عبدالحسین مختاباد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره وضعیت «باغ کتاب» و برپایی دوره آینده نمایشگاه کتاب در این محل گفت: آخرین اخبار از ساخت باغ کتاب نشان میدهد قسمت اعظمی از زیرساختهای این مکان آماده شده است. بدون تردید نمایشگاه کتاب تهران سال آینده در باغ کتاب برگزار میشود. وی ادامه داد: با راهاندازی مکان اصلی نمایشگاه کتاب، نمایشگاهی دائمی برپا میشود که در هر زمان از سال میزبان بازدیدکنندگان و علاقهمندان به کتاب خواهد بود.
باغ کتاب ظرفیت نمایشگاه را ندارد
با اين حال علی اکبر اشعری، مدیر پروژه باغ کتاب درباره این ادعای مطرح شده از سوی مختاباد به ايبنا گفت: من نمیدانم منظورشان از «مکان اصلی» چیست؟! اگر منظورشان پروژه باغ کتاب است باید توضیح دهم بله این پروژه انتظار میرود تا سال آینده افتتاح شود. اما افتتاح این مکان به معنای منتقل شدن نمایشگاه کتاب تهران به باغ کتاب نیست، زیرا در صورت بهرهبرداری تا سال آینده، باغ کتاب مناسب برپایی نمایشگاه کتاب تهران نیست، چرا که امکانات، گنجایش و زیرساختهای لازم را ندارد.
وی توضیح داد: باغ کتاب سی هزار متر مربع فضای نمایشگاهی دارد و با هدف استقرار ناشران و کتابفروشها تاسیس شده است. در حالیکه نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برای برپایی نیاز به 120 هزار متر مربع فضای نمایشگاهی دارد. من چندی پیش پشنهاد کردم از زمینهای بین کتابخانه ملی و فرهنگستانها که مساحتی حدود چهل و پنج هزار متر دارد، استفاده کنند و با احداث زیرساختهای رفاهی، بهداشتی و ارتباطی و توسعه دادن آن در چند طبقه با وسعت 95 هزار متر مربع میتوان از آن به عنوان محل دائمی نمایشگاههای فرهنگی تهران استفاده کرد.
اشعری ادامه داد: در سال قربب به یازده نمایشگاه فرهنگی برگزار میشود، اعم از نمایشگاههای عفاف و حجاب، قران، نمایشگاه کتاب، مطبوعات و ... در صورت ایجاد پروژه مذکور میتوان در اردیبهشتماه سال آینده برای نمایشگاه کتاب از آن استفاده کرد.
وی افزود: در صورتی که با سرعت کنونی و وضعیت بودجهها و عملیاتها این فعالیت الان شروع شود طی دو ـ سه سال آینده به نتیجه میرسد بعد از آن میتوان به برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در آن مجموعه امیدوار بود، در غیر اینصورت صرف بهرهبرداری از مجموعه باغ کتاب در سال آینده به معنای بهرهگیری از آن مکان برای نمایشگاه کتاب تهران نیست.
اشعری افزود: من نمیدانم دوستان این اطلاعتشان را از کجا میآورند، شاید تصوراتشان را بیان میکنند. فکر میکنم با این حساب سال آینده هم مکان برگزاری نمایشگاه کتاب در همین مصلا باشد، در نهایت وزارت ارشاد باید در این باره تصمیم بگیرد.
نمایشگاه کتاب سال آینده در باغ کتاب
مختاباد اما در پاسخ به انتقادات اشعری گفت: اظهارات آقای اشعری دلالت بر وسعت و متراژ باغ کتاب دارد در صورتی که ما به کیفیت و نمای نمایشگاه کتاب تهران ـ نمایشگاهی درخور جمهوری اسلامی ایران ـ فکر میکنیم؛ معتقدیم مصلا محل مناسبی برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران نیست بنابراین باید مکانی درخور برای این رویداد فرهنگی در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: معتقدم اگر از همین متراژ کنونی باغ کتاب برای برپایی نمایشگاه کتاب تهران استفاده مطلوب شود و در این راستا مدیریت فضا صورت بگیرد، با کمبود فضا مواجه نخواهیم شد.
عضو شورای شهر در پاسخ به این سوال که «آیا قطعی شدن برپایی نمایشگاه کتاب تهران در باغ کتاب را در ضمن مکالمه و تعامل با مسوولان فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کردهاید؟» گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جریان برپایی نمایشگاه کتاب تهران نقش نظارتی دارد؛ این شهرداری است که 90 درصد هزینههای برپایی نمایشگاه کتاب تهران، برنامهها و فعالیتهای آن را بر عهده دارد. شهرداری، باغ کتاب را برای برپایی این رویداد بزرگ فرهنگی مکان مناسبی میداند و به یاری خداوند تا پایان سال جاری به تصویب شهرداری تهران میرسد و قابل بهرهبرداری خواهد شد.
بر اساس اين گزارش، هر ساله همزمان با نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، بحث گمانهزنی برای مکان بعدی دوره آینده نمایشگاه کتاب تهران هم مطرح میشود. از طرف مسوولان اعم از شهرداری، ارشاد و دیگر مسوولان اظهار نظرهایی میشود؛ اما با پایان یافتن نمایشگاه کتاب، عملا تا سال بعد خبری از چارهاندیشی و اظهارنظر درباره مکان برگزاری این رویداد فرهنگی نیست. نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از تاسیس در سالهای دهه شصت تا سال 1385 در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران واقع در بزرگراه چمران برگزار میشد، بعد از آن دوره تاکنون نیز مصلای بزرگ امام خمینی (ره) میزبان این رویداد است.*
شنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۳
نظر شما