در نخستین دیدار هیات ایرانی با ناشران افغانی مطرح شد
فرصتها و چالشهای گسترش صنعت نشر در افغانستان بررسی شد
در نخستین دیدار ناشران ایرانی با ناشران کشور افغانستان موانع و فرصتهای گسترش صنعت نشر در این دو کشور بررسی شد.
جهانشاهی در این دیدار با اشاره به شباهتهای فرهنگی میان دو کشور گفت: افغانستان تنها کشوری است که بیشترین شباهتها را با ایران دارد و دلیل آن خط الرسم زبان فارسی است. وجود این خط الرسم مشابه در دو کشور بستری را فراهم میکند تا ملت افغانستان تولیدات ما را بدون محدودیت استفاده کند.
وی ادامه داد: این همزبانی برگ برندهای برای تلاش و استفاده از ظرفیتهای دوکشور محسوب میشود. همچنین میان دو کشور اشتراکات دینی وجود دارد که یک امتیاز ویژه برای ماست. 99 درصد جمعیت کشور افغانستان را مسلمانان تشکیل میدهند و این ظرفیت بسیاری را برای همکاری در دو کشور بوجود میآورد.
ناصر جهانشاهی با تاکید بر افزایش شمار افراد تحصيل كرده در افغانستان و اهمیت سرمایهگذاری در صنعت نشر گفت: چاپ و نشر امتیاز ویژهای است که در اختیار ما قرار گرفته است. شتاب تحصیل در افغانستان در کنار وجود 8 میلیون دانش آموز و 300 هزار دانشجو نیاز بالایی را برای مطالعه و تولید کتابهای جدید در این کشور ایجاد میکند. از این رو در بحث چاپ و نشر همه نگاهها به سمت ایران است.
همچنین در این نشست اجمل عازم، ريیس اتحادیه ناشران افغانستان از وجود امکانات جدید در کشور افغانستان خبر داد و گفت: در حال حاضر امکاناتی در دست داریم که دو سال پیش نداشتیم. اتحادیه ناشران افغانستان دو سال است که فعال است. از سه ماه پیش برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران اعلام علاقه کردیم و رایزن فرهنگی ایران این امکان را برای ما فراهم کرد و توانست زمینه های مساعدی را برای فعالیتهای ما ایجاد کند.
وی افزود: ما از صنعت چاپ و چاپخانههای ایران اطلاع چندانی در دست نداریم و بسیار علاقه داریم با سفر به ایران از ظرفیت چاپ ایران با خبر شویم.
در این نشست همچنین چند تن از ناشران و اهالی چاپ نظرات خود را درباره موانع و محدودیتهای فعالیت در افغانستان بیان کردند و خواستار بهبود شرایط فعالیت در این کشور شدند./
نظر شما