جمعه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۸
نگاهي به ترجمه‌اي از يك اثر گئورگ زيمل

كتابي از گئورگ زیمل با عنوان «دین» حاصل ترجمه امیر رضایی از برگردان فرانسوي اين اثر از متن آلماني است که مقدمه دکتر سارا شریعتی را به همراه دارد.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، گئورگ (جورج) زیمل (1858 ــ 1918 م.) جامعه‌شناس و فیلسوف آلمانی است که به عنوان بنیانگذار «جامعه‌شناسی ساختاری» شناخته می‌شود. درباره اش گفته‌اند جایگاهی نامتعارف در علوم اجتماعی دارد، چرا که کنجکاوی فکری او مانع از آن بود که در مرزهای مشخص یک حوزه خاص باقی بماند. آثار وی در کنار جامعه‌شناسی، به فلسفه، روانشناسی و حتی مفاهیم ماوراءالطبیعه نیز وارد می‌شود، با این حال در حوزه علوم اجتماعی، حکم یک مرجع را دارد.

دین یکی از مهمترین سرفصل‌های مطالعات زیمل است تا آنجا که از آثار متعددش حول موضوعاتی چون فرهنگ، پول و شهر، 10 اثر را به این موضوع اختصاص می‌دهد و از این رو وی را بنیانگذار جامعه‌شناسی دین نیز می‌دانند. رویکرد زیمل به دین نوآورانه است، به گونه‌ای که ابزارهای مفهومی مؤثری را در تحلیل دین در شرایط جدید ارائه می‌کند که تفکیک میان دین و دینداری یکی از آنهاست.

 کتاب در واقع مجموعه سه موضوع است که نخستین بار سال 1912 به چاپ رسیدند؛ دین، دین از دیدگاه نظریه شناخت، و دین و تقابل‌های زندگی.

«دین در دنیای مدرن» محور اصلی کتاب است. به نظر زیمل تنها راه برونرفت از بحران دینی مدرنیته این است که دین با رهایی از عقاید جزمی و محتواهای تاریخی معین، «شکل درونی زندگی» شود. زيمل آن گاه به این مسئله می‌پردازد که چه نوع و چه شکلی از دین می‌تواند پاسخگوی نیاز خاموش‌نشدنی ارزش‌های دینی باشد.

كتاب «دین» در 144 صفحه با شمارگان 1000 نسخه به بهاي 8600 تومان به‌تازگي از سوي نشر ني به بازار آمده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها