همه این سوالات در کتاب جدید آسترا تایلور با عنوان «جایگاه بشر: قدرت و فرهنگ در دنیای دیجیتال» مطرح شده اند که آیا دنیای دیجیتال موجب پیشرفت می شود یا انسانها را در حالت کمون فرهنگی نگه می دارد.
تیلور، نویسنده و نمایشنامه نویس فیلمهای آمریکایی است که در رشته فلسفه و جامعه شناسی تحصیل کرده است ولی در رشته موسیقی فعالیت می کند. البته شاید این کتاب درباره تکنولوژی باشد ولی بیشتر درباره این موضوع بحث می کند که چگونه و چه کسی می تواند آن را ترک کند.
سایت آلترنت درباره این کتاب گفتوگویی با این نویسنده زن آمریکایی انجام داده است که بخشهایی از آن را می خوانید:
«ابتدا کمی درباره عنوان کتاب حرف بزنیم. ظاهراً در ابتدا عنوان کتاب «فریب دیجیتال» بوده است که شما آن را به قدرت تغییر دادید. چرا؟ فریب دیجیتال واژه ای منفی است که نکات و حرفهای مثبت این کتاب را تحت الشعاع قرار می داد. به هر حال عنوان جدید پیشنهاد اطرافیان بود و فکر می کنم گزینه مناسبتری برای کتابی درباره تکنولوژی و فرهنگ باشد.
به هر حال اینترنت دو لبه تیغ دارد و از یک طرف دولتی دموکراسی برای ایجاد فرهنگ ایجاد و از طرف دیگر عاملی برای سرکوبی نظرات ایجاد می کند. همیشه این مسئله مطرح بوده است که آیا اینترنت آزاد یا بیطرفی آنلاین انرژی مثبتی برای رشد و توسعه فرهنگ ایجاد می کند. نظرات چیست؟ بله خودم یکی از طرفداران اینترنت آزاد هستم ولی باید دقت کرد و به این مسئله نیز توجه داشت که اینترنت آزاد برای چه کسانی مناسبت است.
این روزها اینترنت بدون محدودیت در کشورهای صنعتی دردسری تازه برای والدین در کنترل فرزندانشان محسوب می شود. اینترنت به ابزار یا به عبارت بهتر غولی در خانوادهها تبدیل شده است و باید کنترل شود. اینترنتآزاد باید برای رقابت و پیشرفت و نوآوری استفاده شود. آیا نوشتن این کتاب تغییری در سبک یا شیوه استفاده از اینترنت در خودتان به عنوان یک فعال اجتماعی یا حتی یک فرد معمولی ایجاد کرد؟ برای نوشتن این کتاب مجبور بودم یک سری خبرهای مربوط به دنیای تکنولوژی و اینترنت را بررسی کنم و برای کسب اطلاعات مفید یک دوجین اطلاعات بیهوده را مرور کنم. در حقیقت باید بگویم اینترنت و فضای مجازی همه اش هم مفید نیست و وقت شما را تلف خواهند کرد.
یکی از مشکلاتی که اینترنت برای فرهنگ و تمدن بشری ایجاد کرده است همین اطلاعات و نظرات همه افراد و دسترسی به آنها در یک فضای محدود در مقابل مانیتور است که به صورت اجتناب ناپذیر خوانده یا دیده می شوند. شاید هم یکی از معضلات اینترنت در سر راه فرهنگ و جامعه متمدن بشری همین در دسترس بودن همه اطلاعات است.»
نظر شما