شنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۴
کتابخانه‌‌های دانشگاهی به کتاب‌های تخصصی مجهز نیستند!

محمدسالار ترخانی، از مجهز نبودن کتابخانه‌های دانشگاهی به کتاب‌های تخصصی رشته‌ها و گرایش‌های مختلف تحصیلی، ابراز تاسف کرد.

محمدسالار ترخانی، معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز، در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب تهران (ایبنا)، در این‌باره اظهار کرد: وقتی برای تهیه کتاب‌های تخصصی به کتابخانه‌های دانشگاه‌ها مراجعه می‌شود، متاسفانه به‌دلیل نبود کتاب مورد نیاز، مراجعه‌کنندگان به سایت‌های الکترونیکی مختلف ارجاع می‌کنند. در برخی موارد، کتاب‌های تخصصی در کتابخانه‌های دانشگاه‌ها موجود است، اما به‌دلیل شمارگان بسیار پایین، تنها عده معدودی از دانشجویان و مدرسان می‌توانند از آن‌ها بهره‌مند شوند. 

وی بالا بودن بهای کتاب‌های تخصصی را از جمله دلایل خریداری نشدن آن‌ها از سوی کتابخانه‌های دانشگاه‌ها دانست و گفت: متاسفانه ناشران هیچ‌گونه تمایلی برای تهیه کتاب‌های تخصصی جامع همراه با تصاویر رنگی به‌دلیل بهای بالایی که دارند، از خود نشان نمی‌دهند. در مقابل، کتاب‌های کمک آموزشی و رمان حجم وسیعی از بازار نشر را به خود اختصاص داده‌اند! 

کتاب‌های تالیفی انگشت‌شمارند
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز از انگشت‌شمار شدن کتاب‌های تالیفی در جامعه دانشگاهی ابراز تاسف کرد و افزود: متاسفانه کیفیت اغلب کتاب‌هایی که در نمایشگاه کتاب تهران عرضه می‌شوند، بسیار پایین است و بیشتر آثار، ترجمه یا گردآوری هستند اما متاسفانه با عنوان تالیفی ارایه می‌شوند! 

ترخانی درباره نمایشگاه کتاب تهران گفت: با توجه به این‌که نمایشگاه کتاب تهران به‌صورت بین‌المللی برگزار می‌شود، بسیار شایسته است کتاب‌های تخصصی رشته‌ها و گرایش‌های مختلف در آن ارایه شود. متاسفانه این مهم در چند سال حضورم در این نمایشگاه محقق نشده و در اغلب موارد در رشته تخصصی خود (زمین‌شناسی ـ پترولوژی) کتاب تخصصی ندیدم. 

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز افزود: طولانی بودن فرآیند داوری آثار و دریافت تاییدیه عرضه آن‌ها در نمایشگاه کتاب تهران، باعث شده تا اغلب نویسندگان و ناشران تخصصی از تالیف و انتشار آثار منصرف شوند. 

انعکاس دستاوردهای نمایشگاه در قالب کتاب
وی درباره مجموعه برنامه‌های سراهای اهل قلم نمایشگاه کتاب تهران اظهار کرد: موضوع و محتوای این برنامه‌‌ها بسیار خوب و کاربردی است اما متاسفانه نتایج آن‌ها بعد از اتمام دوره نمایشگاه کتاب تهران، به دست فراموشی سپرده می‌شود. در صورتی‌که باید موسساتی مسوولیت عملیاتی کردن این نتایج در سطح جامعه را بر عهده بگیرند چرا که برای برپایی چنین برنامه‌هایی در نمایشگاه، هزینه و انرژی‌های زیادی صرف می‌شود. بنابراین، ضرورت دارد از کنار این هزینه‌ها بی‌تفاوت عبور نکرد. 

ترخانی ادامه داد: ضرورت دارد نتایج نشست‌ها و همایش‌هایی که در نمایشگاه کتاب تهران برگزار می‌شوند، در قالب مجله یا کتاب در اختیار عموم مردم قرار بگیرند. 

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز افزود: اطلاع‌رسانی برنامه‌های نمایشگاه کتاب تهران بسیار ضعیف است. همین موضوع باعث می‌شود تعداد کثیری از افراد خبره و صاحبنظر از برگزاری این برنامه‌ها بی‌خبر بمانند. بنابراین، پیشنهاد می‌کنم موسساتی به‌ویژه سازمان صدا و سیما پیش از برپایی این رویداد بزرگ فرهنگی، اطلاع‌رسانی لازم درباره زمان و مکان برپایی نشست‌ها انجام دهند. 

وی درباره مکان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران گفت: مصلای امام خمینی (ره) تنها به‌دلیل استقرار در مرکز شهر و دستیابی آسان به مترو، مکان مناسبی است اما به‌دلیل نداشتن استانداردهای نمایشگاه کتاب و فضای کاربری مناسب، مکان مساعدی برای برپایی این رویداد بزرگ فرهنگی نیست. پیشنهاد می‌کنم نمایشگاه کتاب تهران به محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران منتقل شود.

بیست ‌و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، از دهم تا بیستم اردیبهشت‌ماه 1393، در مصلای امام خمینی (ره) میزبان علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها