دبیر سومین دور جایزه ادبی تبریز با ابزار خرسندی از اجرای اختتامیه این دوره از جایزه ادبی، گفت: دستاورد این جایزه را میتوان در استقلال و دایمی شدن دبیرخانه آن توصیف کرد.
وی ادامه داد: دو سال است که دبیری این جایزه را بر عهده دارم، به نظرم اتخاذ برخی سیاستها و ابتکارها سبب شد امسال شاهد اجرای متفاوتی در آیین اختتامیه این جایزه باشیم.
دبیر سومین دوره جایزه ادبی تبریز در پاسخ به این سوال که «برای اجرای بهتر دورههای بعدی این جایزه چه پیشنهادی به مدیر سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تبریز و نیز دبیر آینده این جایزه ارایه میدهید؟» گفت: از سال آینده تنها خداوند خبر دارد. من فعلا آمادگی همکاری و دبیری این جایزه را در خود میبینم اما اگر شخص دیگری این وظیفه را برعهده بگیرد، آمادگی ارایه تجربیات دو سالهام را دارم زیرا برگزاری این جشنواره به نوعی در گروی آبروی شهر ماست.
وی درباره برپایی دبیرخانه دایمی جایزه ادبی تبریز عنوان کرد: همزمان با روز اختتامیه سومین جایزه ادبی تبریز مقرر شد که این دبیرخانه به طور دایمی در مکانی مستقل زیر نظر مسوولی خاص در طول یک سال برپا شود و در آن همایشها و کلاسهایی برگزار شود تا در این محفل جوانان یادبگیرند و یاد بدهند.
دکتر مهرنگ در پاسخ به این سوال که «سومین دوره جایزه ادبی را چگونه ارزیابی میکنید؟» گفت: به نظرم هر رویدادی که باعث تحرک فرهنگی شود، بسیار مفید و موثر است حتی اگر نسبت به مراحل مختلف این رویداد فرهنگی اعتراضی هم وجود داشته باشد، سکوت را شکسته و نشاط را به مجریان و مسوولان تزریق می کند.
وی ادامه داد: در پیشنهادی که به سید رضا علوی، مدیر سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تبریز ارایه کردیم، مصوب شد تا از سال آینده شعرهای آزاد ترکی هم به طور جداگانه داوری شده و جایزهای برای آن در نظر گرفته شود.
دبیر سومین دوره جایزه ادبی تبریز بیان کرد: به نظرم جوانان در این دوره به زبان بومی و محلی آذری عنایت خاصی داشتند و توانستند ساختارهای زیبایی را پدیدآورند، به ویژه واژههای که به تدریج نزد جوانان رو به متروک شدن می رفتند، دوباره احیا شدند و به نسل جوان بازگشتند.
وی در پاسخ به این سوال که «چه موضوعی در این دوره از جایزه ادبی تبریز، برای شما ناراحت کننده بود؟» گفت: در مراسم اختتامیه این جایزه خبرنگاری از من سوال کرد که «گفته شده داوران این جایزه به شما تحمیل شدهاند، نظر شما چیست؟» من در جواب به این خبرنگار گفتم که حاضرم شرافت 40 سال معلمیام را گرو بگذارم که هیچ یک از این داوران نه تنها تحمیل نشدهاند بلکه همه آنها بر اساس نظر من انتخاب شدند.
وی درباره شگفتانگیزترین موضوع این دوره از جایزه ادبی تبریز عنوان کرد: به نظرم اینگونه جشنوارهها و جایزهها خود شگفتی آفرینند، به عنوان مثال «اکبر شفیعی» منتخب بخش تبریز و شعر آذری سومین دوره جایزه ادبی تبریز یکی از شگفتی های این جایزه بود زیرا وی توانست در دو بخش به عنوان منتخب شناخته شود.
این استاد دانشگاه افزود: همچنین حضور چهرههای بزرگ حوزه ادبیات، داستان و نقد کشور در این آیین مانند مرتضی کربلائیلو، قادر دلاورنژاد و دکتر مهری باقری، چهره ماندگار کشور یکی از شگفتیهای این جایزه محسوب میشو د.
وی در پاسخ به این سوال که «این جایزه توانست افراد و استعدادهای ناشناخته را از سراسر ایران کشف کرده و به اهالی قلم ایران معرفی کند. حالا شما برای آینده استعدادهای کشف شده چه برنامهای دارید تا این قابلیت تازه نفس کشورمان از بین نرود؟» گفت: این موضوع بسیار مهمی است، در جلسهای که امروز با استاندار آذربایجان شرقی داریم حتما مطرح خواهم کرد. این استعدادها باید حمایت مالی شوند و به نظرم این حمایت ها از کنترل فرد خارج است و در اختیار نهادهای فرهنگی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دولت است اما حتما موضوع را پیگیری خواهم کرد.
امسال یک هزار 57 اثر به دبیرخانه سومین دوره جایزه ادبی تبریز ارسال شد که پس از دستهبندی در چهار گروه شعر فارسی و شعر آذری، داستان فارسی و داستان آذری به همت 16 داور قضاوت شدند. چهار تن از این افراد داوری اولیه آثار را بر عهده داشته و 12 تن دیگر داوری نهایی آنها در چهار گروه انجام دادند. بدین ترتیب با معرفی منتخبان جایزه ادبی، پرونده سومین دوره این جایزه روز پنجشنبه(8 اسفندماه) بسته شد./
نظر شما