کامران شرفشاهی معتقد است که طنز قالب و بهانهای برای پرداختن به موضوعاتی جدی است زیرا نگاه عمیقتر و هوشمندانهتری نسبت به مسایل دارد و به صورت هدفمند نوشته میشود.
شاعر مجموعه شعر «بانوي آيينهها» در ادامه گفت: «بیا با هم بخندیم» شامل داستانهای متعددی است که هر کدامشان از حال و هوای خاصی برخودار بوده و از زوایای متفاوتی روایت میشوند.
وی با بیان اینکه طنز قالب و بهانهای برای پرداختن به موضوعاتی جدی است، اظهار کرد: اصولا تفاوت طنز و قالبهای دیگر مانند فکاهه و هجو در همین مساله وجود دارد زیرا طنز نگاه عمیقتر و هوشمندانهتری نسبت به مسایل دارد و به صورت هدفمند نوشته میشود و در واقع مراد از نوشتن اینگونه ادبی، پرداختن به مسایلی است که در درون جامعه مستتر شده است.
نویسنده مجموعه داستان «اوج» افزود: طنز معضلات، مشکلات و دردهای جامعه را با زبانی بسیار ظریف و همراه با شیرینی و حلاوت توصیف میکند و سعی دارد تا به این وسیله، مسایل عنوان شده را به مسوولان جامعه گوشزد کند.
وی درباره چگونگی انتخاب سوژههای داستانهای این کتاب توضیح داد: غالبا سوژه باب نوشتن داستان را فراهم میآورند. طنزنویس قادر است مسایل آزاردهنده را به گونهای متفاوت توصیف کند و برای این کار میتواند از تفاوتها و واقعیتهای موجود در سرزمینهای جهان بهرهمند شود.
شاعر مجموعه شعر «آبروی آب» با بیان اینکه گاهی یک سوژه مدتها در ذهن نویسنده باقی میماند و نویسنده با آن زندگی میکند، ادامه داد: برخی از سوژههای این کتاب نتیجه یک واقعیت عینی هستند و به واقع رخ دادهاند، به این سبب سهم تخیل و افزودنی در آنها بسیار کم است اما تعدادی از سوژه تلفیقیها هستند از اتفاقهایی که خودم یا دیگران شاهد آنها بودهایم و شکلی از خیالند.
«توسعه لذيذ!»، «اصول و مباني لبخند»، «يك وعده غذاي واقعا گرم!»، «عمر كوتاه اسفالت محله ما»، «نامههاي محرمانه»، «نامهاي براي عمو نوروز»، «حكايت فراموش شده»، «طرح نوين مقابله با گراني»، «راهكارهاي نامحسوس شدن گراني»، «فال و اقبال»، «درختها چگونه ميميرند؟!»، «وقتي كه ترافيك قفل ميشود»، «وقتي كه طنز نامرئي ميشود»، «نظرسنجي با سُس بنزين»، «دود اندر دود»، «ميزگرد تروريسم»، «گزارش تنظيم خانواده» و «گفتگو با ننه سرما» نام برخی از داستانهاي طنز اين مجموعه هستند.
در بخشي از داستان «فال و اقبال» از اين كتاب آمده است: «آب خنك نوشيدن را خصوصا هنگام عصبانيت فراموش نكنيد، زيرا چه بخواهيد و چه نخواهيد، انبوهي از مشكلات پيشبيني شده يا نشده بر سر راهتان سبز خواهد شد، كه اگر عصباني نشويد، حتما با سيبزميني نسبتي خواهيد داشت. در چنين شرايطي بهترين الگو براي شما سنگپا ميباشد، كه هيچوقت از رو نميرود.»
در قسمت ديگري از اين كتاب ميخوانيم: «برخلاف ساير بلاها كه زود ميآيند و زود هم ميروند پي كارشان، اعتياد به خاطر اينكه بلايي ساخته دست آدميزاد است، به سادگي ولكن ماجرا نيست و تا دمار از روزگار شخص معتاد، اطرافيانش و جامعه در نياورد، دست بردار نيست.»
مجموعه داستان طنز «با هم بخنديم» نوشته كامران شرفشاهي، در 160 صفحه، با شمارگان 550 نسخه، به قيمت هشت هزار تومان از سوي انتشارات سفير اردهال به كتابفروشيها راه يافت.
مجموعه شعرهاي «بانوي آيينهها» (نشر شهر/ 1387)، «به پيشواز سپيده» (مديا/ 1382) و «آبروی آب» (هزاره ققنوس/۱۳۹۰) و مجموعه داستان «اوج» (تجلی مهر/۱۳۹۲) از آثار اين نويسنده به شمار ميآيند.
نظر شما