افزایش 60 درصدی قیمت کتب!
خبرگزاری «ایلنا» در گزارشی از نمایشگاه یکی از مشغلههای اصلی ناشران و مسئولان غرفه در روزهای ابتدایی نمایشگاه را پیگیری اتصال دستگاههای خودپرداز و رفع مشکلات مخابراتی در غرفههایشان دانسته است. ضمن اینکه تا روز سوم هنوز سامانه تبلیغات گویای نمایشگاه آغاز به کار نکرده و برخی ناشران همچنان درصدد ساماندهی دکور داخلی و چینش قفسههای کتاب هستند. افزایش حدودا دو برابری قیمتهای کتاب ها نسبت به نمایشگاه سال قبل دیگر نکته ای است که اين خبرگزاري روی آن دست گذاشته و در مثالی موردی آورده است چاپ دوم کتابی که در نمایشگاه پیشین 25 هزار تومان ارائه شده بود، در این دوره تا مرز 40 هزار تومان افزایش قیمت داشته است! جالب است که بالاترین رقم افزایش حقوق که برای کارگران بوده 25 درصد است اما افزایش قیمت کتاب گاه به حدود 60 درصد هم رسیده است!
برويد از خودشان بپرسيد
«ایرنا» نیز در کنار پوشش اخبار ناشران حاضر در نمایشگاه، گفتگویی با عباس صالحی، معاون فرهنگی ارشاد داشته و درباره دلایل حضور گشت ارشاد در نمایشگاه از وی سوال کرده است. صالحی گفته است: «گشت ارشاد در فضای بیرون نمایشگاه مثل کل شهر، حرکت هایی داشته و دارد اما اینکه استقرار گشت ارشاد نزدیک محیط نمایشگاه با چه استدلالی و با چه نگاهی بوده است باید از مسوولان این حوزه پرسید.»
عضو انجمن دوستی ایران و لبنان نیز که از بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب بوده در گفتوگو با این خبرگزاری از نبود امکانات رفاهی برای مخاطبان گلایه کرده و گفته است: با توجه به استقبال دور از انتظار مردم، امکانات رفاهی موجود جوابگوی نیازهای غرفه داران و بازدیدکنندگان از نمایشگاه کتاب نیست.
معدوم شدن مقادیری گوجه و خیارشور
انتقادات این عضو انجمن دوستی ایران و لبنان در حالی طرح شده که نیکنام حسین پور مدیر کمیته تسهیلات رفاهی نمایشگاه در گفتگو با «مهر» از نظارت کامل بر وضعیت رفاهی بازدیدکنندگان از نمایشگاه سخن گفته و نتیجه این نظارت را هم تعطیلی دو غرفه فروش محصولات غذایی ناسالم دانسته است! این مدیر از معدوم کردن مقادیری گوجه و خیارشور ناسالم و همچنین از بین بردن یخ در بهشتهایی که به صورت غیربهداشتی توزیع شده اند نیز به عنوان مثال هایی از نظارت کمیته مذکور نام برده است.
مشکل مربوط به وصل نبودن برخی کارتخوانهای غرفه ها را هم ایشان چنین توضيح دادهاند که یک اختلال جزئی در روز اول در فعالیت دستگاههای کارتخوان در بخش ناشران دانشگاهی به وجود آمد که با فعالیت همکاران برطرف شد. نیکنام این را هم گفته که سرعت تراکنش کارتخوانها که سال گذشته 3 ثانیه بود به 2 ثانیه کاهش یافته است. او افزوده استد:«بیش از 2700 دستگاه کارتخوان در سطح نمایشگاه نصب شده که بر اساس آماری که ما از تراکنشهای این کارتخوانها گرفتهایم، نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 40 درصد رشد داشته است.»
چه کسی آثار صادق هدایت را به صورت دستی کپی کرده؟!
در حالی که از همان روز اول نمایشگاه زمزمه هایی مبنی بر عرضه کتاب هایی در نمایشگاه شنیده شده که به جای استفاده از نام خلیج فارس عناوینی ساختگی برای آن انتخاب کرده اند، همایون امیرزاده، رییس هیات رسیدگی به تخلفات ناشران در گفتگو با «فارس» از برخورد قاطع با چنین کتابهایی خبر داده و گفته است: «ما در خصوص نام خلیجفارس و درج آن در تمام آثار همچنین دفاع از آن تمام تلاش خود را میکنیم چون خلیجفارس نماد صلح و دوستی در منطقه بوده و جعل نام، تخلفی بزرگ بوده و بیتوجهی به آن قابل تحمل نیست و قطعا ما به عنوان برگزار کننده و مجریان این رخداد در رعایت قوانین کوتاهی نخواهیم کرد و وظیفه نظارتی ما اقتضا میکند با جدیت برخورد کنیم.»
این خبرگزاری درباره نحوه برخورد با این مساله که مجموعه آثار صادق هدایت که به صورت دستی کپی شده و در نمایشگاه با قیمت نازل عرضه میشود هم از امیرزاده پرسیده و او نیز پاسخ داده است:« هر مورد تخلفی که از بازرسان گزارش شود با آن برخورد میکنیم. شاهد برخی گزارشها هستیم اما این گزارشها زمانی قابل پیگیری است که از مجاری درست و رسمی به ما برسد.»
وقتی زیباکلام شکسته نفسی را کنار می گذارد
سایت خبری «فرارو» در گزارشی به بهانه نمایشگاه به نظرسنجی از تعدادی چهره های فرهنگ و هنر درباره پیشنهادهای ادبیشان به مخاطبان پرداخته. چهره هایی نظیر صادق زیباکلام، کورش نریمانی، بهرام جلالی پور و حامد فولادوند از چهره هایی بوده اند که در این گزارش اظهارنظر کردهاند و جالب اینجاست که در این بین زیباکلام به صراحت و البته بدون کمترین شکسته نفسی خواندن کتابهایی به نامهای «الف مثل اصلاحات» و «تولد اسرائیل» اثر خود را به مخاطبان پیشنهاد کرده است. حامد فولادوند خواندن کتاب خاطرات میرجلال الدین کزاری با نام «آوایی از ژرفا» را پیشنهاد داده و جلالیپور نیز کتاب «هزارافسان کجاست» بهرام بیضایی را پیشنهاد کرده است.
نظر شما