دبیر علمی چهارمین دوره جایزه کتاب سال تبریز با بیان اینکه هنوز هیچ چهارچوب و معیاری مدونی برای داوری آثار در جشنوارهها و جوایز مختلف کتاب در ایران وجود ندارد، گفت: معیارهای استاندارد داوری و قضاوت آثار باید کتاب شوند.
وی ادامه داد: البته ناشران و نویسندگان هم خطاهای خود را دارند و آنان نمیتوانند شانه از مسوولیت خالی کنند زیرا برخی افراد بر پایه سهلانگاری به ویژه در حوزه کودک و نوجوان دست به نگارش کتاب میزنند. ناشران هم نباید به هر قیمتی کتابهای سطح پایین را تولید کنند. به اعتقاد من نظارت دقیق و علمی بر تولید و نگارش کتاب نیست.
نویسنده کتاب «درباره قصههای اسطورهای» درباره نقش مسوولان در تولید و نگارش کتاب خوب توضیح داد: باید از مسوولان، ناشران و وزیران بخواهیم تعریفشان از کتاب خوب را تشریح کنند. به نظرم یکی از کارکردهای جشنوارهها در هر زمینهای علاوه بر وضعیت کلی و شرایط حاکم، اثرگذاری بر سلیقه مردم و مخاطبان کتاب باشد.
دبیر علمی چهارمین دوره جایزه کتاب سال تبریز افزود: تجربه من از جشنوارهها به اینگونه است که افراد نباید سلیقههای ساده و خام خود را بر مسوولان تحمیل کنند بلکه مسوولان باید در هر حوزهای سلیقه و شکل لازم را به مردم ارایه دهند تا آنان بیش از پیش با کتاب دارای معیارهای مطلوب آشنا شوند.
دکتر امیرقاسمی یادآور شد: اگر از مسئلهای انتقاد میکنیم، افراد یا شخص مطرح نیستند بلکه نظام فرهنگی و مدیریتی باید درباره آن پاسخگو باشد. به نظرم اگر چهارچوب کارها درست نباشد طبیعتا افراد در ان دچار مشکل میشوند. هنگامی که چهارچوب کارها درست باشد، فعالیت افراد شکل آن را میگیرند و با آن متناسب خواهد شد. البته چهارچوب کارها و نظام هرگز به معنای سانسور نیست بلکه به معنای معیارهای صحیح است.
این دبیر علمی جایزه کتاب سال تبریز گفت: اگر معیارهای کتاب خوب مدون شود، داوری آثار دیگر سلیقهای نخواهد شد و قضاوتها بر اساس ملاکهای سجیده و مورد قبول اهالی فن صورت خواهند گرفت.
چهارمین دوره جایزه کتاب سال تبریز در اردیبهشت ماه سال 1393 در سالن مفاخر سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تبریز برگزار خواهد شد.
نظر شما