علیا در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: پیش از این، جلد نخست این مجموعه با عنوان «تفکر» منتشر شد و در جلد دوم که «اراده» نام دارد، خاستگاه فلسفی اراده از منظر هانا آرنت بررسی میشود.
وی ادامه داد: ترجمه این کتاب به پایان رسیده است و اکنون در نشر ققنوس مراحل چاپ خود را طی میکند. کتاب «حیات ذهن» واپسین اثر فلسفی هانا آرنت به شمار میرود که قرار بود جلد سوم هم داشته باشد، اما عمر آرنت کفاف نوشتن جلد سوم را نداد.
به گفته علیا، در صورت اتمام مراحل چاپ، احتمال انتشار این اثر در نمایشگاه کتاب آتی وجود دارد.
آرنت طرح «حیات ذهن» را در قالب سه جلد ریخت؛ تفکر، اراده و داوری. مرگ آرنت در سال 1975 مجال اتمام این طرح را از او گرفت. او در این هنگام دو جلد نخست را به پایان رسانده بود که پس از مرگش در سال 1978 چاپ شدند، ولی از جلد سوم چیزی جز یادداشتهایی در کار نبود. گفته میشود که درست پس از مرگ آرنت، نخستین صفحه جلد سوم در ماشین تحریر او یافت شد که فقط حاوی عنوان نوشته و دو سرلوحه از سیسرون و گوته بود. «حیات ذهن» و «وضع بشر» دو اثر فلسفیتر آرنت محسوب میشوند که هر یک اغلب با وجهی از مسأله نظر و عمل سر و کار دارند. اگر در «وضع بشر» دغدغه آرنت، کاوش در زندگی وقف عمل است، در «حیات ذهن» به حیطه نظر و قوای ذهن میپردازد و در این میان کار را با کاوش در قوه تفکر آغاز میکند.
برخی آثار هانا آرنت عبارتاند از: «ریشههای توتالیتاریسم» (1951)، «وضع بشری» (1958)، «میان گذشته و آینده» (1961)، «درباره انقلاب» (1963)، «انسانها در اعصار تاریک» (1968)، «درباره خشونت» (1970) و «بحرانهای جمهوری» (1972)./
دوشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۷
نظر شما