شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۱
وقتی آثار مهندسی و پزشکی 10 سال عقب می‌ماند!

مدیر کتابخانه ارغوان تهران با تاکید بر تهیه و فراهم آوری کتاب‌های به روز در کتابخانه‌های عمومی گفت: متاسفانه بسیاری از کتاب‌های مهندسی و پزشکی این کتابخانه مربوط به 10 سال پیش هستند و بسیاری از آثار ارسالی برای کتابخانه بیشتر تم مذهبی دارند و از تنوع برخوردار نیستند.

 ندا رهبر یعقوبی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، عنوان کرد: در حوزه سازماندهی و فراهم آوری کتاب برای کتابخانه‌ها باید از مسوولان و مدیران کتابخانه‌های عمومی نظر خواهی شود زیرا هر کتابخانه مخاطبان خاص خود را دارد. برخی کتابخانه‌ها با وجود عمومی بودن مخاطبان دانشگاهی در سطح ارشد و دکترای دارند یا ممکن است سطح وسیعی از دانش آموزان مراجعه‌کنندگان آن باشند.

یعقوبی با تاکید بر این‌که کتاب‌های تخصصی برق، مکانیک، پزشکی، مهندسی و کاربردی باید در کتابخانه‌های عمومی به روز شوند، اظهار کرد: متاسفانه اکنون کتابخانه‌های عمومی تبدیل به قرائت خانه و سالن مطالعه شده است و بسیاری از کتاب‌‌های علمی در رشته‌هایی مانند پزشکی و مهندسی که سالیانه دچار تغییراتی می‌شوند، هنوز در این کتابخانه مربوط به 10 سال پیش است.

وی با بیان این‌که بهتر است نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با ارسال کتاب‌های متنوع و مورد نیاز کتابخانه‌‌‌های عمومی آثار این مراکز را غنی کند، گفت: نکته ای که در ارسال کتاب‌ به کتابخانه‌های عمومی وجود دارد این است که 80 درصد این کتاب‌ها مذهبی هستند و تنوعی ندارند.

شیوه قفسه باز مشکل همخوانی نداشتن عنوان با محتوای کتاب را حل می کند 
یعقوبی در بخش دیگری از سنخنان خود درباره شیوه اداره کتابخانه به شیوه قفسه باز اظهار کرد: شیوه اداره کتابخانه به شیوه قفسه باز مزایا و معایب خاص خود را دارد. در این شیوه به دلیل این که بسیاری از عناوین کتاب‌ها با محتوای آن‌ها مطابقت ندارند؛ افراد با تورق کتاب‌‌ها می توانند اثر دلخواه و مورد نیاز خود راپیدا ‌کنند.

مدیر کتابخانه عمومی ارغوان عنوان کرد: شیوه اداره کتابخانه به صورت قفسه باز باعث می‌شود برخی افراد که نیاز به ارتباط لمسی کتاب و دیدن محتوای آن از طریق تورق دارند بدون استفاده از سیستم مجازی با محتوای کتاب آشنا شوند.

وی درباره معایب این طرح گفت: متاسفانه این طرح مشکلاتی نیز دارد زیرا باعث می‌شود کتاب بدون هماهنگی با مسوولان از کتابخانه خارج شود و با پرواز کتاب روبه رو شویم اما این آمار با توجه به مکان کتابخانه‌های عمومی متفاوت است. 

  RFID شیوه طرح امانت خودکار کتاب طرحی که ناموفق ماند
یعقوبی با اشاره به این که کتابخانه ارغوات تهران نخستین مرکزی بود که طرح RFID ( امانت خودکار کتاب از کتابخانه) را اجرا کرد، عنوان کرد: این طرح سه سه سال پیش با نصب برچسب اکترونیکی بر روی 60 درصد کتاب‌ها و نصب یک گیت در سالن مطالعه این کتابخانه به صورت آزمایشی پایه‌گذاری شد اما به دلیل ناموفق بودن دیگر دنبال نشد. 

وی اظهار کرد: RFID با استفاده از ارتباطات مبتنی بر فرکانس های راديويی امکان شناسايی خودکار، رديابی و مديریت اشياء، انسان و حيوانات را فراهم می‌کند. عملکرد RFID وابسته به دو دستگاه تگ و کدخوان است که برای برقراری ارتباط میان يکديگر از امواج راديويی استفاده می‌کند.

اهدای 60 تا 70 جلد کتاب به کتابخانه ارغوان تهران
وی درباره آمار اهدای کتاب در این کتابخانه اظهار کرد: این کتابخانه هر ماه 60 تا 70 جلد کتاب اهدایی دریافت می‌کند؛ آثار قدیمی و تاریخی وجین و جدا می‌شوند و کتاب‌‌های جدید و مورد استفاده در اختیار مخاطبان و در مخازن قرار می گیرد. 

آغاز فعالیت مجدد کتابخانه ارغوان از اول فروردین ماه 
 مدیر کتابخانه ارغوان تهران با اشاره به شروع تعمیرات این کتابخانه از اول شهریور ماه عنوان کرد: این کتابخانه اکنون شش ماه است به دلیل تعمیرات و ساخت و ساز غیر فعال است.

وی درباره آغاز فعالیت مجدد این کتابخانه اظهار کرد: این کتابخانه با ایجاد بخش کودک در طبقه نخست، انتقال مخزن اصلی و پیشخان امانت به همین طبقه و یکی شدن سالن‌های مطالعه خانم‌‌‌ها و آقایان به طبقه دوم و زوج و فرد شدن استفاده از آن‌ها از اول فروردین ماه شروع به فعالیت مجدد خواهد کرد.

کتابخانه‌ای با 50 هزار جلد کتاب و هزار و 800  نفر عضو
یعقوبی عنوان کرد: این کتابخانه 350 متر مربع فضا و 50 هزار جلد کتاب و هزار و 800 نفر عضو دارد. حق عضویت در این کتابخانه پنج هزار و 500 تومان است که یکساله محاسبه می‌شود. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها