توصیه های پدر به پسر
یکی از چهره های دور از جنجال عالم سیاست محسن رضایی است؛ شخصیتی که هر چند در هر دو دوره اخیر انتخابات ریاست جمهوری بنابه آنچه خود حس تکلیف می خواند کاندیدای انتخابات شد اما با وجود رأی نیاوردن شخصیتی تازه از خود را به عنوان سیاستمداری خونسرد، مسلط به سخنگویی و البته بابرنامه معرفی کرد. خبر حضور محسن رضایی در نمایشگاه کتاب امسال از اخبار نمایشگاهی خبرگزاری دولتی «ایرنا» است. محسن رضایی با حضور در نمایشگاه از تعدادی غرفه ها بازدید کرده است و سعی کرده در فضایی بی تکلف با برخی مخاطبانی که در غرفه ها حاضرند گپ بزند.
روزنامه «رسالت» که یکی از قدیمی ترین رسانه های اصولگرایان است تیتر یک امروز خود را به این جمله آیت ا.. جنتی اختصاص داده که «مبادا با مجوز ارشاد کتابهاي ضد اسلامي چاپ شود.» جنتی که فرزندش وزارت ارشاد دولت یازدهم را عهده دار است در نماز جمعه این هفته تهران برگزاری نمایشگاه کتاب را مجالی کرده برای توصیه های فرهنگی به دست اندرکاران فرهنگی و از جمله فرزندش. وی در جایی از صحبتهای خود گفته است:«حتي اگر نويسنده يک کتاب، بي پروا و لاابالي است آثار اين نويسنده نيز نبايد منتشر شود چون طرز تفکر انسان در آثارش ديده می شود.»
کتاب را از زندگی خود حذف نکنید
روزنامه «شرق» نمایشگاه کتاب را پیوند زده است با اتفاقاتی که در نتیجه بدرفتاری با یک خرس در باغ وحش بابلسر رخ داده و در کاریکاتوری که علی جهانشاهی با عنوان «آموزش های اجباری حیوانات باغ وحش بابلسر برای نمایش در سیرک» کشیده است؛ خرسی را می بینیم که داخل قفس مشغول دوره کردن یک سری کتاب با محوریت «رژیم با نان خشک»، «قوانین سیرک» و «زبان1» و «زبان2» است!
نیکی کریمی بازیگر سینما که به تازگی کار تولید فیلمی با عنوان «شیفت شب» را آغاز کرده نیز در صفحه آخر این روزنامه یادداشتی را قلمی کرده درباره علایق کتابخوانی اش. در بخشی از یادداشت این بازیگر می خوانیم: «مگر میشود از همه کتابهای اشتاین بک، دیکنز، لندن، هوگو، مارکز، ژان پل سارتر، زولا، کوندرا، سلین، دوراس، کامو، بورخس، بورونته، دولتآبادی، احمد محمود، ویرجینیا وولف، مارک تواین و خیلیهای دیگر گذشت؟ پس سعدی و حافظ و مولانا و... چه میشوند.»
خبرگزاری «هنرآنلاین» در گفتوگو با اکبر زنجانپور از علایق ادبی این هنرمند پرسیده است. زنجانپور که این روزها برای سومین بار شروع به خواندن «صد سال تنهایی» کرده است درباره توصیه هایش به مخاطبان برای خواندن کتاب گفته است:«هر کسی سلیقه و روحیه خاصی دارد و نمیشود برای مردم نسخه پیچید. تاریخ، شعر و روانشناسی هر کدام باب طبع اقشار خاصی است که البته از همه اینها باید اطلاعات داشت. روحیات برمبنای احتیاجات شکل میگیرند و هر کسی برای رفع احتیاج خود و بر مبنای نیازش به سمت چیزی گرایش پیدا میکند. یکی جامعه شناسی میخواند و دیگری تشنه رمان است. فقط میتوانم توصیه کنم که کتاب را از زندگی خود حذف نکنند و فضا هم طوری نباشد که فقط در هفته کتابخوانی متوجه این موضوع باشیم و بعد دیگر هیچ!»
چاپ همزمان داستان زندگی مردی که 5 سال در کما بود!
خبرگزاری «فارس» مهجور بودن غرفه دست اندرکاران صنعت چاپ در نمایشگاه را مجالی کرده برای یک گزارش. در این گزارش جلال ذکایی دبیر نمایشگاه چاپ دیجیتال، ضعف اطلاع رسانی را اصلی ترین عامل مهجوریت غرفه های صنعت چاپ دانسته و گفته است:« تعداد کسانی که از سالن چاپ بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بازدید میکنند، بسیار اندک است البته دور از انتظار نیست آن هم به دلیل آن است که اطلاع رسانی خوبی برای این سالن صورت نگرفته است.»
جالب اینجاست که ذکایی از مخاطبان خواسته اگر سری به غرفه صنعت چاپ می زنند حتما کتابی را که به صورت نمادی بر این صنعت در لحظه در حال چاپ است ببینند. کتابی که سرگذشت مردی را روایت می کند که پنج سال در کما بوده است و بعد از بیرون آمدن از کما خاطرات خود را نوشته است!
پول هایی که برای کتابهای تاریخ مصرف گذشته روانشناسی دور ریخته می شود
استقبال بیش از حد مخاطبان از غرفه هایی از نمایشگاه که کتب روانشناسی عرضه می کنند موضوع گزارشی است که «فرهیختگان» در صفحه آخر خود به آن پرداخته است. مصطفی اقلیما کارشناس روانشناسی درباره علاقه بیش از حد ایرانیان به کتابهای افزایش اعتماد به نفس و یک شبه پولدار شدن و رهایی چند روزه از افسردگی می گوید:«تمام کتابهای موجود در بازار آثاری هستند که شاید زمانی ارزش داشتهاند، اما هنوز چاپ میشوند و هیچ کدام از مطالبشان هم با فرهنگ ایرانی نمیخواند. یکی از این کتابها که خیلی هم مورد توجه قرار گرفت و پرفروش شد، «مردان مریخی، زنان ونوسی» بود که هیچکدام از فرمولهایش با فرهنگ و اخلاق مرد و زن ایرانی منطبق نبود. این کتابها همواره آسیبزا میشود و بین خانوادهها اختلاف ایجاد میکنند.»
متهم ردیف اول در نمایشگاه!
روزنامه «کیهان» در اهم اخباری که از نمایشگاه ارایه داده بر گرانی کتاب به عنوان معضلی که اغلب مخاطبان از آن می نالند اشاره کرده و البته نکته جالبی را درباره حضور پرقدرت خبرگزاری «فارس» در نمایشگاه مطرح کرده است. بر طبق گزارش «کیهان» خبرگزاری «فارس» با بیش از 30 اثر در نمایشگاه کتاب تهران حضور دارد. طبیعی است که این روزنامه اطلاعاتی را هم درباره عرضه آثار انتشارات کیهان در این نمایشگاه ارائه کرده باشد. گویا مهمترین کتابی که از این انتشارات در نمایشگاه حضور دارد «متهم ردیف اول» است که به حضور مداوم حسین شریعتمداری در دادگاه مطبوعات و شکایات شیرین عبادی، رحیم مشایی، عمادالدین باقی و چند نفر دیگر از وی می پردازد. سعید مدنی سردبیر «کیهان ورزشی» نیز با کتابی با عنوان «جستارهایی از تاریخ اسلام» در نمایشگاه حضور دارد که خود این موضوع که یک ورزشی نویس، اثری تاریخی نوشته مساله ای جالب است.-
نظر شما