رییس سازمان صدا و سیما با تاکید بر اهمیت مسالهیابی و اولویتبندی در جامعه امروز گفت: شهید مطهری استاد مسالهیابی است و این امر را به وضوح در تمامی آثار ایشان میتوان ديد.
وی ادامه داد: در واقع توجه به اولویتها و مساله یابی یکی از ویژگیهای بارز شهید مطهری است و وی در این موضع استاد بود. در همه آثار او به وضوح میتوان این موضوع را مشاهده کرد. شاید اگر امروز ایشان در بین ما بود بخش زیادی از سخنان و آثار خود را به صورت مستقیم و غیرمستقیم مصروف مساله وحدت میکرد.
وی افزود: شهید مطهری درباره مساله وحدت سخنان بسیاری داشته است و البته اگر این سخنان دستهبندی و عنوانبندی شود میتوان از ماحصل آن مجموعه ارزشمندی به دست آورد.
رییس سازمان صدا و سیما با بیان اینکه شهید مطهری موضوع وحدت را مورد ارزیابی قرار میدهد و در این باره نظراتي صریح و کاربردی دارد افزود: تنها از ایشان برمیآید که به صورت صریح تکلیف انقلاب اسلامی را با مساله وحدت روشن کند.
به گفته وی شهید مطهری در ابعاد ایدئولوژیک، نظری، رفتاری، عملی و کاربردی درباره مساله وحدت صحبت کرده است.
ضرغامی با اشاره به راهحلهای عملی که شهید مطهری درباره مساله وحدت ارائه میكند گفت: ایشان از الگوهای وحدت در جامعه نام برده است و موانع وحدت را نیز تشریح میکند. ما باید در قالب یک کار پژوهشی و با توجه به سایر آثار ایشان این بخش از سخنان وی را غنیتر کنیم. به عبارت دیگر باید موانع وحدت با توجه به آثار شهید مطهری تشریح شود.
رییس سازمان صدا و سیما در بخش دیگری از سخنانش به تعریف وحدت از نگاه شهید مطهری اشاره کرد و افزود: مطهری در سخنانش بیان میکند که منظور از وحدت اسلامی و وحدت مذاهب بدین معنی نیست که یک فرقه را انتخاب کنيم و بقیه فرقهها را کنار بگذاریم یا اینکه وجوه اشتراک فرقهها را جمع کنيم و یک فرقه نو بسازیم.
وی تاکید کرد: ایشان به بحث گفتوگو، منطق، استدلال و اصالت تفکر توجه دارد.
ضرغامی با اشاره به سخنان شهید مطهری در کتاب «6 مقاله» ایشان که در سال 68 منتشر شده است، گفت: شهید مطهری در این باره تاکید میکند که منظور ما از وحدت، اتحاد مسلمین است نه اتحاد مذهب و اندیشههای نظری. -
رئیس سازمان صدا و سیما همچنین اظهار کرد: شهید مطهری بیان میکند که بسیاری از بحثهای مطرحشده در جامعه بحثهای فکری نیست بلكه بحثهای رفتاری است.
وی در این باره افزود: شهید مطهری با اشاره به کتابهای تندروان شیعه و سنی میگوید كه این دو گروه مانند دو لبه قیچی عمل ميكنند و هدفشان قطع ریشههای اسلام است.
ضرغامی با اشاره به حوادث سال 88 بیان کرد: یکی از نقشههای استعمارگران برای از بین بردن وحدت در جامعه افتراق بین آحاد مردم است و این موضوع را میتوانستیم به خوبی در حوادث سال 88 ببینیم.
وی افزود: ببینید که امروز استعمارگران با بیداری اسلامی چه کردند و رهبران این کشورها انقلابهای بزرگ را با نادانی به کجا رساندند.
رییس سازمان صدا و سیما در بخشي دیگر از سخنانش به کتاب «نهضتهای صدساله» شهید مطهری اشاره کرد و افزود: این کتاب کتاب جمعو جوری است و قلم شهید مطهری در آن موجز و صریح است. در این کتاب میتوان با نهضتهایی آشنا شد که رهبرانشان برای رسیدن به وحدت مسیر درستی را طی کردهاند.
ضرغامی در بخش پایانی سخنان خود به راهکارهای عملی وحدتبخش از دیدگاه شهید مطهری اشاره کرد و افزود: از دیدگاه شهید مطهری لازم نیست رهبران گروههای مختلف مذهبی در کتابهایشان از اصول اصلی خود انصراف دهند بلکه لازم است مسلمانان احساسات کینهتوزانه را کنار بگذارند، متانت را حفظ کنند و به یکدیگر تهمت نزنند و دروغ نبندند.
رییس سازمان صدا و سیما افزود: بحثهای نظری که موجب اختلاف میان مذاهب میشود در مقابل اشتراکات میان آنها آنقدر محدود است که به حساب نمیآید.
وی همچنین درباره دیدگاه شهید مطهری نسبت به «ابنتَیمیّه» رهبر فکری وهابیان گفت: شهید مطهری در برخی کتابهای خود به افکار ابنتَیمیّه اشاره ميكند و میگوید: اگرچه ابنتَیمیّه ده جلد کتاب در رد اندیشههای علامه حلی نوشته است اما در هیچ یک از آثار خود او را کافر نميداند. در واقع شهید مطهری منشأ نظریه تکفیری وهابیان را به محمد بن عبدالوهاب منتسب میداند نه به ابنتَیمیّه.
گزارش تکمیلی این مراسم متعاقبا در خبرگزاری کتاب ایران منتشر میشود.
نظر شما