سید جواد هاشمی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره اثر جدیدش با عنوان «باران»اظهار کرد: این کتاب قرار است توسط انتشارات ستاد اقامه نماز چاپ شود. همچنین 15 نمایشنامه برای کودکان و نوجوانان نوشتهام که قصد دارم آنها را منتشر کنم.
این نویسنده کودک و نوجوان افزود: از جمله نمایشنامههایی که برای بچهها نوشتهام میتوان به نمایشنامه «قربانی» اشاره کرد که تا بحال در 14 هزار مدرسه توسط دانشآموزان اجرا شده است.
هاشمی با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته در حوزه کتاب گفت: بیشترین فعالیت در عرصه ادبی-هنری درحوزه کودک و نوجوان مربوط به چاپ کتاب برای کودکان بوده است و در بخشهای دیگر مانند تئاتر، موسیقی، سینما و نمایش فعالیتهای کمتری انجام شده است.
وی ادامه داد: با وجود فعالیتهای صورت گرفته، وجود چند قایق در دریای بیکران حوزه کودک و نوجوان نمیتواند نجاتبخش باشد و جای کار بسیاری وجود دارد. باید شرایطی ایجاد شود تا کودکان یاد بگیرند کتابخوان باشند.
هاشمی بر مظلوم و محروم بودن کتابخوانی در کشور تاکید کرد و گفت: یکی از علل پایین بودن آمار مطالعه در کشور این است که بزرگسالان در دوران کودکیشان کمتر به کتابخوانی پرداختهاند.
وی افزود: برای افزایش آمار مطالعه باید فرهنگ مطالعه را در بین کودکان ترویج کنیم و اینکار را میتوان با ایجاد جذابیت در نوع چاپ، نقاشی، گرافیک و توزیع کتابهای کودک انجام داد.
هاشمی تصریح کرد: اصحاب تولید ادبیات و اندیشه در حوزه کودک و نوجوان به جای توجه به افزایش کمیت و چاپ بیشتر باید به بهبود کیفیت کتابها بیاندیشند، کیفیتی که سبب علاقهمند شدن بچهها به کتاب و کتابخوانی شود.
وی ادامه داد: در بسیاری از اوقات کتابهایی منتشر میشوند که بچهها علاقهای به خواندن آنها ندارند و فقط در خانهها خاک میخورند. باید از راههای مختلف کودک را به مطالعه علاقهمند کرد.
این نویسنده کودک و نوجوان با تاکید بر اینکه باید در بزرگترها فرهنگی ایجاد کنیم که برای کودکان کتاب بخوانند، اظهار کرد: والدین علاوه بر خرید کتاب، باید حداقل یکبار آن را برای کودک بخوانند و از او بخواهند که خودش کتاب را بخواند و برای والدینش تعریف کند و به خاطر این کار او را تشویق کنند. معمولاً کودکان با استفاده از تخیلاتشان با شخصیتهای داستان ارتباط برقرار میکند.
هاشمی در ادامه با اشاره به سخنان حجتالاسلام خاموشی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در جشن یکسالگی حوزه هنری کودک و نوجوان مبنی بر اینکه «بهتر است کودکان به تخیلات نروند» انتقادش را نسبت به وی اعلام کرد و گفت: ایشان آشنایی زیادی با حوزه کودک و نوجوان ندارند، کودکان با تخیلات «زندگی» میکنند و برای آنها باید تخیلپردازی کرد.
وی با تاکید بر اینکه ما در الگوسازی و روشهای برقراری ارتباط با بچهها مشکل داریم، افزود: در تخیلپردازی برای کودکان میتوان همه مسائل تربیتی و اخلاقی را مد نظر قرار داد. باید بچهها را با استعارهها آشنا کنیم، مثلاً با توجه به اینکه کودکان به حیوانات بسیار علاقهمندند، میتوان انسانها و شخصیتهایشان را در قالب حیوانات به بچهها معرفی کرد و انسانهای خوب را با حیوانات خوب به آنها نشان داد.
این چهره شناخته شده سینما و تلویزیون با اشاره به اینکه بیشترین فروش عروسک در دنیا متعلق به «خرس پاندا» با فروش 10 میلیاردی بوده است، گفت: مثلاً در «رابین هود» که از کارتونهای مورد علاقه کودکان است، نقش مذهبیترین شخصیت داستان را که یک «کشیش» است یک «خرس» بازی میکند و هیچ کشیشی اعتراض نمیکند!
هاشمی با اشاره به اینکه پیامبر اسلام(ص) برای شاد کردن کودکشان در هنگام سجده نماز ادای یک «اسب» را درمیآوردند، گفت: درحالیکه نتوانستهایم این حرکت آموزنده را از ایشان یاد بگیریم، چگونه میتوانیم برای زیباکردن، ملموسکردن و شیرینکردن مذهبمان برای بچهها از «نمادها» استفاده کنیم؟
این نویسنده کودک و نوجوان با تاکید بر اینکه در کشور ما با قهرمانپردازی مبارزه میشود، افزود: ما در کشور قهرمان نداریم و باید برای بچهها قهرمان بسازیم، قهرمانهایی که بچهها دوست داشته باشند و آیا جرات داریم قهرمانپردازی کنیم؟
سیدجواد هاشمی چهره شناخته شده سینما و تلویزیون ایران در سال ۱۳۴۴ در تهران متولد شد. تحصیلاتش را در رشته كارگردانی در دانشكده هنرهای زیبای دانشگاه تهران ادامه داد و در سال ۱۳۷۳ فارغالتحصیل شد. وی به جز كارگردانی، تئاتر، آهنگسازی، اجرا و بازیگری، نویسنده هم است و از آثار او میتوان كتابهای «پرواز»، «یک روز پرماجرا»، «باران» و «پنج نمایشنامه» را نام برد./
سهشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۰
نظر شما