بهروز امیدیآزاد، نویسنده کتابهای حوزه سلامت، در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: رشتهای مانند پزشک خانواده که چند سالی است در کشور راهاندازی شده، نیازمند توجه بیشتر از سوی مسوولان و مولفان متخصص است.
تاثیر قدمت رشتهها در تالیف
مولف کتاب «آسانآموز بیماریهای کلیه» افزود: هرچه بر قدمت رشتههایی مانند پزشک خانواده و طب اورژانس در کشور افزوده میشود، به همان اندازه تعداد کتابهای تالیفی در این حوزه که از حوزههای کارآمد و مهم در عرصه سلامت هستند، نیز باید افزایش یابند.
وی با بیاناینکه پزشکان و متخصصان باید در برخی رشتههای جدیدالتاسیس تمرکز داشته باشند، گفت: هرچه تعداد پژوهشهای انجام شده در این زمینهها افزایش یابد، امکان آمزوش در عرصه عمومی و تخصصی نیز افزایش مییابد.
کتابهای مرجع بهروز میشوند
امیدیآزاد در ادامه با اشاره به سیاستهای کلی نظام سلامت، که در نخستین روز هفته سلامت از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد، اظهار کرد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری، به امر آموزش و پژوهش، باید گفت که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، هر 6 ماه یکبار منابع رشتههای علوم پایه و طب بالینی را اعلام میکند که به این شکل بخشی از نیازهای علمی دانشجویان هموار میشود.
مولف مجموعه «آسانآموز پزشکی» افزود: ایران به لحاظ چاپ کتاب در زمینه سلامت برای عموم مردم گامهای موثری برداشته و آنها را با سلامت بهطور پایهای آشنا کرده است، اما آنچه مهم بهنظر میرسد این است که متون تخصصی برای علم پزشکی، کمتر مورد توجه نویسندگان قرار گرفته است.
وی گفت: رسانهها نیز وظیفه مهمی در اطلاعرسانی سلامت بهخصوص به پرسنل بیمارستانی برعهده دارند تا آنها نیز از مضرات درگیری با برخی بیماریها مصون باشند.
تعدد کتاب با موضع مشترک، فایده یا سردرگمی؟
امیدیآزاد در پاسخ به سوالی مبنی بر تعدد کتاب در برخی رشتههای پزشکی، عنوان کرد: تعدد کتاب و تالیف چندین کتاب با موضوعی یکسان در بین مولفان نشان میدهد که برخی رشتههای پزشکی بسیار مورد اقبال قرار گرفته و برخی رشتهها نیز کمتر در بین کتابهای چاپی جایگاه دارند.
این مولف در واکنش به اینکه تعدد کتاب در زمینههای یکسان باعث سردرگمی دانشجویان میشود، گفت: بهنظر من اینطور نیست. شاید در وهله نخست اینگونه بهنظر برسد، اما ادبیات متفاوت مولفان میتواند به دانشجویان کمک کند.
چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۶
نظر شما