به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست رسانهای ششمین جشنواره داستان انقلاب صبح امروز، 26 بهمن 92 در سالن امیرحسین فردی (اندیشه 2) حوزه هنری برگزار شد.
علیرضا قزوه، مدیر مركز آفرینش های ادبی حوزه هنری در ابتدای این مراسم اظهار کرد: امسال ششمین جشنواره داستان انقلاب برگزار می شود که هدفش معرفی این ژانر و بزرگی کار مردم و حضرت امام (ره) و عظمت انقلاب به مردم ما، جهان و نسل های آینده در حیطه ادبیات است. مطمئن باشید اگر ما داستان انقلاب را ننویسیم، دیگران آن را برایمان مینویسند.
وی با بیان اینکه ادبیات انقلاب ویترین هنر انقلاب است، ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران سینمای فاخری به جهان معرفی كرده است و این از بركات ادبیات انقلاب اسلامی به شما میآید. ضمن اینکه تاثیر شعر و ادبیات انقلاب هم در دیگر هنرها انكارناپذیر است و باعث رشد آنها شده است. اگر انقلاب الهی بخواهد در کشوری شكل بگیرد و ادبیات آن را روایت نكند، ممكن است از مسیرش منحرف شود.
قزوه با تشبیه رسالت داستاننویسان به رسالت حضرت زینب(س) در کربلا، افزود: رسالتی که حضرت زینب(س) در كربلا داشت، حالا بر دوش نویسندگان انقلاب اسلامی است و همین رسالت را رزمندگان دفاع مقدس بر دوش كشیدند. اگر ما حضور جدی نداشته باشیم رسانههای خارجی ادبیات انقلاب اسلامی را تحریف خواهند كرد و نمونهاش این است كه این ژانر را انكار میكنند. متاسفانه هنوز هم برخی سوالهای عجیب و غریبی مطرح میکنند مبنی بر این كه «آیا ادبیاتی به نام انقلاب اسلامی وجود دارد؟» مسلما وجود دارد و بعد از 35 سال داریم بازخورد آن را در جامعه میبینیم.
این شاعر حوزه انقلاب درباره پرداختن دیگر کشورها به جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، عنوان کرد: درباره ادبیات جنگ و دفاع مقدس، نویسندگان اروپاییها آثاری به رشته تحریر درآوردهاند. آنها میدانند این ادبیات چه ارزشی دارد و میتوانند از آن برای ادبیات خودشان بهره ببرند. این اتفاق در کشور هندوستان هم افتاده است و در «لكنو»ی این کشور، دانشجوی دكترایی دیدم كه رسالهاش را درباره آثار رضا امیرخانی نوشته بود.
وی درباره ترجمه آثار ادبیات داستانی دفاعمقدس و انقلاب اسلامی به زبانهای دیگر، اظهار كرد: کتاب «دا» در پاکستان ترجمه و منتشر شده و سایر آثار مربوط به دفاعمقدس و انقلاب اسلامی حوزه هنری هم در دیگر کشورها منتشر میشوند. امیرحسین فردی، نویسنده متعهد انقلاب اسلامی داستان انقلاب را پایه گذاری كرد. شاید آن زمان تاكیدی بر لزوم نوشتن داستان در حوزه انقلاب اسلامی نبود اما فردی با راه اندازی جشنواره داستان انقلاب این حركت را آغاز كرد. طی 6 دوره برگزاری این جشنواره هم بیش از دو هزار داستان نوشته شد كه حاصل کار شادروان فردی و یارانش بود.
قزوه با بیان اینکه اگر به این میراث چیزی اضافه نمیكنیم نباید چیزی از آن كم كنیم، اضافه کرد: در ششمین دوره جشنواره داستان انقلاب، آثار هم از نظر كیفیت و هم كمیت رشد قابل توجهی داشته است و خوشبختانه بیشتر برگزیدگان ما جوانان تازه كارند. آرا هیات داوارن هم از روی عدالت و انصاف بود. خوشحالیم که چهرههای شاخص از گرد راه رسیدهاند و این نشان میدهد كه ادبیات انقلاب در حال رویش است.
مدیر مركز آفرینش های ادبی حوزه هنری در پایان عنوان کرد: با گذشت شش دوره از جشنواره ادبیات داستان انقلاب باید پا را از مرزها فراتر بگذاریم. در سفری كه به تازگی با محمد حسین جعفریان به پاكستان داشتیم با بیش از 70 شاعر و نویسنده پاكستان در شهرهای گوناگون این كشور دیدار کردیم و باید بگویم كمتر شاعر و نویسنده ای بود كه درباره امام (ره) شعر نسروده باشد! در جشنواره بعدی داستان انقلاب باید فضایی ایجاد كنیم که فارسیزبانان منطقه هم که آثاری درباره انقلاب اسلامی دارند در آن حاضر شوند. تلاش میكنیم سال آینده حتما فارسی زبانان و نویسندگان كشورهای همسایه را هم رصد و از آن ها برای حضور در جشنواره داستان انقلاب دعوت کنیم./
شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۹
نظر شما