با توجه به اینکه چندی پیش مدیرعامل سابق مؤسسه نشر شهر از فعالسازی پاتوقهای کتاب مترو وابسته به این مؤسسه خبر داده بود اما اکنون برخی از آنها هنوز راهاندازی نشده و مردم با قفسههای خالی از کتاب مواجه هستند.
از جمله پاتوقهای کتاب مترو که زیر مجموعه مؤسسه نشر شهر است میتوان به ایستگاه متروی قیطریه، قلهک، شریعتی، حقانی، مصلی، هفتتیر، دروازه دولت، سعدی، فرهنگسرا، سبلان، امام حسین (ع)، بهارستان، طرشت و ولیعصر اشاره کرد.
به همین منظور به ایستگاه متروی امام حسین (ع) رفته و از ساعت 7:30 تا ساعت 8:30 کنار قفسههای فاقد کتاب ایستادیم، در صورتی که ساعات اولیه صبح، زمان پر رفت و آمدی به شمار میرود اما همچنان مسئول فروش کتاب این ایستگاه حضور نیافته است.
برای پرس و جو از نحو برپایی پاتوق کتاب متروی ایستگاه امام حسین (ع) به سراغ یکی از فروشندگان عطر و ادکلن مستقر در ایستگاه و در جوار غرفه ایستگاه کتاب، رفتیم که وی میگوید: هر روز در این ایستگاه، پاتوق کتاب مترو برپا میشود اما مسئولان فروش آن ساعت 10 به بعد حضور دارند.
به سراغ یکی از مسافران مترو رفته و درباره پاتوق کتاب متروی امام حسین (ع) با وی به گفتوگو نشستیم، او معتقد است، کتابهایی که در ایستگاههای مترو به مخاطبان ارائه میشود از تنوع خوبی برخوردار نبوده و به نوعی برخی از آثار بسیار سطحی و متناسب با همه گروههای سنی نیست.
وی که خود را رضا محمدینیا معرفی میکند، میگوید: هفتهای سه روز برای حضور در دانشگاه، به ایستگاه متروی امام حسین (ع) مراجعه میکنم ولی تاکنون شاهد برپای غرفه پاتوق کتاب این ایستگاه نبودم.
سوار بر مترو به ایستگاه سبلان رفته، و با توجه به اینکه ساعت 9 و نیم است اما همچنان شاهد قفسههای خالی از کتاب هستیم به سراغ اتاقک پلیس متروی این ایستگاه رفته و با یکی از مأموران نیروی انتظامی حاضر در مترو درباره پاتوق کتاب ایستگاه متروی سبلان سوال میپرسیم که او نیز می گوید: هر روز قفسههای کتاب این غرفه خالی بوده و تاکنون کسی هم برای برپایی آن مراجعه نکرده است.
به اکثر پاتوقهای کتاب متروی مؤسسه نشر شهر مراجعه و اکثراٌ هم در ساعات اولیه صبح، نه تنها دایر نشده بلکه با قفسههای بدون کتاب مواجه شدیم، در این راستا پارمیس غفوری، شاغل در یکی از شرکتهای خصوصی که هر روز با مترو تردد میکند درباره پاتوق کتاب متروی دروازه دولت میگوید: صبحها که به سر کار میروم عملاً فروشندهای را نمیبینم ولی اکثر عصرها که به خانه برمیگردم، شاهد دایر بودن آن هستم.
وی درباره کتابهای ارائه شده در این ایستگاه، بیان میکند: یک پسر بچه 4 ساله دارم که گاهی برای او از پاتوق کتاب متروی دروازه دولت و یا شهید حقانی کتابهایی را خریداری میکنم، کتابهای بدی نیست یعنی به نظرم محتوای این آثار را برای فرزندم مطلوب و مفید ارزیابی میکنم.
به همین منظور با حسینی مدیرعامل مؤسسه نشر شهر تماس گرفتیم اما به دلیل عدم جوابگویی گوشی همراهشان در حاشیه یکی از مراسمها با حجتالاسلام و المسلمین شهاب مرادی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران درباره دلایل عدم فعالسازی برخی از غرفههای پاتوق کتاب مترو مؤسسه نشر شهر سوال پرسیدیم که وی از این موضوع ابراز بیاطلاعی کرد.
مطالب منتشر شده در سرویس «کتاب در رسانههای امروز» بیانگر نظرات این رسانهها بوده و لزوما مورد تأیید خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نمیباشد.
نظر شما