یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۴
سرعت آماده‌سازی نمایشگاه بی‌سابقه بود

امیرمسعود شهرام‌نیا، قائم مقام بیست ‌و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در نشست رسانه‌ای این دوره از نمایشگاه کتاب تهران گفت: سرعت آماده‌سازی این دوره از نمایشگاه کتاب تهران در نوع خود بی‌سابقه بود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) شهرام‌نیا در نشست رسانه‌ای میان متولیان برپایی بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران با اصحاب رسانه، اظهار کرد: نمایشگاه تهران به دلیل سابقه طولانی در برپایی، داشتن انگیزه فرهنگی، پرجمعیت‌ترین نمایشگاه دنیا و بین‌المللی بودن، نمایشگاهی بسیار مهم محسوب می‌شود.

وی با بیان این‌که این نمایشگاه، شهری کوچک در مقیاسی افزون بر 130 هزار متر مربع است، ادامه داد: با تمهیداتی که متولیان برپایی بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اندیشیده‌اند امسال تمام فعالیت‌های مربوط به این رویداد با سرعتی مثال‌زدنی و بی‌سابقه در نوع خود انجام شدند.

شهرام‌نیا بیان کرد: حدود 4 روز از تحویل غرفه‌ها به ناشران می‌گذرد؛ این موضوع به آمادگی هرچه بهتر و بیشتر ناشران برای برپایی غرفه‌هایی که در شان بازدیدکنندگان باشد فراهم کرده است. 

بررسی مسایل اجتماعی و سیاسی روز
قائم مقام بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران افزود: امسال فعالیت‌های متنوعی در حوزه مباحث سیاسی، اجتماعی روز و مباحث اقتصاد مقاومتی در نمایشگاه انجام خواهد شد. همچنین گسترش فضاهای اطلاع‌رسانی و وجود راهنمایان در سطح نمایشگاه، از ویژگی‌های این رویداد فرهنگی به شمار می‌آید.

بخش دیگری این نشست به سخنرانی محمد اله‌یاری فومنی، مشاور معاون وزیر ارشاد و معاون فرهنگی اجرایی بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اختصاص داشت. وی اظهار کرد: امسال علاوه بر شورای برنامه‌ریزی یا سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران، دو شورای دیگر با عناوین «ارتباطات» و «کارشناسی برنامه‌ها» تشکیل شد؛ شورای ارتباطات، اتاق فکر نمایشگاه و شورای کارشناسی برنامه‌ها، بازوی مشورتی نمایشگاه به شمار می‌آیند.

اله‌یاری‌فومنی توضیح داد: امسال نمایشگاه در چارت تشکیلاتی خود از کمیته‌های مختلفی تشکیل شده است که از آن میان می‌توان به کمیته ناشران داخلی، کمیته ناشران بین‌الملل، کمیته فعالیت‌های فرهنگی، کمیته فعالیت‌های جنبی، کمیته انتخاب ناشر سال، کمیته رسیدگی به شکایات مردم، کمیته تشریفات، کمیته انتخاب غرفه‌های برتر اشاره کرد. 

تقویت دیپلماسی فرهنگی در سالن کشورها
وی ضمن ارایه آماری از تعداد ناشران شرکت‌کننده اظهار کرد: امسال در نمایشگاه سالنی به نام «سالن کشورها» با هدف تقویت دیپلماسی فرهنگی راه‌اندازی خواهد شد؛ کشورهایی مانند آلمان، فرانسه، ترکیه، روسیه، ارمنستان، افغانستان، قطر، عمان و چین در نمایشگاه حضور خواهند داشت.

وی با اشاره به این‌که کشور افغانستان مهمان ویژه این دوره از نمایشگاه کتاب تهران محسوب می‌شود گفت: در این دوره موفق شدیم نخستین بار انتخاب غرفه برتر و ناشر سال را از یکدیگر تفکیک کنیم و برای هرکدام کمیته مستقل تشکیل دهیم. همچنین ناشران نوپا در این دوره از نمایشگاه کتاب با استقبال ویژه‌ای مواجه خواهند شد.

مشاور معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: سال گذشته بخش ناشران بین‌الملل در خارج از محوطه مصلای امام خمینی (ره) برپا شد؛ امسال موفق شدیم این بخش را دوباره در فضای داخلی مصلی برگزار کنیم. 

وجود چرخ‌دستی در نمایشگاه
اله‌یاری با اشاره به ویژگی‌های این دوره از نمایشگاه کتاب تهران اظهار کرد: امسال تمام بخش‌های نمایشگاه با رنگ‌های متفاوت مشخص شده‌اند این موضوع باعث می‌شود بازدیدکنندگان به هنگام بازدید دچار سردرگمی نشوند. همچنین امسال اینترنت در تمام مکان‌های نمایشگاه توزیع شده است به‌گونه‌ای که هیچ بازدید‌کننده‌ای (کاربر) در استفاده از اینترنت دچار مشکل نخواهد شد.

وی عنوان کرد: تعداد استراحت‌گاه‌ها و نمازخانه‌های این دوره از نمایشگاه کتاب تهران همچنین بیش از هزار چرخ دستی‌کوچک با هدف تسهیل جابجایی کتاب‌ها تدارک دیده شده است. دو قطار با 42 واگن با هدف حمل و نقل آسان بازدیدکنندگان در این رویداد فرهنگی ارایه خواهد شد. 

راه‌اندازی مهدکودک در نمایشگاه
معاون فرهنگی اجرایی بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ادامه داد: امسال پنج طرح حجمی برای زیباسازی نمایشگاه ارایه خواهد شد همچنین برای آسودگی خاطر خانواده‌هایی که با فرزندان کوچک به نمایشگاه تاب تهران می‌آیند تعداد مهدکودک و بازیگاه در نظر گرفته شده است.

اله‌یاری با بیان این‌که بُن‌کارت کتاب‌های این دوره از نمایشگاه به نام افراد صادر شده است، افزود: دریافت بن‌کارت‌ها از امروز آغاز شده است و افراد می‌توانند با مراجعه به شعب بانک صادرات نسبت به تهیه آن‌ها اقدام کنند.

وی با اشاره به سایر فعالیت‌های این دوره از نمایشگاه کتاب تهران گفت: امسال کمیته فعالیت‌های جنبی از کمیته علمی و فرهنگی نمایشگاه جدا شد. همچنین ده روز نمایشگاه با عناوین مختلف نامگذاری شد و متناسب با هر روز تعداد از نخبگان و فرهیختگان در نمایشگاه حضور خواهند داشت.

مشاور معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان اظهار کرد: امسال حیات یاس نمایشگاه با چینش موضوعی ویژه‌ای راه‌اندازی خواهد شد. همچنین سالن خلیج فارس را راه‌اندازی خواهیم کرد. سالن صنعت چاپ از دیگر سالن‌های این رویداد عظیم فرهنگی به شمار می‌آید که علاقه‌مندان می‌توانند با حضور در این سالن به صورت زنده فرآیند تولید کتاب را مشاهده کنند.

در پایان این نشست از پوستر بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رونمایی شد. سیدمهدی جعفری، مدیر کمیته روابط عمومی نمایشگاه کتاب تهران در توضیح این پوستر گفت: طراحی پوستر نمایشگاه کتاب تهران طی فراخوانی توسط ده طراح جوان صورت گرفت؛ بعد از داوری طرح‌های ارایه شده پوستر نهایی انتخاب شد. مفهوم اصلی پوستر، آشتی مخاطب با کتاب است و وجود دو کتاب در بالای پوستر و یک کتاب با صفحات باز در قسمت پایینی پوستر نشان بیست و هفتمین دوره نمایشگاه کتاب تهران است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط