جمعه ۱۵ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۵
کتابی فارغ از هیاهوهای موجود بر حول علم سیاست در ایران

«درآمدی بر علم سیاست» که نویسندگان آن از استادان به نام علم سیاست در آمریکا به شمار می‌آیند، در این کتاب کوشیده‌اند مختصات علم سیاست را تعریف کنند. این اثر از معدود کتاب‌هایی است که فارغ از هیاهوهای موجود بر علم سیاست در ایران به چند و چون این علم می‌پردازد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نویسندگان این کتاب که چهار تن از دانشمندان علم سیاست هستند، در این اثر، کل ساختار سیاسی ایالات متحده را مورد بررسی و هر کجا که لازم دیده‌اند، به نقد نظام سیاسی کشور خود و سایر کشورهای دموکراتیک پرداخته‌اند.

مایکل. جی راسکین در پیش گفتار این اثر نوشته است: «جای خوشحالی است که می‌توان چاپ یازدهم این کتاب را مشاهده نمود؛ این به معنای درستی مسیر در پیش گرفته شده است. موفقیت کتاب حاضر مرهون این واقعیت است که آن نه کتابی در مورد حکومت ایالات متحده و نه کتابی در مورد سیاست مقایسه‌ای می‌باشد؛ بلکه بر عکس، به منظور معرفی کامل رشته‌ی علوم سیاسی به دانشجویان جدید می‌کوشد هم از ایالات متحده و هم از کشورهای دیگر مثال‌هایی را به دست دهد. عده خیلی کمی از دانشجویان جدید از سیستم‌های سیاسی دیگر آگاهی دارند و این همان چیزی است که کتاب حاضر در صدد اصلاح و تصحیح آن می‌باشد.»

این کتاب در پنج بخش با عناوین «مبانی سیاست»، «ایستارهای سیاسی»، «تعامل‌های سیاسی»، «نهادهای سیاسی» و «نظام‌های سیاسی چه کاری انجام می‌دهند؟» تنظیم شده است.

بخش نخست این کتاب، خود به شش فصل «سیاست و علم سیاست»، «نظریه‌ها» و «ایدئولوژی‌های سیاسی»، «دولت‌ها»، «قوانین اساسی» و «رژیم‌ها» تقسیم‌بندی شده است که به مباحثی چون نظریه‌های کلاسیک و مدرن علم سیاست، سیستم‌های انتخاباتی و نظام‌های متمرکز یا فدرال می‌پردازد.

در بخش «ایستارهای سیاسی» که بخش دوم این کتاب را تشکیل می‌دهد، موضوع‌های فرهنگ سیاسی و خرده فرهنگ‌های آن، افکار عمومی و تکنیک‌های نظرسنجی افکار عمومی مورد بحث و مداقه قرار می‌گیرند.

«تعامل‌های سیاسی» که عنوان بخش سوم این کتاب است به مباحثی از جمله «ارتباطات در سیاست(رسانه‌های گروهی مدرن)»، «گروه‌های ذی‌نفع»، «احزاب» و کارکردهای آن‌ها و «انتخابات (چه کسی رای می‌دهد، چرا رای می‌دهد؟، چه کسی در انتخابات پیروز می‌شود؟)» می‌پردازد.

نهادهای سیاسی از جمله «قوه مقننه»، «مجریه»، «قضاییه» و کارکردها و نقش هریک از آن‌ها در سیستم سیاسی، موضوعاتی هستند که در بخش بعدی این کتاب مورد بررسی قرار می‌گیرد. در بخش نهایی و پنجم این کتاب با عنوان «نظام‌های سیاسی چه کاری انجام می‌دهند؟»، «اقتصاد سیاسی»، «خشونت سیاسی» و «روابط بین‌الملل» از موضوعات محوری هستند که در قالب سه فصل به آن‌ها پرداخته می‌شود.

در بخشی از کتاب درباره رسانه‌های گروهی مدرن به ویژه نقش تلویزیون در آمریکا نوشته شده است: «اکنون {در آمریکا} مبارزات انتخاباتی بر حول کسب بیشتر زمان تلویزیونی می‌چرخد و معمولا کسانی برنده می‌شوند که می‌توانند با صرف بیشترین پول بهترین مشاوران رسانه‌ای را به استخدام درآورند. تلویزیون متهم به کاهش میزان مشارکت افراد در انتخابات ایالات متحده و نقش احزاب سیاسی می‌باشد. برخی ناظران تلویزیون را به واسطه تمرکز گزارش‌های خبریش بر بخش‌های کوتاهی از مصاحبه‌ها یا سخنرانی‌ها به عنوان عامل بی‌مایگی و سطحی‌شدن سیاست ایالات متحده ملاحظه می‌نمایند؛ بدین معنا که به جای تجزیه و تحلیل‌های متین و استوار، عمدتا از عبارات گیرا و فریبنده استفاده می‌شود.»

در پشت جلد این کتاب نوشته شده است: «نثر روان، تسلط بر موضوع، تکیه بر روش‌های مناسب و بهره‌گیری از آخرین داده‌ها و اطلاعات، این کتاب را حتی برای غیر اهل فن نیز جذاب نموده است. چاپ‌های متوالی-تقریبا هر دو سال یکبار- در ایالات متحده به خودی خود می‌تواند اهمیت این کتاب را بازگو کند.»

چاپ نخست کتاب «درآمدی بر علم سیاست» تالیف مشترک «مایکل جی.راسکین»، «رابرت ال. کورد»، «جیمز ای. مدایروس» و «والتر اس.جونز» با ترجمه علی اردستانی، در 470 صفحه، شمارگان یک‌هزار نسخه و بهای 20 هزار تومان از سوی انتشارات قومس چاپ و وارد بازار نشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها