به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ـ نشست بررسی کارنامه الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت و رونمایی از آثار مرکز الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت امروز (11 اردیبهشتماه) با حضور علی متقیان و هادی اکبرزاده در سرای اهل قلم بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد.
اکبرزاده در ابتدای این نشست با اشاره به اینکه بحث پیشرفت، بحث تازهای نیست و یک خواست تاریخی ـ ملی محسوب میشود گفت: از زمان مشروطه، واژه پیشرفت در ادبیات جامعه مطرح شد و البته پیشرفت در آن زمان به معنای نوسازی جامعه براساس مدلهای غربی بود.
وی ادامه داد: اما بعدی که بیشتر مورد توجه روشنفکران دینی در افق فردی بود به معنای پیشرفت در دنیا و آخرت است. و البته در افق اجتماعی نیز بحث تمدنسازی مطرح میشود. اوج این خواست در انقلاب اسلامی اتفاق افتاد و قدمهای زیادی نیز در اینباره برداشته شد.
معاون مرکز الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت با تاکید بر اینکه در بحث پیشرفت نیازمند یک چهارچوب منسجم هستیم افزود: باید در این باره از افت و خیزها اجتناب کنیم و دارای یک نظام باثبات شویم.
وی سخنان خود را با طرح پرسشهایی ادامه داد و گفت: پرسشی که در جامعه علمی مطرح است این که آیا ما به الگو نیاز داریم و اگر آری، چرا سراغ الگوهای علمی دنیا نمیرویم و آنها را بومی نمیکنیم؟
اکبر زاده در پاسخ به این پرسشها اظهار کرد: الگو به معنی برنامهریزی است و همه انسانها در بعد اجتماعی و فردی نیاز به برنامهریزی دارند. از سوی دیگر زمانی که به الگوهای مطرح دنیا نگاه میکنیم ،متوجه میشویم که آنها عرصه حیات را محدود به زندگی دنیوی کردهاند.
به گفته وی در حالی که در جهانبینی اسلامی یک ساحت کوچک به دنیا و ساحت بزرگتر به آخرت اختصاص داده شده است، ما چارهای نداریم جز اینکه براساس جهانبینی اسلامی الگویی را طراحی کنیم و در این راه البته از تجارب بشری نیز استفاده خواهیم کرد.
اکبرزاده با بیان اینکه اسناد برنامه کشور دارای یک مبنای نظری یکپارچه و مورد اتفاق نیست، گفت: نظریه اسلامی ـ ایرانی پیشرفت را به صورت مدرن در اختیار نداریم و به همین دلیل یک افت و خیز و فراز و نشیب رخ میدهد. چون در طراحی این الگوها از همه ظرفیت علمی نخبگان کشور استفاده شده است، بنابراین الگوی اسلامی ـ ایران پیشرفت قرار است از ظرفیت علمی کشور استفاده کند و مبتنی بر یک نظریه و چارچوب باشد.
رییس مرکز الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت به راهاندازی این مرکز در بهار سال 1390 اشاره کرد و گفت: این مرکز با توجه به منویات مقام معظم رهبری تاسیس شد و جمع 10 نفرهای از اعضای دانشگاهی و حوزوی برای مدیریت آن منصوب شدند.
وی سه هدف عمده این مرکز را برشمرد و اظهار کرد: بسترسازی برای نظریه پردازی و تولید دانش، بسترسازی برای ترویج گفتمان و طراحی پیشنویس الگو از جمله اهداف اصلی این مرکز بوده است.
اکبرزاده درباره جامعه هدف مرکز الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت نیز عنوان کرد: جامعه علمی و جوانان، جامعه مخاطبان این مرکز است، چرا که برای تحول در جامعه نیاز به یک موتور محرک (جامعه علمی) و یک موتور حرکت (جوانان) داریم.
این مقام مسوول در بخش پایانی سخنان خود گفت: پیش از اینکه الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت به مردم عرضه شود باید گفتمانسازی در این باره صورت بگیرد تا این نیاز در مردم بوجود آید.
متقیان نیز در بخش دیگری از این نشست از انتشار 100 عنوان کتاب توسط مرکز الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت در نمایشگاه کتاب سال آینده خبر داد و گفت: امسال نیز کتاب بیانات مقام معظم رهبری درباره الگوی اسلامی ـ ایران پیشرفت که از سال 85 تاکنون گردآوری شده رونمایی میشود. همچنین مجموعه مقالات دومین کنفرانس الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت که به همت نشر الگوی پیشرفت منتشر شده رونمایی خواهد شد.
در پایان این مراسم از این دو کتاب رونمایی شد.
پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۷
نظر شما