شنبه ۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۳:۴۱
رجحان؛ پیوند اخلاق و طب اسلامی

محمد‌صادق رجحان، از جمله پزشکان متخصصی است که اخلاق و طب اسلامی را با شیوه‌های نوین پزشکی، پیوند زده است.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) – محمد‌صادق رجحان، در سال 1335 دانشنامه پزشکی خود را با درجه ممتازی از دانشگاه تهران دريافت کرد. وی پس از سال‌ها تحقيق و تدريس در سال 1368 به مقام استادی ارتقا يافت و در کنار آن به تاليف آثاری در رشته بافت‌شناسی و اخلاق پزشکی مبادرت ورزيد تا نخستین پزشکی باشد که علاوه بر تخصص در بافت‌شناسی،‌ گریزی نیز به اخلاق بزند.

علم و اخلاق در قاب کتاب
از این چهره ماندگار علم پزشکی کشور، ده‌ها عنوان کتاب در زمینه‌های تخصصی و اخلاق پزشکی برجای مانده که از آن‌جمله می‌توان به «بافت‌شناسی انسانی»، «ضروريات بافت‌شناسی»،  «آسيب‌شناسی کامل پزشکی»، «جنين‌شناسی کامل پزشکی» ، «گياه‌درمانی و شفا» در هشت جلد و «بافت‌شناسی و اطلس رنگی برای آسيب‌شناسان» اشاره کرد.

رجحان، سال‌ها برای اعتلای علم پزشکی و پیوند آن با طب اسلامی و سنتی پژوهش کرده که حاصل این تلاش خلق آثاری همچون «چکيده قانون در طب ابن‌سينا»، «چکيده تحفه حکيم مومن»، «بهداشت درمان آموزش پزشکی از قرآن کريم و کلام معصومين (ع)» و «انسان و قرآن و ثواب‌القرآن» است.

چهره‌ای نمونه در علم
این چهره ماندگار، در سال 1368 به عنوان استاد نمونه کشور و در سال 1380 در نخستين همايش چهره‌های ماندگار، به‌عنوان چهره ماندگار در عرصه علم بافت‌شناسی معرفی شد و مورد تقدير قرار گرفت.



رجحان در آینه زمان
دكتر محمدصادق رجحان، در سال 1310 در شيراز چشم به جهان گشود. محمد‌صادق جوان پس از اخذ ديپلم در زادگاه خود در سال 1329، وارد دانشکده پزشکی دانشگاه تهران شد و در سال 1335 دانشنامه پزشکی خود را با درجه ممتازی از همان دانشگاه دريافت کرد.

رجحان،‌ در رشته‌ پزشکی بيش از هر چيز به تخصص بافت‌شناسی علاقه‌مند بود، اما در کنار آن به طب اسلامی، گياه‌پزشکی و اخلاق پزشکی نيز توجه داشت و تحقيقاتی را نیز دراین‌باره انجام داده است.

لوحی ماندگار در تاریخ پزشکی ایران 
پس از درگذشت این پزشک متخصص و متعهد، دکتر باقر لاریجانی،‌ رییس دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران، در پیامی درگذشت این استاد رشته پزشکی را تسلیت گفت.

دکتر لاریجانی، در پیام خود به تلاش بی‌وقفه و شبانه‌روزی وی اشاره کرده و نوشته است: «ايشان در تربيت دانشجويان اين مرز و بوم تلاش بسیار داشته و خدمات ارزنده آن بزرگوار به پيشرفت علم و دانش كشور، مقوله‌ای است كه مجموعه دانشگاه علوم پزشكی تهران و جامعه فرهيختگان علوم پزشكی هرگز از ياد نخواهند برد. آن استاد فقيد در طول حيات پربار خود، به تربيت انسان‌هايی پرداخت كه امروز در فقدان او پرچم انسان‌سازی او را برافراشته نگاه داشته و فضای امروز دانشگاه را از عطر وجود او همچنان آكنده خواهند كرد.»

دکتر محمد‌صادق رجحان، اردیبهشت ماه سال 1390 در سن 80سالگی، روی در نقاب خاک کشید. /

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها