مصطفي تيناي تهراني با اشاره به سفر هیاتی از ناشران و چاپخانه داران ایرانی به افغانستان گفت: انجام چنين برنامههايي ميتواند باعث پيشرفت صنعت چاپ كشور در منطقه شود، اعتقاد دارم كه با تدبير وزارت ارشاد كليد قفلهاي صنعت چاپ باز خواهد شد.
وي ادامه داد: كارهاي دكتر صالحي جاي تقدير دارد چراكه چنين برنامههايي در گذشته وجود نداشته است، چنين برنامههايي ميتواند فرصتهاي پيشرفت را براي ما فراهم كند.
اين مسوول صنفي در توضيح اين سفر بيان كرد: بعد از سفر به افغانستان و بازديد از مراكز چاپ و نشر اين كشور، ديدم به كلي نسبت به برخي موضوعها تغيير كرد چراكه مردم افغنستان را مردمي به شدت كتاب دوست و علاقهمند به مطالعه كتابهاي ايراني ديدم.
وي ادامه داد: تكنولوژي چاپ افغانستان اغلب ماشينهاي دست دومي است كه از پاكستان وارد اين كشور شده است و امروز ديگر كارايي ندارند، البته در كنار اين تكنولوژي فسرده و قديمي، چاپخانههايي نيز هستند كه به وارد كردند دستگاههاي جديد پرداختهاند، نكته مهم در اين موضوع اين است كه با توجه به قديمي بودن تكنولوژي، چاپچيهاي افغان براي افزايش سطح فرهنگي جامعه خود به شدت در حال تلاش هستند و با همين ماشينهاي كهنه به چاپ كتاب ميپردازند.
تهراني با اشاره به ديدار مسوولان صنعت چاپ و نشر افغانستان گفت: در صحبت با مسوولان افغان به نتايج مثبتي رسيديم و قرار شد كه تبادل كالا در حوزه كتاب صورت بگيرد تا بتوانيم با تبادل فرهنگ به پيشرفت جامعه اسلامي دو كشور كمك كنيم.
اين مسوول صنفي در بخش پاياني صحبتهايش با اشاره به ابراز رضايت مسوولان افغان به همكاري با صنعت چاپ و نشر ايران اظهار كرد: به دليل علاقه مردم افغانستان به فرهنگ ايران، قابليت توليد و ارسال كتاب به اين كشور بسيار زياد است، اميدوارم كه با يك برنامهريزي صحيح اين امر محقق شود./
نظر شما