سه‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۲
اصلاح سياست​هاي کلان و تقويت اقتصاد نشر از اولويت​هاي دولت است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در افتتاحیه بیست و هفتمین دوره نمایشگاه کتاب با تاکید بر این‌که نمایشگاه یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی کشور محسوب می‌شود، گفت: بلوغ و فرزانگی یک ملت را باید در فروغ کتاب​هایش جستجو کرد.

به گزارش خبرگزاري کتاب ايران (ايبنا)، «علی جنتی» گفت: «نمایشگاه کتاب تهران که اکنون بیست و هفتمین دوره خود را می‌گذراند یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی کشور به شمار می‌آید. این رویداد عظیم هرساله صدها ناشر، نویسنده و شخصیت‌های علمی را گرد هم می‌آورد و توجه مخاطبان فراوانی را از سراسر کشور به خود جلب می‌کند.»

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه بلوغ فرزانگی هر جامعه‌ای را باید با فروغ جاودانگی کتاب‌هایش جست‌وجو کرد بیان کرد: «هرچند دنیای مجازی رو به پیشرفت است اما رابطه انسان با کتاب همچنان رابطه گرم و ناگسستنی است و کتاب از اصالت ویژه‌ای در نظر اصحاب علم برخوردار است.»

جنتی افزود: «کتاب زبان گویای پدیدآورندگانی است که اسرار هستی را در دل خود دارند و دوستی با آن تزکیه جان، دل و زبان را در پی خواهد داشت.»

رشد چشمگیر نشر
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: «در دهه‌ گذشته گسترش و آموزش عالی و مراکز پژوهشی و افزایش دانشجویان و اعضای هیأت علمی باعث شد تا جهش قابل ملاحظه‌ای در تولیدات علمی مشاهده شود. بنابراین تعداد عناوین کتاب‌ها رشد چشمگیری داشت به گونه‌ای که سال گذشته 66 هزار عنوان کتاب در کشور منتشر شد که بیش از نیمی از آنها چاپ نخست بودند.»

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: «سالانه میلیون‌ها کتاب در کشور چاپ می‌شود بنابراین حوزه نشر نیازمند حمایت‌های جدی ـ از نیازسنجی، حمایت‌سنجی و مخاطب‌شناسی گرفته تا تهیه سخت‌افزار و نرم‌افزار برای تولید کتاب‌ ـ است.»

جنتي بیان کرد: «با اینکه شرایط مطالعه مفید در کشورمان در مقایسه با سایر کشورهای همسایه به نسبت، قابل قبول است اما همچنان با اهداف متعالی فاصله داریم.»

جنتی تدوین راهبردهای نوین و اصلاح سیاست‌های کلان نشر را از جمله سیاست‌های اساسی دولت دانست و گفت: اکنون صنعت نشر در حال تحول است دست‌اندرکاران کشور امروزه بسیاری از تجهیزات و فناوری‌های روز را وارد کرده و مورد استفاده قرار می‌دهند. اما همچنان با اهداف آرمانی خود فاصله داریم و بسیاری کارها بر زمین مانده است.

اولویت تقویت اقتصاد نشر
علی جنتی افزود: «بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برخی اهداف را برای این دوره در اولویت قرار داده است که از آن جمله می‌توان به تقویت اقتصاد نشر، تقویت برنامه‌های فرهنگی و عمومی، تقویت جنبه‌های حرفه‌ای، نخبه‌گزینی و خانواده‌محوری اشاره کرد.»

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: «نیل به این اهداف ایجاب کرد برخی تسهیلات ویژه برای ناشران و مراجعه‌کنندگان ارایه شود و محتوا غنی‌تری برای اصحاب علم پیش‌بینی شود. در این راستا اقداماتی صورت گرفت که از آن میان می‌توان به تشکیل کمیته مستندسازی و ارزیابی نمایشگاه، کمیته فعالیت‌های فرهنگی، علمی و اهل قلم اشاره کرد.»

وزیر فرهنگ ارشاد با اشاره به بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران گفت: «در این دوره برخی اهداف را در اولویت قرار دادیم از جمله تقویت اقتصاد نشر به عنوان حلقه واسط اقتصاد و فرهنگ، تقویت برنامه‌های فرهنگ عمومی، تقویت جنبه‌های حرفه‌ای نشر با هدف حضور بیشتر مخاطبان از جمله این اولویت‌ها است. بنابر این میل به اهداف فوق ایجاب می‌نمود برخی از تسهیلات رفاهی برای ناشران فراهم شود. همچنین اقدامات علمی غنی‌تری برای مراجعه اهالی علم پیش‌بینی شود.»

وی خاطرنشان کرد: «امسال نخستین بار دو کمیته انتخاب ناشران برتر و انتخاب غرفه‌های برتر از یکدیگر تفکیک شدند همچنین امسال شاهد برگزاری نشست‌های مختلفی با کیفیت بهتر و به دور از نگاه کمی برگزار خواهند شد.»

وزیر ارشاد در پایان سخنانش در آیین افتتاح بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب گفت‌: «امسال نخستین بار سالن تولید علم تشکیل شد در این سالن افزون بر 3هزار عنوان کتاب علمی منتشر شده در 3 سال اخیر به نمایش گذاشته خواهند شد. همچنین در این سالن اسناد بالادستی حوزه تولید علم، پایگاه‌های علم‌سنجی و محتواهای علمی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ارایه خواهند شد.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها