سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۱
«لطايف‌القضا» نگاهی طنزگونه به رویه‌های قضایی ایران دارد

عیسی کشوری، نویسنده كتاب «لطايف‌القضا» معتقد است که اين كتاب با هدف نقد و ايجاد انگيزه اصلاح قوانين و رويه‌هاي قضايي به زبان طنز نوشته شده است. همچنین مطالب کتاب کم و کاستی‌های رویه‌های قضایی ایران را در قالب طنز و با بیانی شیرین بیان می‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، عیسی کشوری در کتابی با عنوان «لطايف‌القضا» برای نخستین‌بار موضوع نقض قوانین، کاستی‌های محسوس آرای رویه‌های قضایی و اشتباهات مقامات قانونگذار را در ایران با زبان طنز و نقدگونه بیان می‌کند.

نویسنده کتاب لطايف‌القضا درباره بخش‌های مختلف این کتاب گفت: بخش نخست کتاب مشتمل بر حكاياتي است با حضور اشخاصي که با اسامي مستعار كردار و گفتارشان زبان حال دردمند مردم ستمديده و مظلوم را به تصویر می‌کشد. بخش دوم کتاب خاطرات شخصي و تجارب مولف در كار قضا يا تدريس در كلاس‌هاي دانشگاهي يا كارآموزي است و بخش سوم تعليقي بر كل مطالب كتاب است كه با عنوان «تعليقات» مجموعه‌اي از جملات حقوقي، اخلاقي و ضرب‌المثل‌هاي مرتبط و عبرت‌آموز را برای گسترش و افزايش تاثير مطالب کتاب ارایه می‌دهد.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: به طور كلي اين كتاب نخستين اثر جامع و كامل به‌شمار می‌رود كه موضوع محوری آن عدالت است و با زبان طنز به نقد رويه‌ها و با هدف استقرار ديو ستم در جايگاه فرشته عدل می‌پردازد. چنين كتابي براي نسل‌هاي پس از روزگار ما نقشي برجسته بر ديوار زندگي خواهد بود تا آنها بدانند كه وضعيت مفاهيم اساسي مانند انصاف، قانون و عدالت در روزگار ما بر چه منوالي بوده است.

وی با بیان این‌که این کتاب با استقبال بسیار خوبی روبه‌رو شده است، درباره واکنش جامعه علمی این حوزه به این اثر تصریح کرد: هنگامی که موضوعی برای نخستین‌بار در کشور مطرح می‌شود، مورد توجه قرار می‌گیرد. این موضوع نیز درباره این اثر اتفاق افتاد و با توجه به این‌که برای نخستین‌بار در کشور حوزه قانونگذاری به زبان طنز بیان می‌شود از آن استقبال به عمل آمد و جای امیدواری است که این اثر با بازکردن راه، جای خالی این نوع نقدها و طنزها را در این حوزه با هدف کم‌شدن آرای اشتباه از سوی خود مراجع و نظارت عمومی بر قوانین کشور پر کند.

وی درباره نقض قوانین از سوی مقامات که یکی از موضوع‌های محوری این کتاب است و بر اصلاح آن تاکید دارم، گفت: اگر بخواهیم این موضوع را به شکلی محسوس درک کنیم، می‌توانیم به عملکرد نمایندگان مجلس درباره استفاده از ماهواره‌ اشاره کنم. در حالی‌که استفاده از شبکه‌های ماهواره‌ای از سوی مقامات قانونگذاری در کشور ممنوع اعلام شده است اما می‌توان دید که نمایندگان هم از آن استفاده می‌کنند و گاهی این مساله با نقض همراه است.

این نویسنده درباره علت تاخیر انتشار این کتاب اظهار کرد: متاسفانه بين شعار و عمل در كشور ما فاصله بسيار زيادي است. به قول يك دانشمند غربي علت مهم پيشرفت غرب اين است كه بين حرف و عمل فاصله نيست و همين فاصله بين حرف و عمل، برنامه‌ريزي و اجرا، مهم‌ترين علت عقب‌ماندگي ماست. از طرفي مقامات مسوول در کشور می‌گویند مميزي كتاب معنايی ندارد و از طرف ديگر تيغ مميزي بران‌تر شده است. 

وی ادامه داد: درباره این كتاب نیز باید بگویم از مجموع تمام حكايات و مستنداتي كه من داشتم تنها 20درصد آن را نوشته‌ام چراکه ظرفيت انتقاد در كشور ما بسيار پايين است. يعني در واقع نويسندگان دچار خودسانسوري هستند و موضوع مميزی هم يال و کوپال نویسندگان را مي‌برد و چيزي ازآن باقي نمي‌ماند. 

به گفته کشوری، کتاب «لطایف‌القضا» با پيگيري دفتر رييس جمهوري و مساعدت مقامات وزارت ارشاد مجوز گرفت و از سوی انتشارات جنگل به چاپ رسيد._/

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها