به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، نظریه بازی شاخهای از ریاضیات کاربردی است که در علوم اجتماعی و به ویژه در اقتصاد، زیستشناسی، مهندسی، علوم سیاسی، روابط بینالملل، علوم کامپیوتر، بازاریابی و فلسفه مورد استفاده قرار گرفته است. نظریه بازی در تلاش است به وسيله ریاضیات رفتار را در شرایط راهبردی یا بازی به دست آورد زیرا موفقیت فرد در انتخاب کردن وابسته به انتخاب دیگران است.
كتاب «نظريه بازيها و سياستگذاري عمومي» پژوهشي در حوزه نظريه بازيهاست و هدف آن شرح بيشتر و مفصلتري از آن است كه كمتر در ادبيات نظريه بازيها بيان شده است.
نخستين مساله در كاربرد نظريه بازيها آن است كه اين نظريه بايد منافع واقعي موجود در جهان را به مثابه يكي از مسايل تصميمگيري تعاملي مورد بررسي قرار دهد. اين به معناي شروع بازيهاست. بنابراين، براي كاربرد نظريه بازيها در سياستگذاري عمومي و يا ساير موارد بايد آنها را در قالب اين بازي وارد كرد و اين موضوعي است كه در اين كتاب به تفصيل مورد بررسي قرار ميگيرد.
نويسنده درمقدمه كتاب مينويسد: «در سالهاي اخير، اهميت نظريه بازيها در حوزه تحقيقات و كاربرد برنامههاي سياستگذاري عمومي در زمينههايي همچون اقتصاد، فلسفه، مديريت و علوم سياسي و حوزه اجراي آنها افزايش يافته است. يكي از دلايل روزافزون اين دانش را ميتوان در اظهار نظرات توماس شيلينگ(1960) و رابرت ايمان جستجو نمود. بنابر نظر آنها، ميتوان با شناخت رابطه بين موضوعات نظريه بازيها و نظريه تصميمگيري به فهمي بهتر از نظريه بازيها دست يافت.»
اين كتاب در 16 فصل تنظيم شده است. «اهداف و حوزه كتاب»، «نمايش بازيها»، «خلاصهاي از تاريخ تفسيري نظريه بازيها»، «تعادل نش و سياستگذاري عمومي»، «تعادل همبسته»، «بازيهاي غير همكارانه متوالي و سياستگذاري عمومي»، «طرح مكانيسم اجتماعي»، «بازيهاي فراجمعپذير در شكل تابع ائتلافي»، «يادآوري ناقص و تجميع استراتژيها»، «استراتژي، پيامد جانبي و عقلانيت»، «تشكيل ائتلاف و ثبات»، «چانهزني، ديناميكهاي ضعيف و اجماع»، «ابعاد رسمي بازيها در فرم تابعبخشي»، «بازي ائتلافي»، «بازي حكومت» و «در جستجوي اقتصاد سياسي» عناوين 16 گانه کتاب را تشکیل میدهند.
در پشت جلد اين كتاب ميخوانيم: «بايد دانست كه در دنياي رقابتي امروز كه اشكال مختلف سياسي، ورزشي، اقتصادي و حتي فرهنگي را در خود ميپروراند، نميتوان بدون پيشبيني و برآورد احتمالي تصميمات ساير رقبا، به صورت منفرد تصميمگيري كرد و گمان نمود كه اين نوع تصميمگيري ما را به سود نسبي بيشتري واصل ميگرداند و بنابراين ما در دنياي بازيها زندگي ميكنيم و براي شناخت اين دنيا نياز است به شناخت اصول بازيها و تصميمگيري تعاملي. نظريه بازيها بخشي از ابزارهاي مناسب جهت اين امر را به ما ارائه ميدهد.»
چاپ نخست «نظريه بازيها و سياستگذاري عمومي» تاليف «راجر اي.مكين» با ترجمه علي بغيري در 456 صفحه، شمارگان 700 نسخه و بهاي 12 هزار و 500 تومان از سوي انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) چاپ و روانه بازار نشر شد.
پنجشنبه ۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۰
نظر شما