سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۷
جایی در قواره نمایشگاه بین‌المللی کتاب نداریم

مدیرمسوول انتشارات مجد درباره مکان اجرای بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: جایی در قواره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نداریم، باید محل برگزاری این نمایشگاه در شأن ایران و کتابخوانان ایرانی باشد.

دکتر سیدعباس حسینی‌نیک در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: مصلای امام خمینی(ره) به دلیل نداشتن برخی امکانات و سازه‌ها، مکان مناسبی برای اجرای نمایشگاه بین‌المللی کتاب به شمار نمی‌آید و ناشران نیز به ناچار در این نمایشگاه حاضر می‌شوند.

وی ادامه داد: البته مصلای امام خمینی(ره) اگرچه از برخی کمبودهای رنج می‌برد، اما خالی از مزیت هم نیست. مصلی از موقعیت مناسبی در مرکز پایتخت برخوردار بوده و دسترسی همگان به آن آسان است. اکنون این مکان در میان سایر اماکن پیشنهادی بهترین گزینه به شمار می‌آید.در شبستان مصلای امام خمینی(ره) ایمنی در حد استانداردهای جهانی وجود ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که «شما ایمنی درحد استانداردهای جهانی را در چه موضوع‌هايي می‌دانید؟» گفت: سازه‌های مهندسی نمایشگاهی در دنیا مشخص و  استاندارد هستند. این سازه‌ها باید کوچک یا متوسط باشند و با فاصله‌های معین و محدودی درهای اضطراری در آن‌ها قرار می‌دهند.همچنین احداث نمایشگاه با سقف‌های بلند و وجود سیستم‌های تهویه مطبوع برای استقرار شرایط ایمنی و بهداشتی در نمایشگاه ضروری است. اکنون این سازه‌ها در نمایشگاه بین‌المللی تهران صادق‌اند اما مشکلات ترافیکی از اجرای بزرگترین نمایشگاه تخصصی کتاب ایران جلوگیری می‌کند.

این ناشر کتاب‌های حقوقی یادآور شد: اکنون مشکل اصلی نمایشگاه بین‌المللی تهران نبود پارکینگ است که با ساخت پارکینگ طبقاتی در نزدیکی این مکان فرهنگی، می‌توان به این مشکل پایان داد. با توجه به این‌که سکان قوه مجریه، امسال به دولت یازدهم سپرده شده است و تا زمان اجرای بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران فرصت چندانی باقی نمانده است، شرایط این نمایشگاه برای ناشران پذیرفتنی است اما برای اجرای بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از دولت یازدهم انتظاراتی مبنی بر اجرای هر چه بهتر نمایشگاه کتاب در مکانی مناسب را داریم.

وی با بیان این‌که از مسوولان می‌خواهیم که به فضای فعلی نمایشگاه کتاب تهران بسنده نکنند، اظهار کرد: در سال‌های گذشته، سالن شبستان مصلی تنها بخش نمایشگاه بود که مسقف بود اما ناشران دانشگاهی و کودک و نوجوان در چادرها به سر می‌بردند. امیدوارم برای اين دوره سایر بخش‌های این نمایشگاه تکمیل شده و نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در وضعیت مناسبی در شأن ایرانیان بر پا شود.

مدیرمسوول انتشارات مجد عنوان کرد: اکنون در مصلای امام  رواق‌هایی در دست احداث‌اند که اگر ظرف پنج ـ شش ماه آینده تکمیل شوند،‌ مصلی تغییرات جدی خواهد داشت و شرایط قدری برای اجرای نمایشگاه کتاب تهران بهتر خواهد شد. اساسا اهداف احداث مصلای امام خمینی(ره)، در اجرای نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با چنین حجمی تعریف نشده بوده است. ضرورت دارد دولت‌مردان برای برگزاری بزرگترین رخداد فرهنگی کشور تفکر و تصمیم جدی و ویژه‌ای بگیرند.

حسینی‌نیک در پاسخ به این سوال که «مسوولان شهرداری تهران و وزارت  ارشاد قول داده‌اند، در سال‌های آینده با تکمیل پروژه باغ کتاب، نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب در این مکان اجرا شوند، شما این مکان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟» گفت: اطلاعات دقیقی از باغ کتاب ندارم اما به نظرم این مکان مساحت کافی برای اجرای نمایشگاه بین‌المللی کتاب و حضور تمام ناشران سراسر ایران را نداشته باشد. شاید احداث محلی برای نمایشگاه تخصصی کتاب در حوالی شهر آفتاب (شهری اطراف تهران) بتواند نیازها و انتظارات کتابفروشان، ناشران و بازدیدکنندگان نمایشگاه تخصصی کتاب را برطرف کند. سازه‌های خالی و امکانات این منطقه می‌تواند فرصت مناسبی را در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه نمایشگاه‌ها قرار دهد.

او در پاسخ به این سوال که «با توجه به برداشته شدن برخی تحریم‌ها از روابط بین‌المللی ایران، بخش بین‌الملل این‌ دوره از نمایشگاه کتاب تهران را چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟» اظهار کرد: در سال‌های گذشته، بخش بین‌الملل نمایشگاه کتاب تهران به طور نامحسوس از شرایط مطلوبی برخوردار نبود و ناشران مهم دنیا در این واقعه بزرگ فرهنگی شرکت نمی‌کردند و برخی از آثار آنان را نمایندگان‌شان به ایران می‌آوردند. امیدوارم با لغو تحریم‌ها، شاهد حضور گسترده ناشران علمی دنیا باشیم.

بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در اریبهشت‌ماه سال امسال در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) برگزار خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها