جمعه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۸
کتابشناسي جامع و روزآمد شهيد مطهري در راه است

جامع ترين منبع شناسي معلم شهيد آيت الله مرتضي مطهري از سوي «پایگاه اطلاع‌رسانی سراسری اسلامی (پارسا)» در حال تدوين و انتشار است.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ـ اکبر پوستچيان: همزمان با 12 ارديبهشت روز معلم و سالروز شهادت شهيد مطهري، جامع ترين منبع شناسي معلم شهيد آيت الله مرتضي مطهري از سوي «پایگاه اطلاع‌رسانی سراسری اسلامی (پارسا)» در حال تدوين و انتشار است.

به گزارش ایبنا از قم، اميرحسين شرافت، مدير مؤسسه پارسا با اعلام این خبر، هدف از تأليف اين کتاب را تأسيس بانک جامع و روزآمد تحقيقات و نگاشته‌هاي استاد مطهري و آثار نوشته‌شده درباره تفکر و انديشه وي دانست و گفت: در اين مجموعه، تزاروس يا اصطلاح‌نامه ويژه مرتضي مطهري در دو بخش اصلي: (الف:) "شهيد مطهري"، شامل شاخه‌هاي: زندگي، شخصيت، تحصيلات، استادان و شاگردان، ارتباطات و مکاتبات مطهري و مطهري در ديدگاه و نگاه شخصيت ها و انديشمندان و به طور کلي مباحث و منابع نظري و کليات پيرامون زندگي و شخصيت مطهري؛ و (ب:) "انديشه و تفکر شهيد مطهري"، شامل همه منابع و شاخه‌هاي تزاروس درباره انديشه و تفکر مطهري در حوزه هاي گوناگون فلسفه، فلسفه اسلامي و فلسفه غرب، جامعه‌شناسي، فقه، حکومت و سياست، عرفان، اهل بيت و تاريخ اسلام و ساير حوزه‌هاي انديشه‌اي و تفکري مطهري تدوين شده و سعي برآن بوده است که علاوه بر رعايت و دقت در تدوين موضوعات، داراي کاربري علمي و اطلاع رساني بيشتر و از وضوح در دسترسي بهتر نيز برخوردار باشد.

به گفته شرافت، به طور كلي، آثار استاد مطهري به دو دسته آثار مدون كه با عنوان «مجموعه آثار»، به طور مشخص به وسيله انتشارات صدرا به چاپ مي‏ رسد و دسته ديگر، آثار غيرمدون و انتشار نيافته شهيد مطهري است كه به نظر مؤسسه صدرا مجموعه بزرگ و منبعی گران‏قدر را تشكيل مي‌دهد كه سالها با تدبر و پژوهش بسيار، گردآوري شده و انتظام يافته است. از دیدگاه آنان، این مجموعه خود نظمي دروني دارد و به دست خود شهيد بر شيوه موضوعي و الفبايي نوشته و سامان داده شده است.

شرافت که چندي پيش نيز مجموعه سه‌جلدي و درخور توجه "مرجع عرفان و تصوف" زير نظر او منتشر شد، بر اين باور است که شايد استفاده درست و عميق از آثار پرحجم مرحوم مطهري و اشراف كامل بر همه جنبه‌‏هاي فكري، ديني، فلسفي و فرهنگي وي كار آساني نباشد و براي حل مشكل مزبور به‌‌ويژه براي نسل پس از انقلاب و نسل‏ هاي آينده كه دوران خاص مطهري را درك نكرده‏‌اند، توليد و عرضه کتابشناسي‌ها و راهنماهايي برای کمک به خلق پژوهش ها و تحقيقات جديد و نگارش مقالات، به‌ويژه دائرة المعارفي و معرفي و تدوين سير مطالعاتي، مفيد و ضروري باشد.

از نظر وي، نخستين فايده چنین رویکردی آن است ‏كه به خوانندگان و محققان علاقه‏‌مند به تحقيق كمك مي‏‌كند تا مسائل و مطالب مورد نياز خود را در مجموعه منبع‌شناسي استاد مطهري پيدا كنند و در روند تحقيق خود از آن سود بجويند. دوم اين‌كه مطالب چنین فهرستی، اين امكان را به همه دانشجويان و پژوهشگران علوم انساني و اجتماعي در رشته‏‌هاي گوناگون مي‏‌دهد تا موضوع ‏هاي كليدي در آن رشته را در يك جا و جايگاه اصلي خود با كم‏ترين زمان ممكن دنبال كنند. سوم اين‌كه مطالعه کتابشناسي و فهرست موضوعي، دقت و پركاري شگفت‏‌انگيز استاد مطهري را به‌خوبي آشكار مي‏‌کند و حيات علمي وي را در برابر چشم مي‏‌نهد تا به منزله درسي به پويندگان علم و حقيقت بياموزد كه علم و حقيقت آسان و ارزان به دست نمي‏‌آيد.

اميرحسين شرافت در پايان ابراز اميدواري کرد که کتابشناسي شهيد مطهري شامل 2500 منبع و در يک مجلد 800 صفحه‌اي، همراه با لوح فشرده در نيمه اول سال جاري منتشر شود و در اختيار علاقه‌مندان قرار گيرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها