به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، میوه نزد ایرانیان تنها مصرف خوراکی نداشته و بسیاری برای درمان انواع بیماری نیز کاربرد داشته است. این کاربرد به خوبی در کتابهای طب قدیم ایران اعم از باستانی و دوره اسلامی مشهود است.
گوجهسبز، بهاری پرطرفدار
گوجه یا گوجه سبز، نام درختی از تیره گل سرخیان است که میوه آن کوچک و آبدار، دارای پوست نازک به رنگ سبز یا سرخ و یک هسته سخت است. بر پایه نوشتههای قدیمی، نژاد این گیاه قدمت دو هزار ساله دارد و چینیها نخستین کسانی بودند که به کشت آن اقدام کردند. گفته میشود این گیاه از سوریه یا ایران به یونان آورده شده است.
نتایج تحقیقات پژوهشگران نشان میدهد که این میوه غنی از ویتامین C، اسید مالیک، اسید سیتریک است. مصرف زیاده از حد گوجه سبز باعث نفخ معده میشود.
این میوه سبز رنگ و ترش مزه، حاوی انواع ویتامینها مانند A، Bو C است. دکتر بهمن محمدی، نویسنده دهها عنوان کتاب لاغری و تغذیه، میگوید: خداوند ترتیب فصلها و میوههای هر فصل را آنچنان پشت سرهم قرار داده است که هر فصل خوراک مورد نیاز همان فصل را با خودش میآورد.
وی در ادامه میگوید: میوههای هر فصل میتواند کمبود فصل قبل را جبران کند. برای مثال ما در فصل سرما با انواع بیماریهای ویروسی روبهرو هستیم که برای ایمنی برابر آنها نیاز داریم ویتامین C زیادی مصرف کنیم و تمام میوههای این فصل مثل پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین و... سرشار از این ویتامین هستند. همچنین فصل تابستان که بدن به آب بیشتری نیاز دارد، پر است از میوههای آبدار. در فصل بهار به دلیل آنکه میزان سبزیها و میوههای تازه در اواخر زمستان کم است، مصرف نوبرانهها و میوههای فصل بهار توصیه شده است.
جلوگیری از پیری سلولها با مصرف گوجه سبز
محمدی با بیان این مطلب که هر صد گرم گوجه سبز ۳۰ کیلوکالری انرژی دارد، ادامه میدهد: گوجه سبز اثرات قابل توجهی در جلوگیری از بیماریهایی مانند چربی خون بالا، پیری سلولها و سرطان دارد.
ارزش غذایی ۱۰۰ گرم گوجه سبز برابر است با ۸ گرم کربوهیدرات، ۲.۸۴ گرم چربی، ۱.۶ گرم پروتئین و فیبر خام نیم درصد و همچنین با خوردن ۱۰۰ گرم گوجهسبز، پنج درصد ویتامین A، دو درصد ویتامین ۱B، یک و نه دهم درصد ویتامین ۲B، دو و هشت دهم درصد نیاسین، ۱۳ درصد ویتامین C، پنج درصد کلسیم، دو درصد فسفر و پنج درصد آهن مورد نیاز بدنتان تامین میشود.
خواص درمانی
نتایج تحقیقات علمی نشان میدهد که مصرف گوجه سبز برای درمان شبكوری، مفيد است و همچنين بيماریهای نقرس، رماتيسم و تصلب شرايين با خوردن گوجه سبز بهبود میيابد. گوجه سبز، خاصيت مسهلی دارد و خشک شده آن برای درمان اعصاب و كمخونی مفيد است. همچنين مدر است و کار كليهها را تنظيم میكند.
جوشانده 25 تا 30 گرم برگ درخت گوجهسبز، كشنده انگلهای معده است و اين خاصيت در هسته گوجه سبز هم وجود دارد. البته فراموش نكنيد برگ گوجهسبز نفاخ است و برای معده مضر است، مگر آنكه همراه با يک مسهل مصرف شود.
جوشانده 25 تا 30 گرم برگ درخت گوجه سبز، كشنده انگلهای معده است و اين خاصيت در هسته گوجه سبز هم وجود دارد.
نظر شما