حجت الاسلام سید حسن اسلامی یک کارشناس نیز در این نشست با طرح این پرسش که چرا نویسندگان و اهل قلم این قدر از نقد می ترسند و از آن فرار می کنند ، اظهار داشت: در این میان برخی می گفتند که به جای کلمه نقد از اظهار نظر باید استفاده کرد در حالی که این موضوع مشکلی را حل نخواهد کرد چرا که می گویند اظهار نظر کرده که این هم درست نیست.
نصراله پور جوادی دیگر شرکت کننده این نشست نیز با تاکید بر این نکته که تقسیم بندی نقد کار بسیاری دشواری است، خاطرنشان کرد: نقد می تواند شامل انواع و اقسام خاصی باشد عنوان مثال می توان به انواع نقد های چاپ شده در زمینه مجلات و کتاب ها مراجعه کرد. پورجوادی با تاکید بر اینکه برخی نقد ها جنبه بزرگتر کردن موضوع برای مخاطب را دارد، گفت: دسته دوم مربوط به کسانی است که به جای نقد اظهار نظر می کنند، یکی از ضروری ترین مسایلی که در حوزه نقد به آن احتیاج داریم بررسی کامل موضوع است.
وی همچنین گفت: در این خصوص حتی بسیاری از کتاب های گذشتگان نیز احتیاج به نقد دارند همانطور که خود کتاب مثنوی را نقد کرده ام.
فرخ امیر فریار کارشناس حوزه نقد مجلات و کتاب نیز با اشاره به نوع نقد در زمینه هنر نقاشی گفت: تا کنون علاوه بر نقد نقاشی در زمینه نقد فیلم و موسیقی نیز بسیار کار شده است. البته نقد موسیقی و نقاشی مربوط به دوران گذشته نیست.
گزارش کامل اين نشست به زودي در خبرگزاري کتاب ايران (ايبنا) منتشر ميشود.
نظر شما