مرتضی قلیچ و حسن عماری بهعنوان جامعهشناس و روانشناس به بررسی شهر و زاویای آن پرداخته و آن را در کتابی با عنوان «درآمدی بر فضای بیدفاع شهری» منتشر کردهاند.
به اعتقاد نویسندگان این کتاب،شهرها و بهویژه کلان شهرها اغلب دارای فضاهایی هستند که مستعد وقوع جرم و ناهنجارهای اجتماعی است که به همین دلیل به آن «فضای بیدفاع» میگویند و شهروندان نیز تمایل چندانی به استفاده از چنین فضاهایی را ندارند؛ حتی میتوان مدعی شد که در برخی موارد، کاربردی روشن و مشخص برای آنها تعریف نشده است.
مولفان، در تالیف این کتاب سعی کردهاند اسلوب و رویکردهای میانرشتهای را رعایت کرده و حوزههای شهری با مفاهیمی مانند فضاهای شهری، فضای قابل دفاع و فضای بیدفاع به علایق رشتههای مختلف مانند جامعهشناسی شهری، روانشناسی شهری و اقتصاد شهری بپردازند.
قلیچ و عماری در بخشی از کتاب به نظریه های مرتبط با شهر نیز پرداخته و در آن مخاطبان را با نظریههای زمر،کلارک و جان لنگ آشنا کرده و تجارب کشورهای دیگر مانند کنترل فضاهای شهری در انگلستان را نیز در دسترس خوانندگان قرار دادهاند.
زنان و معماری شهر یکی از ارکان جداییناپذیر در شهرها بهشمار میآید که در این کتاب نیز مولفان آن را مورد بررسی قرار داده و به کنفرانسهایی که در این باره در کشورهای مختلف برگزار میشود پرداختهاند.
«درآمدی بر فضای بیدفاع شهری» نوشته مرتضی قلیچ و حسن عماری از سوی نشر تیسا نتشر شده است. این کتاب 200 صفحهای با قیمت 9 هزار تومان در اختیار علاقهمندان مباحث شهری و جامعهشناسی قرار دارد.
نظر شما