مدیر انتشارات ایرانشناسی مطرح کرد
چرا سفرنامهها مورد توجه مردم نیستند؟/ پرفروش ترین کتاب های ایرانشناسی
«اطلس جادهای ایران» و «آبشارهای ایران» جزو پرفروشهای انتشارات ایرانشناسی هستند. مدیر این انتشارات معتقد است که سفرنامهها مورد توجه مردم جامعه نیستند زیرا مردم بیشتر به سراغ کتابهای عامهپسند میروند.
مدیر انتشارات ایرانشناسی افزود: در بخش سفرنامهها فروش ضعیف است به دلیل این که مخاطب خاص خودش را دارد. سال به سال سلیقه مخاطبان در حال تغییر است و به همین دلیل این کتابها(سفرنامهها) فروش خوبی نداشتند. علاقه مردم به کتابهای بازاری بیشتر شده و سراغ کتابهای عامهپسند میروند.
وی درباره پرفروشهای این انتشارات نیز عنوان کرد: بیشتر آثار انتشارات ایرانشناسی با دیدگاه کارشناسان و ایرانشناسان منتشر میشود، همچنین به دلیل بهرهگیری از آثار نویسندههای مطرح جهان و خاص بودن موضوعها با استقبال مردم مواجه شده است. «اطلس جادهای ایران»، «آبشارهای ایران»، «پروانههای ایران» و «خزندگان و دوزیستان ایران» برخی از پرفروشترین این انتشارات هستند.
بختیاری در ادامه درباره جدیدترین کتابهای منتشر شده از سوی این انتشارات عنوان کرد: «پرندههای شکاری ایران» و «طبیعتگردی با گیاهان ایران» دو اثر جدید این انتشارات است که پیشبینی میکنم جزو آثار پرفروش ما باشد. کتاب «پرندگان شکاری ایران» شامل سه بخش کلی است. در بخش نخست واژگان، توپوگرافی پرنده و نحوه شناسایی پرندگان شکاری مطرح میشود و دربخشهای بعدی کتاب تک تک گونهها به تفضیل معرفی میشود.
مدیر انتشارات ایرانشناسی در معرفی کتاب «طبیعتگردی با گیاهان ایران» نیز گفت: این کتاب برای علاقهمندان به طبیعت و محیط زیست منتشر شده است. در این کتاب بیش از 700 گونه از گیاهان ایران به کمک رنگ و علامت و تصویر، در قالب گیاهان دارویی، صنعتی، خوراکی، سمی، زینتی، تثبیتکننده خاک، علفهای هرز و گیاهان در معرض تهدید معرفی شدهاند.
کارستن نیبور (زاده ۱۷ مارس۱۷۳۳-درگذشت ۲۶ آوریل۱۸۱۵) جهانگرد، نقشهنگار و ریاضیدان آلمانی بود. او از شیراز، تخت جمشید و در سال ۱۷۶۴ از سنگنبشته بیستون دیدن کرد. نیبور در سال ۱۷۶۲ دقیقترین نقشه منطقه خلیج فارس تا آن زمان را با نام «نقشه خلیج فارس» ترسیم کرده و جزایر سهگانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی (گپسبزو) را برای نخستینبار در نقشههای جغرافیایی ترسیم و به نام ایران ثبت کرد.
دکتر آلفونس گابریل، پزشک، کویرشناس، جغرافیدان و ایرانشناس اتریشی از معدود محققانی است که به کویر مرکزی ایران مسافرت کرد و به مناطقی رفت که تا آن زمان هیچ فرد اروپایی به آنجا نرفته بود. وی سه بار به همراه همسرش به دست نیافتنیترین مناطق کویری ایران رفت. حاصل این سفرهای اکتشافی انتشار بیش از 30 جلد کتاب و مقاله بود. گابریل گذشته از بررسی جنبههای جغرافیایی و تاریخی کویرهای ایران، تحقیقات مردمشناختی مفصلی نیز درباره ساکنان مناطق کویری و فرهنگ آنها انجام داده و در تحقیقاتش توجهی ویژه به سیاحان پیش از خود که از ایران عبور کرده بودند، نشان داده است.
پروفسور والتر هینتس (متولد ۱۹ نوامبر ۱۹۰۶ در اشتوتگارت - درگذشت در ۱۲ نوامبر ۱۹۹۲ در گوتینگن) یکی از دانشمندان شاخص در میان دهها ایرانشناس بزرگ آلمانی است که در دو سده گذشته، پژوهشهای بنیادین و بیهمتایی را به جهان ایرانشناسی عرضه کرده است. هینتس ایرانشناسی پرکار و بهویژه متخصص خط و زبانهای ایرانی و تمدن ایلام بود و در بسیاری از حوزههای مطالعات ایرانی چون تاریخ و تمدن هخامنشیان و ساسانیان، زرتشتشناسی، کتیبهشناسی، تاریخ صفویه و علم اوزان و مقادیر، صاحب پژوهشهایی ناب و گسترده بود که کتابها و مقالههای بیشماری از او منتشر شده است.
انتشارات ایرانشناسی در طبقه اول شبستان، راهروی شماره 6، غرفه 1 واقع شده است. بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تا 20 اردیبهشت و از ساعت 10 صبح تا 8 شب پذیرای علاقهمندان به کتاب است.
نظر شما