یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۱
اثری که زمینه ایجاد كتابخانه‌ای با 1800 كتاب درباره حضرت زهرا(س) به 28 زبان شد

حجت‌الاسلام محمدباقر انصاری می‌گوید در طول 15 سال اخیر به اندازه کل این 1400 سال کتاب درباره حضرت فاطمه (س) تالیف و ابعاد مختلف زندگی ایشان بررسی شده است.

كتابشناسی «فاطمه (س) در آيينه كتاب» اثری كه حدود 18 سال پيش نخستين دوره آن با تلاش مرحوم اسماعيل انصاری‌ زنجاني و فرزندانش چاپ شد، زمينه ايجاد كتابخانه‌ای تخصصی را در منزل آن مرحوم پديد آورد؛ كتابخانه‌ای كه حاوی 1800 كتاب و معرفی 3000 عنوان كتاب مستقل درباره حضرت زهرا(س) به 28 زبان است.

حجت‌الاسلام محمدباقر انصاری، یکی از فرزندان شادروان اسماعیل انصاری زنجانی در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، درباره سیره عملی و اخلاقی حضرت فاطمه(س) گفت: سیره عملی در عرف ما به معنای سبک زندگی تلقی می‌شود، در حالی‌که آنچه که در تاریخ زندگی حضرت فاطمه(س) دیده می‌شود از دو بعد قابل بررسی است؛ یک بعد از زندگی ایشان مربوط به سبک زندگی است و بعد دیگر آن به بعد اعتقادی زندگیشان بر می‌گردد.

وی ادامه داد: بنابراین اگر بخواهیم سیره عملی زندگی ایشان را بررسی کنیم باید بگوییم حضرت فاطمه (س) در یک بخش به عنوان یک نمونه و اسوه در ساختار خانواده مطرح می‌شود؛ بدین معنی که رفتار ایشان از ابتدای عقد تا زمان همسرداری و تربیت فرزندان به عنوان یک الگو مطرح است.

وی افزود: با توجه به این‌که حضرت فاطمه (س) دارای عصمت بوده و از اشتباه مبرا است بنابراین نوع رفتار وی در خانواده برای همه زنان مسلمان الگو و اسوه و مورد پذیرش است چرا که در رفتار و عمل ایشان اشتباهی وجود ندارد.

انصاری با بیان این‌که هر زن مسلمانی باید در کنار خانواده یک پرونده اعتقادی داشته باشد، اظهار کرد: ایشان گذشته از این که دارای مقام ولایت و عصمت است به دنبال مسائلی که قوم عرب برای پیامبر (ص) و حضرت علی (ع) به وجود آوردند به دفاع از این دو معصوم برخاست.

به گفته وی، البته کتاب‌هایی که درباره سیره خانوادگی حضرت فاطمه (س) منتشر شده بیشتر مورد توجه قرار گرفته که این موضوع بیشتر به دلیل نیاز جامعه و اقبال بیشتری است که نسبت به این موضوع وجود داشته است.

حجت‌الاسلام محمدباقر انصاری می‌گوید در طول 15 سال اخیر به اندازه کل این 1400 سال کتاب درباره حضرت فاطمه (س) تالیف و ابعاد مختلف زندگی ایشان بررسی شده است.

انصاری در پایان گفت: خوشبختانه کتاب‌های کم‌محتوا درباره حضرت فاطمه (س) کمتر تولید شده و البته هر کتاب با توجه به نوع رویکردش که ادبی یا اعتقادی بوده به این بانوی بزرگ پرداخته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها