به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، «منحصربهفرد بودن چین»، «درک سجده چینی و جنگ تریاک»، «از برتری به زوال»، «انقلاب پیوسته مائو»، «دیپلماسی مثلثی و جنگ کره»، «چین با هر دو ابرقدرت مقابله میکند»، «یک دهه از بحران»، «مسیر دستیابی به آشتی ملی»، «شروع روابط: اولین رویارویی با مائو و ژو»، «شبه اتحاد: مکالمات با مائو»، «پایان دوران مائو»، «دنگ فناپذیر»، «تلنگر انسان بیرحم»، «ریگان و حضوری نرم»، «میدان تیانانمن»، «چه نوعی از اصلاحات؟»، «یک ترن هوایی سواری بهطرف تلفیقی از دوران جیانگ زمین» و «هزاره جدید» عنوانهای 18 فصل کتاب «چین» اثر هنری کیسینجر را تشکیل میدهند.
چین بهعنوان کشوری بزرگ که توانسته رتبه دوم ناخالص ملی در دنیا را به خود اختصاص دهد و بهعنوان بزرگترین شریک تجاری ایران، برای مردم و حتی سیاستمداران ما ناشناخته است.
در بخشی از مقدمه کتاب آمده است: «آینده آسیا با درجه معنیداری بوسیله رویارویی که چین و آمریکا برای آن دارند شکل خواهد گرفت و به اندازهای که هرکدام از ملتها قادر باشند که به تناسب و تفاهم نسبی در مورد نقش تاریخی دیگری در منطقه دست یابند. در سرتاسر این تاریخ، ایالات متحده معمولا باعث تحریک و برانگیختگی بوسیله دیدگاههای جهانیش شده است و ارتباط این ایدههای آرمانی و مطلوب با جهان و برعهده گرفتن وظیفه اظهار کردن و گسترش آنها و چین براساس و اصول تکروی عمل کرده است و بوسیله نفوذ فرهنگی آن را ربط داده است نه بهصورت ماموریتی خیرخواهانه برای این دو جامعه که استثناطلبی را در مدلهای مختلفی ارایه میدهند. جاده همکاری بطور ذاتی پیچیده است، تمایل برای حرکت کمتر مربوط به میزان توانایی برای گسترش الگوی عملهایی که مستعد تغییرات اجتنابناپذیر نجاتدهنده در شرایط است.»
از هنگام اجرای اصلاحات اقتصادی در چین برای پیریزی یک اقتصاد مدرن، چین یکی از سریعترین رشدهای اقتصادی دنیا را داشته است. این کشور هماکنون بزرگترین صادرکننده و دومین واردکننده بزرگ کالا است و دومین اقتصاد بزرگ دنیا بر پایه تولید ناخالص داخلی را در اختیار دارد.
چین عضو دايم شورای امنیت سازمان ملل و سازمانهای چندجانبهای همچون سازمان تجارت جهانی، اپک، سازمان همکاری شانگهای و گروه ۲۰ است. چین به عنوان کشوری دارای سلاح هستهای از بزرگترین ارتش دايمی دنیا و دومین بودجه دفاعی بزرگ دنیا برخوردار است. چین همچنین از سوی برخی از دانشگاهیان، تحلیلگران نظامی، اقتصادی و سیاسی یک ابرقدرت بالقوه لقب گرفته است.
کتاب «چین» تلاش کرده در بخش گفتوگو با رهبران چین، به توضیح راهحل مفهومی چینیها برای مسایل صلح، جنگ و امور بینالمللی، همچنین ارتباط آن با عملی کردن رویکردهای مورد نظر آمریکا بپردازد.
در بخشی از نخستین فصل کتاب میخوانیم: «جوامع و ملتها تمایل دارند که فکر کنند ابدی هستند. آنها همچنین داستانهایی را که سرمنشا این تفکرات است گرامی میدارند. یکی از ویژگیهایی که در تمدن چین به نظر میآید آغازی نداشته، این است که در طول تاریخ یکی از رسوم داخلی دولت قبل، بهعنوان یک پدیده طبیعی وجود داشت. داستان امپراطوری زرد احترام زیادی برای خیلی از چینیها دارد و بهعنوان یک افسانه در وجودشان حک شده است. بهنظر میآید چین از ازل وجود داشته است. وقتی امپراطوری زرد در این افسانه ظاهر میشود تمدن چینیها به سمت هرج و مرج سقوط کرده و رقابت شاهزادگان مردم را به ستوه آورده بود تا زمانیکه فرمانروای ضعیف شکست میخورد و دیگر قادر به حفظ نظم نبود.»
چاپ نخست کتاب «چین» تالیف «هنری کیسینجر» با ترجمه علی رستمی و علی هزاوه، در 489 صفحه، شمارگان یکهزار نسخه و بهای 20 هزار تومان از سوی انتشارات نورا در دسترس علاقهمندان قرار گرفت._
دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۰
نظر شما