويژگي‌هاي اصلي سبك زندگي مسئولانه است افزود: بن‌مايه‌هاي سبك زندگي اسلامي مبتني بر تعاليم اسلامي و ارزش‌هاي اخلاقي و حقوقي است. سبك زندگي موضوعي انتخابي يا اختياري است و كسي را نمي‌توان مجبور كرد كه يك سبك زندگي داشته باشد. حتي والدين نيز نمي‌توانند فرزندان خود را ودار به يك نوع از سبك زندگي كنند.

علي‌احمدي سبك زندگي را عامل هويت‌بخشي به اقشار مختلف دانست و يادآور شد. ارزش‌هاي اخلاقی سبك زندگي ثابت اما مصاديق آن متفاوت است. از سوی دیگر سبك زندگي هر فرد با سبك زندگي فرد ديگر متفاوت است.

وي در بخش ديگري از سخنانش با بيان اينكه سبك زندگي امروز با فناوري عجين شده افزود: امروز تكنولوژي فقط يك ابزار نيست بلكه يك پديده تكنوپولي است، بدين معني که فناوري صاحب ايدئولوژيست و شما به طور مثال وقتي از ماهواره استفاده مي‌كنيد تبعاتش را هم مي‌پذيريد.

به گفته رييس كميسيون سبك زندگي اسلامي ـ ايراني شوراي عالي انقلاب فرهنگي، سبك زندگي يك مجموعه يكپارچه است؛ سبك زندگي مي‌تواند غربي، شرقي، اسلامي، طاغوتي و ... باشد. در هر حال سبك زندگي يك مجموعه است و ما در سبك زندگي مي‌توانيم تبادل فرهنگي داشته باشيم.

وي با تاكيد بر اين كه تغيير در سبك زندگي نيازمند نقش‌آفريني رهبران فكري است تصريح كرد: سبك زندگي، دستوري تغيير پيدا نمي‌كند و نيازمند كمك دستگاه‌هاي مردم‌نهاد و دولتي است.

اين مقام مسئول در بخش پاياني سخنانش به برخي از محورهاي مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي براي سبك زندگي اسلامي ـ ايران اشاره كرد و گفت: طراحي و گفتمان الگوي ارتباطات و تعاملات اجتماعي در فضاي واقعي و مجازي، فرهنگ عفاف و پوشش و طراحي لباس و حجاب و الگوي معماري و شهرسازي اسلامي ـ ايراني از جمله محورهاي اين مصوبات است.

علی احمدی در پايان تاكيد كرد: تغيير سبك زندگي راهي بسيار طولاني و بلند است و نيازمند عزم و اراده ملي و همكاري دستگاه‌هاي مختلف دولتي و غير دولتي است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها