سه‌شنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۵
«واحدی در سفرها» ادای دین به مردمی است که دیده نمی‌شوند!

سید محمدعلی(اقبال)‌ واحدی در مراسم رونمایی کتاب «واحدی در سفرها؛ به اینجا و به آنجا» گفت: کتابم را بدون نگاه به سفرنامه‌های کلاسیک نوشته‌ام و بیشتر عکس و توضیحات به سبک خودم است تا مردمی که دیده نمی‌شوند به تصویر بکشم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، سید محمدعلی(اقبال)‌ واحدی در مراسم رونمایی کتاب «واحدی در سفرها؛ به اینجا و به آنجا» که امروز (20 اسفندماه) در خبرگزاری فارس برگزار شد، اظهار کرد: 20 سال از سفرهای استانی و برنامه سفرهای صبا می‌گذرد و در این مدت افراد بسیاری از من خواستند تا درباره آن‌ها بنویسم. این کتاب را به‌سبک خاص خودم نوشته‌ام و به مردمی اختصاص دارد که معمولا دیده نمی‌شوند. آدم‌هایی که می‌شناسیم و نمی‌شناسیم، آن‌هایی که در حرکت‌های اجتماعی مانند راهپیمایی 22 بهمن‌ماه حاضرند و این کتاب ادای دین به این مردم است.

این مجری تلویزیون با اشاره به این‌که «واحدی در سفرها» شباهتی به سفرنامه‌های کلاسیک ندارد، گفت: با این‌که کتابم به سفرنامه‌هایی که تا پیش از این نوشته شده‌اند، نزدیک نیست اما انگیزه‌ای برای سفر به نقطه‌های مختلف ایران است. به‌طور مثال با دیدن دشت لاله‌های واژگون، مردم علاقه‌مند خواهند شد که در اردیبهشت‌ماه به استان اصفهان و شهر فریدن سفر کنند. 

وی افزود: جلد نخست این کتاب به چهار سفر استان‌های خراسان رضوی، هرمزگان، کردستان و اصفهان اختصاص دارد که شهرهای مشهد، نیشابور، جزیره ابوموسی، روستای پالنگان و یمینان، روستای دره‌بید و کاشان را دربرمی‌گیرد. عکس‌های کتاب همگی همراه با خنده است و به‌دنبال ترویج شعار «مومن باشید و شاد!» بوده و هستم. 

پایم شکست و به هواپیما نرسیدم!

واحدی با بیان خاطراتی اظهار کرد: قرار بود با گروه اعزامی به سیستان و بلوچستان برویم که در یکی از سفرها، پایم شکست و به همین دلیل به‌جای ما، گروه حمیدرضا خیرخواه، جلیل عیدی‌زاده و حسین نجفی عازم شدند که متاسفانه هواپیمای C-130 آن‌ها سقوط می‌کنند و به شهادت می‌رسند. همچنین در این سفرها گفت‌وگوهایی وجود دارد که تنها گروهی بوده‌ایم که با آن اشخاص صحبت کرده‌ایم. 

ناصر عبداللهی در سفرهای صبا شناخته شد

وی با اشاره به چگونگی شناخته شدن ناصر عبداللهی نیز اظهار کرد: در یکی از سفرها که به ابوموسی داشتیم، ناصر عبداللهی ترانه‌ای به مناسبت نیمه شعبان برای حضرت ابوالفضل(ع) خوانده بود که پخش آن از تلویزیون، باعث معروفیت وی شد. در همین سفر به ابوموسی، وزیر امور خارجه وقت با من تماس گرفت و ضمن قدردانی از برنامه، گفت که این سفر و پخش آن باعث شد تا تلاش رسانه‌ای که برخی کشورها درباره این جزیره برپا کرده بودند، بی‌ثمر بماند. چنین مواردی بارها پیش آمد که خوشحالم توانستیم، کمکی به نظام جمهوری اسلامی کند. 

این مجری تلویزیون درباره زمان‌بندی و برنامه‌ای که برای انتشار جلدهای دیگر کتابش دارد نیز گفت: علاقه‌مندم جلد بعدی کتاب را به مشاغل اختصاص دهم. به‌طور مثال افرادی که در معدن کار می‌کنند و تمام روزشان را در عمقی حدود 150 متر زیر زمین می‌گذرانند و چرخ کشور را می‌چرخانند اما به‌ آن‌ها بی‌توجهی شده، همچنین مکان‌ها، جشن‌ها و افراد را مورد توجه قرار دهم. 

کتابم، ترویج فرهنگ کتابخوانی است

واحدی در پایان سخنانش با اشاره به هزینه‌بر بودن انتشار کتابش اظهار کرد: کتاب را بدون حمایت منتشر کردم و تمام مراحل انتشار آن بر عهده خودم بود. امیدوارم کتاب فروش خوبی داشته باشد و با استقبال مواجه شود تا بتوانم دست به انتشار جلدهای بعدی آن بزنم. براساس برنامه‌ای که دارم تلاش می‌کنم هر سه ماه یک‌بار مانند فصلنامه آن را منتشر کنم. از سوی دیگر فیلم این سفرها نیز موجود است اما اجازه انتشار آن به‌دست صداو سیماست و ترجیح دادم تا با چاپ کتاب فرهنگ کتابخوانی را ترویج کنم. باید بگویم هرگونه استفاده از این کتاب مجاز است. 

کتاب «واحدی در سفرها؛ به اینجا و به آنجا» که مجموعه خاطرات سفرهای تلویزیونی سید محمدعلی واحدی به مناطق مختلف ایران است، سه‌شنبه (20 اسفندماه) در خبرگزاری فارس رونمایی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها