به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، احمد آريايينژاد، نماينده مردم ملاير و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره ثبت خاطراتش در دوران نمايندگي گفت: متاسفانه طي دوران مسووليتم به دلايلي از جمله كمبود وقت و فرصت ناكافي، هنوز موفق به نوشتن خاطرات خود نشدهام.
وي با بيان اينكه نمايندگان مجلس فرصتي براي ثبت خاطرات و خواندن كتاب ندارند، ادامه داد: پاسخگويي به مردم و دادن گزارش به آنها مهمترين دليل نداشتن وقت براي نمايندگان است؛ گزارشي كه بايد براي مردم درباره جلسهها، تذكرات و سخنرانيهاي مجلس ارايه شود.
نماينده ملاير علت كمبود وقت را كه تقريبا همه نمايندگان مجلس به آن اذعان دارند و آن را علت اصلي ننوشتن خاطرات سياسي خود ميدانند، «مشخص نبودن محدوده وظايف نمايندگي» دانست و عنوان كرد: متاسفانه حدود وظايف و مسووليتهاي نمايندگان مجلس به طور واضح، مشخص و با محدوده مشخصي معين نشده و شاخصهاي مشخصي براي آن تعيين نشده است، اين باعث حجم سنگين وظايفي كه حتي ممكن است به نماينده مجلس ربطي نداشته باشد، ميشود.
وظايف بسياري براي نمايندگان مجلس تعریف شده است
عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در اين رابطه افزود: به نظر من، وظيفه يك نماينده مجلس، تعيين و تعريف شاخصهايي است براي توزيع امكانات دولتي به صورت عادلانه؛ شاخصهايي كه مورد قبول مردم جامعه است تا بتوانيم به سمت حل مشكلاتي كه جامعه با آنها درگير است، پيش رويم.
آريايينژاد ادامه داد: متاسفانه در كشور ما وظايف بسياري براي نمايندگان مجلس تعريف شده است. درحاليكه در حالت كلي، نبايد ارتباطي به آنها داشته باشد و باعث دغدغه ذهني آنها شود. به طور مثال، كارهاي عمراني و اينكه چه امكاناتی بايد به یک منطقه مربوطه برده شود، نبايد وظيفه يك نماينده باشد.
نماينده ملاير در ادامه سخنانش، راهكار رويآوردن رجال سياسي و نمايندگان مجلس به نوشتن خاطرات خود را «فرهنگسازي» در اين زمينه دانست و تصريح كرد: مسلما با آگاهيدادن و اطلاعرساني درباره اينكه كتابهاي خاطرات چه اثرات مثبتي را ميتوانند در ثبت حافظه سياسي كشور داشته باشند، ميتوان انگيزهاي براي نمايندگان ايجاد و قدمی در اين راه گذاشت.
به فراخور نياز مطالعه ميكنم
این نماینده مجلس در پاسخ به اين سوال كه آيا زماني براي مطالعه و خواندن كتاب با حجم مسووليتهايي كه براي نمايندگان است، وجود دارد يا خير؟ گفت: بنده به فراخور نياز در مواقعي كه بايد در جايي صحبت شود و يا اطلاعاتي كه ممكن است مورد نياز باشد، مطالعه ميكنم، در غير اينصورت زماني براي مطالعه كتابهاي ديگر ندارم.
وي با بيان اينكه علاقهمند به خواندن كتابهاي سياسي، اخلاقي، ادبي و علمي (علمي، به دليل تحصيلات پزشكي وي) است به آخرين كتابي كه خوانده، اشاره كرد و گفت: انديشههاي زرين، جزو آخرين كتابهايي بوده است كه مطالعه كردهام. (انديشههاي زرين مجموعه كتابهايي است كه از سوي انتشارات بديهه و ليوسا منتشر و هر كتاب به گزيدهاي از افكار و انديشههاي متفكران، انديشمندان و اشعار شاعران اختصاص دارد)
سلايق و پارتيبازي در تخصيص بودجهها حاكم است
اين نماينده مجلس در پايان سخنانش با اشاره به ناعادلانه بودن بودجه چاپ و نشر گفت: متاسفانه در مجلس شوراي اسلامي شاهد آن هستيم كه بودجه چاپ و نشر به صورت عادلانه توزيع نميشود. بهطوريكه گاهي سلايق و دوستداشتنها بر عدالت غالب ميشود و به دنبال آن گاهي، به بخشي، بودجه بسيار خوبي تعلق ميگيرد ولي در بخشي ديگر نه.
وي ادامه داد: در پيروي سخنان قبليام، اگر وظيفه يك نماينده به تعيين شاخصها براي توزيع عادلانه امكانات جامعه محدود و تعريف ميشد، مشكلات عدم توزيع عادلانه در بخشهاي مختلف بودجه نيز قابل بررسی بود كه هر بخش چه سهمي از بودجه را بايد ببرند و چنين مشكلاتي هم به وجود نميآمد.
احمد آریايینژاد، نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه ملایر در استان همدان است. وي داراي تحصيلات دکترای پزشکی بوعلی سیناست و به عنوان دومین نماینده مردم شهرستان ملایر انتخاب شد. در حوزه انتخابیه شهرستان ملایر رقابت بین «حسن ونایی» و «احمد آریایینژاد» به دور دوم کشیده شده بود. در دومین دور برگزاری انتخابات در این حوزه در شمارش 186 صندوق رای از تعداد 190 صندوق این حوزه، از 73 هزار و 347 رای ماخوذه که 70 هزار و 747 رای آن صحیح اعلام شده است، احمد آریایینژاد با کسب 49 هزار و 582 رای در جایگاه نخست و حسن ونایی با 21 هزار و 165 رای دوم شد./
یکشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۳:۰۰
نظر شما