پنجشنبه ۷ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۰
بررسی 30 سال نظریه‌پردازی درباره توجیه و شناخت

کتاب «نظریه‌های متاخر توجیه و شناخت» خواهد کوشید تا گزارشی از نظریه‌هایی را که طی 30 سال اخیر درباره ماهیت توجیه و شناخت بیان شده‌اند، ارایه دهد.

جلال پیکانی، مولف این اثر، در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، عنوان کرد: نیمی از این کتاب به شرح نظریه معروف «اعتمادگرایی فرایندی» اختصاص دارد و نیمی دیگر از آن به بررسی نظریه‌های مهم این حوزه مانند نظریه کارکرد درست، نظریه روال‌های باورساز آلستون و نیز دو نظریه که در ایران شناخته شده نیستند(نظریه معرفت‌شناسی فضیلت ارنست سوزا و نظریه معرفت‌شناسی فضیلت زاگربسکی) پرداخته است. 

وی ادامه داد: تفاوت معرفت‌شناسی معاصر با معرفت‌شناسی کلاسیکی که پس از قرن 17 پدید آمد، این است که معرفت‌شناسی معاصر روی دو مقوله توجیه و شناخت تمرکز دارد.

به گفته وی، عده‌‌ای از معرفت‌شناسان، معرفت را مکانیزم عقلانی محض نمی‌دانند، بلکه معتقدند عوامل بیرونی روی توجیه و معرفت تاثیرگذارند. 

پیکانی درباره تعریف توجیه نیز گفت: درباره این‌که توجیه چیست، مناقشه‌های زیادی وجود دارد و تئوری‌های جدید نگاه سنتی به توجیه را نمی‌پذیرند و به همین دلیل از واژگانی مانند اعتمادگرایی، کارکرد درست و ... استفاده می‌کنند.
 
این نویسنده در بخش پایانی سخنانش با بیان این‌که تالیف این کتاب سه سال طول کشیده است، عنوان کرد: این اثر در سال 93 منتشر خواهد شد._ 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها